Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi felç geçirdim. Malulen emekli olabilir miyim?

konak10

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
kısmi felç geçirdim malulen emekli olabilirmiyim

%60 ve üzeri rapor alır (daha doğrusu maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılır) ve 10 yıl 1800 gün süre şartını yerine getirir iseniz evet malulen emekli olabilirsiniz..

peki kısmi felç gecirene bu oran verilirmi hasar sag kol ve bacakta var

İnme/felç/hemipleji hasarının ağır olması halinde maluliyet şartı oluşur. Maluliyet cetvelinde ilgili madde:
1- HEMİPLEJİ veya AĞIR HEMİPAREZİLER:
Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, tümöral veya benzeri nedenlerle intrakraniyal bir olay sonucu meydana gelen

ankara rapor sonucu nasıl ögrenirim

ankaraya gönderdiğim rapor sonucunu nasıl ögrenirim

170 numaralı sgk iletişim merkezini arayıp öğrenebilirsiniz.

Alınan raporum iptal olurmu

hastaneden kısmi felç için %84 aldıgım rapor ankaradan geri gelirmi olumsuz diye

%84 raporu sevk sonucumu aldınız eğer öyle ise kesin onaylanır.çünkü artık çetvele göre veriliyor

Rapor sakatlık oranı cetveli'ne uygun olarak hazırlanmışsa bir sorun çıkmaması muhtemeldir. Kaldı ki maluliyet talebi söz konusu olduğunda oranın çok da bir önemi yoktur. Önemli olan şey sakatlık oranı cetveli'ne göre malul sayılığ sayılmamaktır. Bunun kararını vermek de sgk sağlık kurulunun işidir.

Konak10 ne amaç ile sevk aldınız vergi dairesinden zaten siz malulen emekli olmak için müracaatta bulunmuştunuz..

Siz malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne mi başvuru yaptınız, yoksa vergi indirim hakkı almak (ve sonra ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için) defterdarlığa mı?

Güncel tarihli bir trapor olduğu için rapordaki oranın düşürüleceğini sanmam. Zaten artık hastaneler çok kıt oran veriyor.

vergi dairesinden aldıgım yazı ile hastaneye gittim ve sonuc %84 oran ile ankaraya gitmiş ama ankarada hangi kuruma gitti bilmiyorum telefonunda bilmiyorum bilgi alamıyorum bilen arkadaş varsa telefonunu yazarsa sevinirim şimdiden tşk ederim

Bu durumda siz henüz emeklilik için başvuru yapmadınız. Siz sadece vergi indirimine başvurdunuz. Hastaneden rapor aldıktan 1 ay sonra şu numaraları arayıp bilgi edinmeyi deneyebilirsiniz: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

Bu başvurunuzun emeklilik ile bir ilgisi yok. Hele malulen emeklilik söz konusu ise, onunla hiç bir ilgisi yok. Ancak vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için gerekli önşartı yerine getirmiş oluyorsunuz....

bülent bey cok teşekkür ederim verdiginiz bilgi için evraklarım incelenmeye alınmış

kısmi felç

kısmi felç geciren arkadaş malulen emeklilige başvurmuş ve cevapolarak emekli olamazsın bu hastalıgın 2 yıl iyileşme zamanı var denmiş ne yapabiliriz bundan sonra şikayet etme hakkımız varmı rapor oranını bilmiyir arkadaş

oturanboga

peki bu arkadaş vergi dairesinden vergi indirimine müracat etseydi nasıl olurdu sonuc yine aynı mı olur

vergi indirimi

%84 ile kısmi felçten dolayı vergi indirimi alsak bile sgk emekli etmeye bilirmi

Sorular birbirine girmiş! Malulen emi emekli olacaksınız vergi indiriminden mi? Ne için nereye başvurdunuz?

Vergi indirimi için vergi dairesinden aldıgım yazı ile hastaneye başvurmuştum

Vergi indirim hakkı elde etmek erken Yaşlılık emekliliğini de hak etmek anlamına gelir. Prim ve sigortalılık süresi de tamamsa, sgk emekli edecektir...

Üst Alt