Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Kristin Hannah eserlerini yakindan takip eden okuyup begenenler var mi?

yaşamsevincim

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Kristin Hannah eserlerini yakindan takip eden okuyup begenenler varmi?

vQVlym.jpg
[/url][/IMG]
VgNGzP.jpg
[/url][/IMG]

Kış Bahçesini okumuştum, güzeldi. :)

Kış Bahçesini okumuştum, güzeldi. :)
"Kis bahcesin"e bu sabah basladim epey sayfa devirdim ama bir sey dikkatimi cekti "ates böcegi yolu" kitabini okudun mu bilmiyorum iki kitap arasında sürekli bir kıyaslama oldu. Kıyaslamalarda göze çarpan en önemli özellik, yazarın kendini tekrar ediyor izlenimi yaratması. Sevdiğiniz bir yemeği arka arkaya bir kaç öğün yeme hissi yarattı kitap bende...
Buna pek çok örnek verebiliriz. Karakterler açısından bakacak olursak, yazar iki romanda da 3 farklı ve zıt karakterler üzerine kurmuştur olayları.. Kış Bahçesinde de ailesine bağlı kadın karakter (Kate ve Kış Bahçesi'ndeki Meredith) Uçarı kadın (Tully ve Kış Bahçesi'ndeki Nina) Soğuk ve mesafeli kadın ( Cloud ve Kış bahçesi'ndeki Anna)
Anne kız ilişkilerindeki sorunlar, Tully ve annesi Cloud ve Anna ile kızlarının ilişkisinde yine benzerlik göstermiştir. Anna geçmişin izleriyle çocuklarına bağlanamazken Cloud'da bunun yerini uyuşturucu almıştır.

Her iki roman da kadın karakterler üzerine kurulmuştur.

Romanlar boyunca dönemin özelliklerini yansıtan bolca şarkı ve şarkıcıya yer verilmiştir.

Her iki romandaki karaktelerin meslekleri bile benzerlik göstermektedir. Nina fotoğrafçıyken; Tully gazetecidir..

Her ikisini kıyasladığımda içerdiği masalı göz önünde bulundurarak, KIŞ BAHÇESİNİ daha çok beğenmeye basladim :)

Aynı yazarın kitaplarını ardı ardına okumamaya dikkat ediyorum, yoksa ister istemez kıyaslama oluyor zihnimde. Bu kitap başlarda durağan, yarısından sonra hızlanıyor.

4 kitabını okudum.Kıyaslama yaptığınız kitapları okuduğum için değerlendirmelerinize katıldığımı söylemek isterim.Kristin Hannah kitaplarının genel bir özelliğide kitaba başladığınızda bir süre hikayedeki karakterlerin sıradan hayatlarının etrafında gezinir, okusam mı okumasam mı ikilemine düşer, yine klasik konuları işliyor aaa çok benzer karakterler dersiniz ama okumaya devam eder ve okudukçada hikayenin orta yerinde, o dramın içinde kendinizi bulunca tüm benliğinizle onların dünyasında onların sorunlarını yaşar kah gülümser kah hüzünlenirsiniz ve belkide dakikalar boyunca akan göz yaşlarınıza engel olamazsınız ve hikaye bittiğinde o hikaye sizin unutulmazlarınız arasındaki yerini çoktan almış olur, farkında bile olmazsınız ve bir süre sonra yine bir Kristin Hanah okumak istersiniz....

tüm serisi var bende. yalnız kış bahçesi vasat. en güzeli 1 tutam gündüz 1 tutam gece. gerisi hikaye ve tüm kitaplarında aynı yol(anlatış biçimi, olasılıklar) üzerinden gidiyor.

Bende sadece Kızkardeşler Arasında kitabını okudum
Çok çok güzel diyemem çok çok kötüde diyemem

Üst Alt