Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Sadece Hadi Cesaret / Ayça Akın

mooncam

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
16 Mayıs 1981 İstanbul doğumluyum.Üç yaşında doktor hatası yüzünden RA rahatsılığına yakalandım.İyi ki de yakalanmışım.Önceleri buna sebep olan doktora kin,öfke hatta nefret duyarken şimdi ise kendisine teşekkür ediyorum.O yaştan ergenlik döneminde tam anlamıyla dibe vurmuş bir hayat yaşadım.

O yıllarımın hemen hergünü hastane ortamlarında,doktorların yanlarında geçti.Kesin çözümü olmayan ve ömür boyu kontrol altında olunması gereken bir rahatsızlık ve bunun yanında yine doktor hatası yüzünden yani yanlış tedavi yüzünden fiziksel sorunlar beraberinde gelen "engelli" sıfrati.Çocukluğun ne demek olduğunu biliyorum desem yalan söylemiş olurum.Saklambaş dışında çocuk oyunları nasıl oynanır en ufak bilgim yok.Okul çağlarında yaşanan dışlanmalar ve bilincimi kazandıkça, olan biteni idarak etmeye başladıkça beraberinde gelen psikolojik bulanımlar...
Hayat bu olmamalıydı ya da bütün bunların yaşamak zorunda bırakılan kişi neden bendim? Bilincimi kazanmaya başladıkça sorgulamalarda birbirini izledi.Bu süreç içinde okul hayatıma devam ettim.Adım atmanıza dahi izin vermeyen ağrılar,içinde bulunduğunuz durumdan dolayı yaşadıpınız gelecek endişeleri ve devam eden sorgulamalar...Evet okul hayatıma devam etmek zorundaydım ama sonucta elimde kalan hiçbirşey olmayacaktı.Çektiğim ağrılardan ve fiziksel durumumdan dolayı iş bulma şansım çok azdı..Öyle ya sürekli mızmızlanan birini kim ederdi ki? Lise eğitimimi mecburi olarak yakın çevremizdeki meslek lisesinden aldım.Hocalarımdan birçok kes elimdeki deformasyondan sebep "sen grafik bölümü yapamazsın" söylemlerini duydum.Herşey ve herkes sanki beni bitirmek için ağız birliği yapmışcasına beni boğmaya çalışıyordu adeta.Bütün bunların ve daha nicesinin mücadelesini verirken rahatsızlığımdan dolayı gözümü kaybetme noktasına geldim.Meslek olarak grafik tasarımı seçmiş biri için bu felaketin da kendisiydi.Tanrı'ya inancımı kaybetmiş her günümü ve gecemi Tanrı'ya sesli şekilde isyan etmekle geçirir olmuştum "neden?","niye ben?" Artık varlığına inancımı yitirmiştim.Benim için Tanrı yoktu.Spritual yaşam - düşünce gücü(çekim yasası) ve kişisel gelişim ile tanıştıktan sonra tüm sorular cevaplarını buldu.

Ben artık cevabını biliyorum HERŞEYİN SORUMLUSU BENDİM.Evet, yanlış okumadınız SADECE BENDİM!

Lise eğitimimi meslek lisesi grafik bölümünde aldım ve Ş.Ü.A.M.L Onur Ödülü olarak mezun oldum.Üniversite eğitimimi Kadir Has Üniversitesi Grafik bölmünde okudum ve Kadi Has Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dönem Birinciliği ödülü alarak mezun oldum.Mezun olduktan sonra bir yıl yabancı dil eğitimime devam ettim.Reiki, yaşam koçluğu ve çekim yasası eğitimleri aldım.2006 yılında özel bir sektörce grafik tasarımcısı olarak iş hayatıma başladım.6 yıl aynı firmada çalıştıktan sonra grafik tasarımcı olarak şuanda çalışmakta olduğun sektörün öncü olan reklam ajansına geçtim.Tasarımcı kimliğime yazarlık ve danışmanlığı ekledim.

Kendi kurgusuz hayat hikayemi kaleme aldığım ve başta sağlıklı adlandırılan daha sonra da “engelli” sıfatını taşıyan herkese cesaret vermesi ve ışık olması amacıyla “HADI CESARET” adlı ilk kitabımı daha sonra da “YAŞAMAK ŞART” adlı ikinci kitabımı yazdım.Seminerler verdim,veriyorum.Tv programlarına çıkıyor, röportajlar veriyorum ve imza günlerimde okuyucularımla buluşuyorum.
Ben hayatımı "önceki" ve "sonraki" hayatım diye ikiye ayırdım.Ve bugün keyifli bir hayatın tadını çıkarıyorum.Önceki hayatında yalnız büyüyen Ayça'nın kendini yenilediğinden beri bir sürü dostları var.Her hafta hastane ortamlarından çıkmayan ben şimdi 6 ayda bir olmak üzere yalnızca iki doktorumun yüzünü görüyorum o da rutin kontrollerim nedeniyle..Milattan önceki hayatım da çok sık kullandığım "çok mutsuzum" cümlesini "ben mutluyum" cümlesine çevirdim.Maddi manevi her istediğimi elde ettim, geçmişin kötü deneyimlerini güzel anılara çevirdim."Keşke" kelimesini sözlüğümden çıkardım.Önceki hayatımda Tanrı'ya inancını yitirmiş biri olarak şimdi güne ona teşekkür etmeden başlamıyorum.

Benim hayat hikayemin herkese feyz ve cesaret vereceğini biliyor ve gerek kitaplarımla gerekse seminer ve röportajlarımla bir çok kişini “HADİ CESARET” dediğini görüyor ve mutlu oluyorum.

Sizlerde yeniden başlayabilirsiniz.Ben yapabildiysem sizler de yapabilirsiniz.

Sadece HADİ CESARET!

Sevgilerimle.
Ayça AKIN
Ayça Akın | Resmi Web Sayfası
AYÇA AKIN / İnsana ve İnsan Ruhuna Dair | Facebook
Ayça Akın (aycakn) Twitter'da

Röportajlarımdan birkaç link...
RA teşhisi yedi senede konabiliyor - Sabah - 16 Kasım 2012 - 24 Ekim 2012
“BAŞARI İÇİN HER GÜN KÜÇÜK VEYA BÜYÜK BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK GEREKİR”
Ayvalkta gzel anlar biriktirdim - Ayegl DOMAN YELE - Hrriyet

Üst Alt