Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kısmi felç geçirdim. Malulen emekli olabilir miyim?
%60 ve üzeri rapor alır (daha doğrusu maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılır) ve 10 yıl 1800 gün süre şartını yerine getirir iseniz evet malulen emekli olabilirsiniz..
Rapor sakatlık oranı cetveli'ne uygun olarak hazırlanmışsa bir sorun çıkmaması muhtemeldir. Kaldı ki maluliyet talebi söz konusu olduğunda oranın çok da bir önemi yoktur. Önemli olan şey sakatlık oranı cetveli'ne göre malul sayılığ sayılmamaktır. Bunun kararını vermek de sgk sağlık kurulunun işidir.
Siz malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne mi başvuru yaptınız, yoksa vergi indirim hakkı almak (ve sonra ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için) defterdarlığa mı?
Güncel tarihli bir trapor olduğu için rapordaki oranın düşürüleceğini sanmam. Zaten artık hastaneler çok kıt oran veriyor.
vergi dairesinden aldıgım yazı ile hastaneye gittim ve sonuc %84 oran ile ankaraya gitmiş ama ankarada hangi kuruma gitti bilmiyorum telefonunda bilmiyorum bilgi alamıyorum bilen arkadaş varsa telefonunu yazarsa sevinirim şimdiden tşk ederim
Bu durumda siz henüz emeklilik için başvuru yapmadınız. Siz sadece vergi indirimine başvurdunuz. Hastaneden rapor aldıktan 1 ay sonra şu numaraları arayıp bilgi edinmeyi deneyebilirsiniz: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05
Bu başvurunuzun emeklilik ile bir ilgisi yok. Hele malulen emeklilik söz konusu ise, onunla hiç bir ilgisi yok. Ancak vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için gerekli önşartı yerine getirmiş oluyorsunuz....
kısmi felç geciren arkadaş malulen emeklilige başvurmuş ve cevapolarak emekli olamazsın bu hastalıgın 2 yıl iyileşme zamanı var denmiş ne yapabiliriz bundan sonra şikayet etme hakkımız varmı rapor oranını bilmiyir arkadaş
Vergi indirim hakkı elde etmek erken Yaşlılık emekliliğini de hak etmek anlamına gelir. Prim ve sigortalılık süresi de tamamsa, sgk emekli edecektir...