Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Türkan / Ayşe Kulin

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Türkan / Ayşe Kulin

Tek ve Tek Başına

Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!”

[SPOILER=Tek ve Tek Başına]İnsan olabilmek ve insan kalabilmek ne kadar mesakkatli bir yolculuk...Türkan Hoca'nın hayatını okurken bunu çok iyi anladım ve bir kere daha saygı duydum..Bir insanın,hayatında bu kadar fedakarlık yapabileceğine inanamıyorsun..Karlı dağlarda gerçekten kardelenler büyütmüş,Türkan Hocam...Onun yaptıklarını ve yaşadıklarını okurken,İçim titredi...Ve kendimle büyük bir savaşım başladı...
Bir insana hayat verebilmek ve bir insana ışık olabilmek hiç de zor değilmiş..
Yeter ki o bilinç yaratılsın ve yaşatılsın...Sadece saygı duyulacak bir hayatı okurken,hem mutlu oldum hem de çok ağladım...Ve beni çok zenginleştiren bir kitaptı,iyi ki bu dünyadan Türkan hoca geçti.... [/SPOILER]

Çagdaş yaşamı destekleme vakfıyla olan dirsek temaslarımda tanıdığım ender bir şahsiyet.Büyük insan olabilmek gerçekten zor.Uzun uğraşlar ve mücadele dolu bir ömür ister.Tabi herkesi kucaklayabilecek kadarda büyük bir yürek.Seni hiç unutmayacağız TÜRKAN hocam.

Türkan hoca'da, 'O yürek' gerçekten varmış ki koca bir dünyayı içine almış,Vilanjik...;)
Bu kitabın özellikle sağlık çalışanları ve eğitimciler tarafından okunması gerekiyor...Ne siyasi düşünce ne inanç önemli, önemli olan insan olabilmek diyen bir yüreğin,hastalarına ve öğrencilerine verdiği aydınlığın ne kadar kutsal ve büyük olduğunu gösteren bir hayatın kısa bir özeti...

Bence o gerçekten iyi ve dürüst bir insandı. Onu saygıyla anıyorum. Bu kitabıda en kısa zamanda okuyacağım.

ölüm sana vız gelir be hocam....
da
zamansız gittin senden öğrenecek ,örnek alınacak çok şey vardı daha

seni çok özlüyorum

Bu kitabı daha okuma fırsatım olmadı ama okunacaklar listesinde duruyor. Herkes bu kadar sorumlu olabilse milletine cahillik diye bir şey kalmaz ortada. Türkan Hocanın yaptıklarının karşılığı yoktur herhalde.

Gungor, Türkan hoca gibi bir insan yok bu dünyada ve yaptıklarını yapabilecek başka bir kişi de yok ne yazık ki..

evet sehribanu turkan hocaya cok sey borcluyuz
kitap icin tesekkrler ayse kulinide cok severim turkan hocayi ne guzel anlatmistir su kitabi bende edineyim ilk isim

senin nekadar cok sevenin var turkan hocam o kadarda dusmanin var
nur icinde yat yetistirdigin kizlarin dualari sana yeter turkan hocam

Üst Alt