Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi felç olan babam için %90 rapor alabilir miyiz?

haliliy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba, konulara şöyle bir göz attım ancak tıbbi terimlerden çok da bir şey anlayamadım onun için babamın durumunu genel olarak anlatmaya çalışacağım kusura bakmayın. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

...ötv indiriminden yararlanıp bir araç alabilmek için...

Babam 72 yaşında. 2018 yılında safra kesesi ameliyatı oldu. Safra kesesi yok. Safra kesesi alınırken karaciğerinde kanama oldu beynin sağ tarafında damar tıkanıklığı olunca kalıcı felç geçirdi. Şu an desteksiz kalkamıyor ve yürüyemiyor. Ancak üç ayak bastonla zorlanarak yürüyor. Ayrıca tuvalet kontrolü hiç yok. Bez kullanıyoruz. Ayrıca bir yıl önce düştüğü için felç olan tarafında sağ kolu kemik erimesine bağlı olarak daha zayıf. Konuşamıyor kelimeleri hiç bir şekilde anlaşılmıyor. Son olarak göbeğinden beline kadar çok büyük bir fıtık var. Genel anestezi yapılamayacağı için müdahele edilemiyor. Bu durumda engelli raporu almaya çalışsak yüzde 90 üzeri alabilir miyiz. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Muhtemelen alacaksınız. Sadece ortopediden üst ekstremite için %40 alt içinde %60 alırsınız diye düşünüyorum.

Buna ek olarak fıtıktan ameliyat olmadığı için oran alacağınızı düşünmüyorum.

Safra kesesinden alırsınız. Konuşma bozukluğundan alırsınız. 3 Ayak bastonu işin içine katmayın. Bu sefer destekle yürüyebiliyor diyecekler.

Sayın arkadaşlar teşekkür ederim. Göbeğinin yan tarafında kocaman bir çıkıntı olarak duruyor fıtık, maalesef ameliyat olamıyor. Ameliyat olursa beyinde tekrar tıkanıklık durumu söz konusu olduğu için. Bu durumda da fıtıktan oran alamaz mıyız. Üç ayak baston meselesini söylediğiniz iyi oldu teşekkür ederim. Bir de koah olduğunu söylemişlerdi. Bu durumda herhangi bir oran söz konusu olabilir mi. Son olarak Balthazard Formülü yle hesaplanırsa hangi duruma ne kadar oran verilir acaba.

2ga4i51.jpg
[/url][/IMG]

Tayin için durum bildirir raporu almıştık. Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez... ibaresi bulunan rapor. Raporda özellikle nöroloji alanında bazı tablo numaraları ve ifadeler var. Bunlar engelli raporu için oranlar mı ?

Babam için heyete girdik sonuç bekliyoruz. Fotoğraf çekmeyi unuttum o telaş içinde ama hatırladığım kadarıyla psikiyatri göz ve ortopedi bir teşhis belirtmedi. Onun haricinde kbb iletişim kurulamıyor yazdı. dahiliyeci teşhis koydu herhalde bez durumu ve mama durumu.nöroloji beyin damarı tıkanık ve sağ tarafı felç olduğu için ona dair yazdı. müdahale edilemeyecek fıtık var genel cerrahi onu yazdı. bir de çift destekle diye bir tabir gördüm.safra kesesinin olmayışı ve karaciğer çıkışında stent olma durumunu söylediğim halde kimse koymadı herhalde. belkide gastro olmadığı için diğerleri oranlamadı. fotoğraf olsaydı keşke ama bu durumda istediğimiz oranlar gelir mi bilemiyorum.

Ne yapabilirim?

Arkadaşlar geçen çarşamba heyete girmiştik. KBB iletişim kurulamıyor yazmıştı. Ki Babam konuşamıyor.Genel cerrahiye safra kesesinin olmadigini söylediğim halde bizi fıtık ilgilendirir diyerek safra kesesini yazmadı. Dahiliyeciye bez kullandigimizi ve katı yiyecek yiyemedigimizi ve mama,bez raporumuz var diye söylediğim halde hicbirsey yazmadi. Ayrıca karaciğer çıkışında stent olduğumuzu söylediğimiz halde hiçbiri eklemedi. Oran olarak sadece nöroloji 10 fizik tedavi 46 oran vermiş. Toplamda 56. Kbb, dahiliye, genel cerrahiden hiç oran yok. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyiz acaba?

Ayrıca raporda 65 yaş üstü olanlara verilen % 10 oran da yok. Şimdi ne yapabilirim. Babam yürümekte , iletişim kurmakta, yemekte, tuvalet kontrolünde çok zorlanıyor hatta bazılarını hiç yapamıyor. Ki bunlara dair belgelerimizde mevcut olduğu halde hiçbiri işlenmemiş İtiraz süreci çok yoracak onu. Nasıl bir yol izlemeliyim?

İtiraz edeceksiniz başka çaresi yok maalesef

Yazık günah vallahi. Babamın ağzından tek bir kelime bile çıkmıyor çıkan sesler hiçbir şekilde anlaşılmıyor. Ki diğer durumlarda ona göre. Evde sağlık hizmetinden yararlanacak kadar durumdayız. Hiç bir oran verilmemiş. İlçe sağlığa itiraz ettim. Doktorları da cimere şikayet ettim.

Üst Alt