Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Aşk/ Elif Şafak

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Aşk/ Elif Şafak

"Ya ortasındasındır AŞK’ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde.. Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte “sorunsuz” bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir. Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella’yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır. Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller…
Aşk… kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası…
Aşk…
Elif Şafak’tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman. "

[SPOILER=AŞK]“Aşk”, adlı kitapta Mevlana ile Şems’in ilginç hikayesini farklı bir kurguyla anlatıyor,yazar. Ve birbirlerini tanımadan sanal olarak aşık olan iki kişinin aşkını,ilahi bir aşkın gölgesinde anlatıyor hem de...

Tasavvuf hakkında derin bilgim olmadığı ve Sufiliği tam olarak bilmediğim için Mevlana ve Şemsle ilgili konuya girmek istemiyorum…Derinliği olan bir konu ve bu konuda yalan yanlış konuşmak istemiyorum…

Yazarın ekonomik kaygısı var mı,bilmiyorum ama kitabın kurgusu ilginç geldi,bir çok yerde bağlantı hatası olmasına rağmen…
Editör asistanının asistanı olan Ella,yıllarca ev hanımlığı yapıp 3 çocuk büyüttükten sonra,çalışmaya başlar,ilk işinde A. Z. Zahara isimli tanınmamış bir yazarın Mevlana ile Şems’in tasavvufi hikayesini anlatan, “Aşk Şeriatı” adlı kitap için rapor yazması gerekirken, yaşamının dönemecinde olduğunun farkına varır,hayatını sorgular…Ve kitabın yazarına aşık olur..Sevdiği adamın kanser olduğunu öğrendiğinde onu terk etmek yerine, geçmişini ve çocuklarını bırakarak sevdiği adamın peşinden gider,onun öleceğini bile bile…Sevdiği adamın vasiyetini yerine getirdikten sonra kendisi için yeni bir hayat kurmak için kolları sıvar..

[FONT=Verdana]Aşkın binbir türlü rengi vardır…Her renk farklı bir hikaye…Herkesin kendine göre bir aşk tanımı vardır,ama ben en çok bu tanımı seviyorum “Aşk,renkli bir çiçektir ve en tehlikeli uçurumların kenarında açar”… O çiçeği koklamak için , tehlikeyi de göze almak gerekir der bu söz…Ella da her şeyi göze alıp aşkının peşinden gider ve aşkı ölse de,artık aşkının milattan sonrasını yaşayacaktır…Çünkü,aşık olduktan sonra hiç birşey eskisi olmayacaktır...[/FONT]

Keyf alarak okuduğum bir kitaptı benim için...Hem tasavvuf hakkında birçok bilgiyi öğrenmek hem de aşkın farklı bir çok renklerini görmek iyi geldi bana..[/SPOILER]

en kısa sürede bitirdiğim kitap.elime aldım ve bitti.Eğer ki Türkiye de iyi bir yönetmen varsa (ki bence yok ) bu kitabı biran önce beyaz perdeye uyarlamalı.İnsana özgü hislerin duyguların yitirilip, öfke krizlerinin, katliam planlarının içersinde sarsılan bir toplumun böyle bir aşk'a ihtiyacı var.

ben yeni gördüm ama en kıssa zamanda bu kitabı edinip okumak istiyorum. herkesin içinde kendinden birşeyleri bulabilecegi bir eser gibi geldi bana. saol sehribanu kardeşim paylaşımın için..

koca çorumlu,çok haklısın hepimzin kendinden birşeyler bulduğu bir kitap...Yüzyıllar öncesinden Mevlana ile Şems'in ilahi dostluğunu anlatırken bir yandan da güncel bir aşkın hikayesini okuyoruz...Şimdiki uyduruk aşkalara bakınca, "Aşk" için insanlar neler yapmış diye düşünmekten kendimi alamadığım bir kitaptı...

Pinhan, Bit Palas, Mahrem ve Araf adlı kitaplarıyla tanıdığım Elif Şafağın hayranıydım. Baba ve Piç adlı kitabı, diğer hayranları gibi bende de hayli hayal kırıklığı uyandırdı. :eek:
“Siyah Süt” benim için Elif Şafağın bittiği noktaydı. Ona rağmen Aşk’ı da okumaya karar verdim ama yok fikrim değişmedi. Popüler olmaya başladıktan sonra hakkında oluşan negatif düşüncelerim daha da pekişti. Koskoca Mesnevi dururken, senin neyine Mevlana ile Şems’i anlatmak.
Baba ve Piç’den önceki Elif Şafağın bu kadar sıradanlaşacağı aklıma gelmezdi.:mad: Ben eski Elif Şafak’ı özlüyorum. Eski bir hayranı olarak, onu tanımak için son kitabından başlamanın kesinlikle çok yanlış bir seçim olacağını söyleyebilirim.
Aaah ah, nerde o eski Elif Şafak:eek:

Empatizancığım,ben işi garantiye aldım...:p
Hayal kırıklığı yaşamayım diye sondan başa doğru okudum...;)
Hayal kırıklığı da yaşamamış oldum bu arada...:)
Popüleritesi artınca mı böyle oldu bilmiyorum ama biraz da yaratıcılıkla alakalı birşey...Yazacak bir şeyler bulamayıp illa da yazmak için çaba harcayınca,eski tadı bulamıyorsun doğal olarak...
Ama ben "Aşk" adlı kitabı beğendim...Günüzümün aşklarını bir nebze de olsa anlatabilmiş...

Psikoloğum, moderatörüm,
Sevgili arkadaşım, Şehribanucum,
Senin bu iyimserliğin ve pozitifliğin beni öldürecek:D
Aslında Elif Şafak'ı okumaya sondan başlayınca, hayal kırıklığına uğramaman doğal tabii.
Ne diyeyeyim, hayatta hiç hayal kırıklığına uğramaman dileği ile...

Aman dur sen ölme,Empatizancığım...Kötü ve kötümser olurum:p
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim...

pinhan, mahrem, araf, baba ve piç, siyah süt, aşk okuduğum kitapları. siyah süt hariç hepsini çok beğendim...

GLY,Elif Şafak'ın en eğlenceli ve güzel kitabı Siyah Süt..Yazarımız,doğum sonrası depresyonu o kadar eğlenceli hale getirmiş ki,insanın depresyona giresi geliyor..:p:)

sehribanu, tabiki sonunda çocuk varsa depresyona girmeye bende razıyım:)

Çocuk için de olsa girmeyelim,GLY...;)
Depresyona girmek kolay ama çıkmak zor...Kitaptaki gibi eğleneli değil,bence:)

Benim sormak istediğim şu kitabın başlangıcı sonucunu mu ifade ediyordu?Yoksa kitabın sonu başlangıcını mı ?Ben en çok bu süreğenliği ilginç buldum.Son dönemde yazılan birçok güncel kitapta Mevlana ve Şems aşkına yer veriliyor.Sanırım bu yazılanları biraz daha mistikleştiriyor...Bu hikayelerde biterse hangi furyayı takip eder bazı yazarlar ...Üretmiyoruz var olanın üzerinden devşirme hikayeler yaratıyoruz:mad:

bu yaz plajlarda hep bu kitabı okuyan hanımlar gördüm.kitabı gerçekten okuyorlarmıydı yoksa bir aşk aradıklarını etraftaki erkeklere belli etmek için bir araç olarak mı kullanıyolardı çözemedim bir türlü:)

Moda moda:) popüler kültür :)
Erkekler ellerinde pembe kaplı bir kitapla görünmekten çekindiklerinden, kitabı erkekler için gri kapakla basacaklarmış.
Önümüzdeki yaz da plajlarda bu kitabı okuyan erkekleri göreceğiz demektir:D

renk değiştirilip basımı yapıldı üstelik pembe renk nedne erkekler tarafından kabul görmedi anlamadım:))))))))))))

bende duymuştum ismini şimdi yorumları okuyunca daha çok merak ettim doğrusu en kısa sürede okuyacağım.

Şems olmak mı, mevlana olmak mı daha zor bilmiyorum....

selamlar yeni üye oldum ilk yorumum :)
bir kitapta bir paragrafta şems ten bahsediliyorsa bence okunmalıdır. Hatta yazılmış her şey okunmalıdır okudukca büyüyor insanlık ..

Ben o kitapta ki ilahi aşkı göremedim.Lütfen görenler bana göstersin.

Haklısın tarelif,ilahi aşk yok beşeri aşk var,kitapta...Ben de gördüğümü sanmıştım,ama görememişim...;):)

Velhasılı kelam aşk beşeri olunca aşk olmuyor,şehribanu.Mutasavvuflar 40 gün halvette kalırlar,buna istinaden mi 40 rakamını kullanmış bilmem ama bu 40 adet kuralla aşkı nasıl aynı kefede taşımış !
Ben bu yazardan ümidi kestim.Popular olan herşey değerini yitirir.Ya ekranlar,imza günleri ya da kütüphaneler ve kitaplar,tercihi yazar yapacak.

Güzel kitaptı sürükleyiciydi sevdim doğrusu sıkılmadan okudum ne olacak nasıl bitecek diye...
Keyifle okudum...Bende yazarın son kitabından başladığım için eleştiri veremeyeceğim...

Bende elif şafa ın aşk kitabını okudum ve ellanın aşkından çok şemsin kişiliğinden etkilendim.onun dönemini düşündüm,sölemlerini,mücadelesini.cesur bir kişilikmiş.o dönemde yaşasam bende ona aşık olurdum sanırım:)

Üst Alt