Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kitap okumak halüsinasyona sebep olur mu?

volkano39

Üye
Konular
166
Reaksiyonlar
10
psikoz hastasıyım ve kitap okumayı seviyorum , fakat bir işle çok uğraşınca mesela okuyunca hasta gibi bir şey oluyorum kafam karışıyor sıkıntı geliyor. sizce okumak zararlı olabilir mi psikoz hastası birinde?

okuduğun kitapların türlerini yazmamışsın bende ilaç kullandım kitap okumak beyni canlandırır düşünmeyi daha çok sağlar senin okuduğun kitaplar ne tür kitaplar bilmiyorum okuduğun kitaplar ile ilgili düşüncelerin olabilir hayaller olabilir bunu doktorun ile konuşman gerekir bende kitap okuduğumda ve sevdiğim dizleri seyrettiğimde öyle olsa böyle olsa hayal ettiğim oldu ama sen bunu takıntı haline getirirsen zarar verir

Normal bir kişi bile roman okusa hikaye kitabı okusa ne okursa olsun o okuduğu ile ilgili hayaller kurar o kitabı yaşar sen romanı okurken çok hissederek okuduğun için oluyor normal kişide de olur bu fakat seni çok rahatsız ediyor ise bu senin bu konuya yönelmendendir roman okumanın kitap okumanın bu hastalığı ilerletitiğini hiç düşünmüyorum ve hiç duymaım

Şizofren tarzı bir rahatsızlık yoksa hiç bir halüsinasyona sebep olmaz. Aksine insanın ufkunu açar, görüş açını genişletir, cahillikten çıkıp aydınlanmış hissedersin. Ayrıca Alzheimer riskini azaltır. Okumak güzeldir.

normal şartlar altında beyin; izleme, okuma, düşünme eylemlerini gerçek-kurgu ayrımı yapmadan 5. snden sonra gerçeklik olarak algılamaya başlar. Dolayısıyla iyi ve uzman bir analiz sonucunda ihtiyacınız olan yayınlara yönelmelisiniz. Kendi açımdan gerçek hayata yakın kurgulardan her zaman uzak durmuşumdur, zaten çok hassas ve empatım.

Normal zamanlarda ve hastalığın alevlenme dönemlerini kitap okuyarak geçirmiş birisi olarak bu durumun tedavime faydalı olduğunu düşünmekteyim. Sadece şundan şikayetçiyim tedavi ve kullandığım ilaçların yan etkisi ile okuduğum kitapların çoğunun bırakın içeriğini hatırlamayı ismini dahi hatırlayamadığım bir haldeyim.

@volkano39
arkadaşım sen şu anda takmışsın bu kafana ya ben diriliş ertuğrulu seyrediyorum gece yatıyorum gelecekten geçmişe gidiyorum vay uçaklarla tanklarla silahlarla güvenlik kameraları ile ertuğrala yardım ediyorum ona gelecekte neler olacağını anlatıyorum sonra fazilet hanımı seyrediyorum ondada başka şey başka bir film başka şey ya her kes öyle yada böyle bir şey düşünür kimimiz konunun içinde çok kalıırız

kimimiz kitap biter dizi biter olağan hayata geçer bir haber seyrettiğimizde de durum bu kendi düşüncelerimiz oluşyor her kes farklı bir yorum katıyor takma kafana bu kadar seni çok rahatsız ediyor ise ya okuduğun kitabın türünü değiştereceksin yada okumayacaksın aklın nerde ise düşüncelerin nerde hareketlerinde tavrında beyninde orda olur dr tedavisi görüyorsan bunu dr paylaş ama kendine saplantı haline getirme

Üst Alt