Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kız çocuğa ne kadar yetim maaşı bağlanır?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Sorum şu bir anne emekli memur ise vefat ederse geride kalan dul kızına maaşın ne kadarı bağlanır hepsimi belli bir yüzdesi var mı?

Benim bildiğim kadarıyla annenin hayattayken aldığı maaşın % 25 kesintiye uğruyor geri kalan maaş baglaınir ,

Yüzde 50 oranında bağlanır tek hak sahibi ise .
[FONT=sans-serif]1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya, [/FONT]
[FONT=sans-serif]2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların veya, [/FONT]
[FONT=sans-serif]3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızlarının, her birine % 25'i, [/FONT]
[FONT=sans-serif]c) (b) bendinde belirtilen çocuklardan sigortalının ölümü ile anasız ve babasız kalan veya sonradan bu duruma düşenlerle, ana ve babaları arasında evlilik bağı bulunmayan veya sigortalının ölümü tarihinde evlilik bağı bulunmakla beraber ana veya babaları sonradan evlenenler ile kendisinden başka aylık alan hak sahibi bulunmayanların her birine % 50'si, [/FONT]

*DORLİ* cevap için teşekkürler %50 oranında demişsiniz peki bu kız çocuğu hem dul ve 6-7 yaşlarında da çocuğu var ise yine mi %50 oranında bağlanır

Aynı %50 bağlanır çocuğu olması yükseltme ya da azaltma yapmaz :)

*Eş : %75
*Çalışan ya da emekli aylığı alan eş : %50
*Eş, 1 yetim : %60 – %30
*Eş, 2 yetim : %50 – %25, %25
*Tek yetim : %50
*2 yetim : %40, %40

Üst Alt