Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Gerçek Özgürlük / Doğan Cüceloğlu

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Gerçek Özgürlük

Doğan Cüceloğlu'nun kültür robotu İnsana ve şahsiyet olabilen insana dair yazdığı, insanın kararlarında ve insanlara dair bakış açısında toplumun robatlaştırdığı ve o kalıplardan nasıl kurtulup gerçek şahsiyet olunabileceğine dair yüzleştirmelerin ön planda olduğu bir kitap..
Ayrıca engelli insanlarla bir araya gelip onların yaşadığı sıkıntıları ve yaşama tutunuşlarını anlatan,insanların engelliler hakkındaki farkındalığını artıran bölümlerini okurken ben bile bazı şeylerin farkında olmadığımın farkına vardım...
Güzel bir örnek vardı kitapta, Piyanist adlı filmde eve baskın yapan nazi askerleri ayağa kalk dediği halde ağaya kalkmayan adamın ayağa kalkmadığı için camdan atılmasını anlatıyor..Ancak adam tekerlekli sandalyede olduğu için kalkamıyor..Bu sahneyi izleyen insanalr arasında kaç kişi hatırlayabilir acaba ?
Kitaptaki şu söz de çok hoşuma gitti :" Engellisiniz ama ezik değilsiniz,gerçek engel insanın ezik,korkkak ve umutsuz olmasıdır."
Doğan Cüceloğlu'na engelliler konsundaki hassasiyeti için teşekkür ediyorum...

Üst Alt