Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi bağımlılık ibaresi ile evde bakım aylığına müracaat edebilir miyiz?

55gökhan55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Babam 68 yaşında ve 15 yıldır KOAH hastası OKSİJEN KON.NEBİLAAZATÖR VE BİPAP cihazı kullanıyor (RAPORLU) gecen hafta evde bakım+Ötv indirimi için basvuru yaptık bugün raporu aldım raporda;

K.B.B. %8
ORTOPEDİ %8
KARD. %43
GÖĞÜS HAS. %80
YAŞLILIK ORANI %10
GÖZ-NOROLOJİ-PİSK.GENEL CERRAH VE İÇ HASTALIKLARI PUAN VERMEMİŞLER
Kişinin engel oranı %90 ama Bağımlılık değerlendirmesinde KISMİ BAĞIMLILIK yazılmış
2022 sayılı yasadan yararlanır-ötv indiriminden yararlanır ,Sosyal yardıma evet demişler fakat babam sgk emeklisi şimdi bu rapora göre engelli bakım parası alınabilir mi? yada bu rapora itiraz etsek engel oranı(ötv indirimini kaybedebilir mi?) değişir mi?yardımcı olur musunuz?
%90 engel raporu verdikleri birine Kısmi Bağımlılık vermeleri normal mi?Ayrıca ortopedi doktoru açıklamasın da yürüyüş bozukluğu demiş

Sanırım tam bağımlı ibaresi olmalı...

55gökhan55
baban emeklı olsada farketmez 2022 için hane gelır şartları tutuosa 2022 maaşı alabilir
raporunda ağır engelli evet işaretli değilse ve ağır engelli işaretli olup raporu %50 den az ise ebm alamaz

Artık engelli raporlarında ağır özürlü diye bir kavram yok.bagimsiz, kısmen bağımlı,tam bağımlı ibareleri var.evde bakım maaşı için tam bağımlı ibaresi olmalı... yeni yönetmelik bu yüzden kötü olmuş... kısmen bağımlı engellilere evde bakım maaşı bağlanmıyormu sormalı...

55gökhan55 babanız evde bakıp aylığı alabilmesi için
Engelli raporu tam bağımlı ibareli olması gerekiyor
2022 yaşlılık aylığıda alamaz babanız
Emekli maaşı aldığı için
-mka bilgin olsun
SGK’dan maaş ya da geliri olmamak ( anne veya baba üzerinden ölüm aylığı, dul aylığı gibi)

Denetimin yayınladıgı engelli bakım maaşı kriterlerine bir göz atın.Ben raporu bilmem ama orada kısmen bagımlı işaretleri 2veye daha fazla ise bakım parası alır diyor.

Bakiçi parasi

86 çalışmaz rapör var.sağ tarafımı.kullanmıyorum. özel ihtiyaçlarını. Giyinme .konularını ailem yapıyor. Raporda kısmı bagimli yazdığı için bakici.parasi.bağlanabilir. ne yapmam lazim

Hamu

Maalesef, yeni yönetmeliğe göre "tam bağımlı" ifadesi gerekiyor.

@hozgul

peki Engelli Bakıma Muhtaçlık Kriteri 'ndeki şartları sağlıyorsa ama -kısmi bağımlı- raporu varsa durum ne olur acaba

bunda köklü bir değişiklik varsa eğer çok fazla kişi etkilenir bence, bir taraftan kritere uyacak diğer taraftan raporu uygun olmayacak

ben sağlıklı bilgilere ulaşamadım yeni yönetmelikteki bu konular için link paylaşabilir misiniz.

Kismi bağımlı 80 rapor

Merhaba kısmı bağımlı raporla bakım ücreti alabiliyor muyuz

kitap2

hayır alamazsınız.alabilmeniz için raporunuzun tam bagımlı olması gerekio

Parapleji yani tekerlekli sandalyeli ama ellerinde sorun olmayanlarda heralde kismi bagimli olarak geciyormus tekerlekli sandalyeli olanlarda bakim parasini alamayacak suan ki yonetmelik bence bu yonden eksik kaliyor peki tekerlekli sandalyede olan bir engelli is bulamazken evini nasil gecindirecek bunuda dusunselerdi keske

kısmı bağımlı

mariyahci Parapleji yani tekerlekli sandalyeli ama ellerinde sorun olmayanlara kismi bagimli olarak veriliyor malesef evde bakım maaşı alınamaz duruma geliyor o yüzden sakın yeni rapor çıkarmayın tecrübeyle sabit ne kadar itiraz edilsede boş karanameyle yavaş yavaş verilen haklar geri alınıyor benim anlamadğım eski raporla alınan haklar devam ederken yeni alınan kısmı engelli raporu aynı kişi haklaarı kaybediyor çok komik ve anlamsız

Lânet olsun böyle düzene bu kanunu çıkaranlara!!!
Omurilik felçli kişilere bile artık tam bağımlı engelli raporu verilmiyor!! Bakım parası alınmasın diye!! Bu ülkede adalet kaldı mı acaba gerçekten şüphem var!!!

55gökhan55
baban emeklı olsada farketmez 2022 için hane gelır şartları tutuosa 2022 maaşı alabilir
raporunda ağır engelli evet işaretli değilse ve ağır engelli işaretli olup raporu %50 den az ise ebm alamaz
emekliye 2022 maaşı geliri tutsa bile bağlanmaz ben hiç görmedim hem emekli hem 2022 alanı

Üst Alt