Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi görme kaybı ile askerlikten muafiyet alınır mı?

Bhtszbdv

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkesin işlerinde kolaylıklar diliyorum,

Benim sorum kısaca şöyle: Bir gözümde doğuştan göz tembelliği mevcut. Birçok göz doktoruna farklı dönemlerde nuayene olduğumda, bazıları %80, bazıları %90 görmüyor diyor. Net bir rakam ortaya koymuyorlar ama biz yine de en düşüğünü baz alıp %70 diyelim. Diğer gözümde ise bir kazadan mütevellit görme alanımın %30'luk kısmı kapalı.

İki gözümdeki bu sorunlar ışığında askerlikten muaf olma ihtimalim nedir? Bir de bu muafiyet için muayene talebim esnasında daha önce yaptırmış olduğum göz tetkiklerimi de götürsem işe yarar mı yoksa ters bir etki mi yaratır?

Bilen, daha evvel tecrübe eden ve işin uzmanı olan arkadaşlarım, büyüklerim yardımcı olurlarsa, yol gösterirlerse çok sevinirim.

Askerliğe elverişli değildir kararı verilecektir,

Daha önceki tetkikler olsada olur olmasada, karar verilirken göz muayenesi olacaksınız zaten,

Bhtszbdv

eskiden GATA vardı ordan alına raporla belli olıyordu heyet kara verecekse direk heyet ordan doktor yazacaktır.ama hizmet binası gibi ek binaları olan o bölüm farklı diğeri farklı ilçede olan hastane seçmeyin .göz doktorunun cihazları olan ana büyük binada seçim yapın randevu alın

Çok teşekkürler hocam. Bazı yerlerde sorun çıkarırlar falan deniyor ama bu nasıl bir sistem çözemedim. Keyfe göre mi karar veriliyor? @OğuzHan112

Gözün biri %70 diğer %30 sorunlu ise askerlik yaptırmazlar,

Keyfi karar veriliyor diye bir şey yok, herşey yasalara uygun işler,..
Bhtszbdv

Bu arada benim sağ gözde doğuştan göz tembelliği var %70 çıktı raporda. Sol gözümde ise bir kaza sonucu %30'luk görme kaybı mevcut. Bu şartlarda muafiyet verilir mi acaba? Bir sorum daha olacak bu soru çok kritik. Daha önce hiç şubeye gitmedim veya herhangi bir işlemde bulunmadım. Yoklama kaçağı olarak adıma günlük kesilen para cezaları epey birikmiştir diye düşünüyorum. Olası bir muafiyet durumunda bu para cezası da siliniyor mu? Yoksa hem sana askerliği yaptırıp bir de para mı ödetiyorlar üstüne? @OturanBoğa
@Mehmet005
@engin9
@Petbor

OğuzHan112

Oğuzhan abi ne diyeceğimi bilemedim. Okurken bir yandan bu memleketin zalim zihniyetli insanlarına lanet ettim, diğer yandan da senin gibi fedakar insanların varlığıyla neşelendim.

Farkındayım belki burada muafiyet için devamlı soru soran kişileri kendince eleştiriyorsun, sen 18 ay yapmışsın dile kolay ömürden 1.5 sene gidiyor. Ama emin ol (kendim için konuşuyorum) bir bilgi kırıntısına hasretiz internet ortamında. Reel hayatta zaten sorup bilgi alacak bir çevremiz tanıdığımız yok. Mesela benim şu aralar kafamı kurcalayan bir şey var. Ben şubeye gidip daha önce hiç işlem yaptırmadım. Yoklama kaçağı olarak gözüküyormuşum edevlet'te öyle yazıyor. İnternetten okuduğuma göre yoklama kaçağı olunan her 1 gün için para cezası kesiliyormuş. Benim epey birikmiş olmalı. Sorum ve sorunum şu ki, şimdi ben şubede işlemleri başlatsam, hastaneye sevk istiyorum iki gözümde de sorun var desem ve tüm bu prosedür sonrası muafiyet alsam, benim bu haneme yazılan para cezası da otomatik siliniyor mu? Veya soruyu bir de tersinden sorayım, diyelim muafiyet alamadım beni gönderdiler, o zaman hem askerliği yapıp, sonradan da para cezasını ödeyecek miyim?

Bu arada elimdeki vep testi ve resmi rapor sonucunda "Sağ göz %70, Sol göz %30 görme kaybı" mevcut. Bu oranlar ışığında muafiyet ihtimali nedir abi?

Hayır neden eleştrelim,?
Hasta olana zoraki bir şey yok.kimse ısrarcıda olmaz,belliki yalnış anlaşılmış.

Söz konusu olan konuşmada,
Doktor, yapabilirmisin ne dersin,diye sormuş,
arkadaş hasta olduğu halde doktora ilaç tedavisi ile yapabilirim demiş,ama yapamadığını anlayınca care aramaya kalkmış, hasta olan bir insanı biz neden eleştrelim,böyle bir şey söz konusu bile olamaz,

Diğer konu,

"Sağ göz %70, Sol göz %30"görme kaybın varsa,
Elverişsiz kararı verilecektir, süreci daha fazla uzatmadan şubeye gidip yoklama işlemlerine başlamalısınız,sonuca göre yine konuşuruz..

Ceza konusunda,elverişsiz kararı verilirse ceza silinir diye biliyorum, tam emin değilim,bu konuyu detaylıca araştırın...
Bhtszbdv

Üst Alt