Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kız kardeşimin eşinin işi yok ama üzerine tarla var. Bakım aylığı bağlanır mı?

refi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim babamın % 95 özürü var. Annem çok yaşlı onada bakacak biri lazım. Kız kardeşim evli ancak bunlar kendilerine bakamadı. bir süreliğine onların yanında ikamet ediyor. evde toplam 3 kişi var .babamın maaşı 1250 tl ancak kredi borcundan dolayı 300 tl. gelir durumu hesaplanırken kızkardeşimin eşinin tarlası hesaplanırmı. Onun da işi yok. Acil cevap yazarsanız çok önemli

Yaşadığı evdeki bütün kişilerin gelirleri, ve üzerindeki taşınır taşınmaz malların yıllık gelirinin aylık ortalaması gelir olarak dahil edilir. Kurum bunun hesaplamasını yapar. Giderler çıkarılmaz gelir hesabında, sadece gelirler hesaplanır.

kız kardeşim annem ve babamın yanıında kalıyor eşinin ikamet yeri farklı

kız kardeşim annem babam kalıyor. Hesaplanırken üçünün gelirine mi yoksa kızkardeşimin eşinin geliri de ( ikameti ayrı olsa dahi) hesaplanır mı?

Kanunda yapılan değişikliğe göre 1 Temmuz'dan itibaren hane bazlı gelir dikkate alınıyor. Buna göre ikameti ayrı ise dahil edilmez, ayrı değil ise dahil edilir. Ama yakın bir zaman içerisinde yeni yönetmeliğin yayınlanlanması bekleniyor. Yayınlandığında netlik kazanır sorunuz. Şuan için durum bu şekilde: http://www.engelliler.biz/forum/evd...i-gelir-tespitinde-hanedeki-herkes-dahil.html

şu konu benim için önemli . Oradaki memur ikameti ayrı olan kız kardeşimin eşinin gelirinin de hesaplamaya katılacağını söylemiş. Bu durumu netleştirmeye çalışıyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

refi henüz yeni yönetmelik yayınlanmadığı için memurların da kafası karışmış olabilir. öncelikle şunları teyit et doğru anlamış mıyım?
bakıma muhtaç engelli baban annen ve kızkardeşinle birlikte yaşıyor. annen bakacak durumda olmadığı için kızkardeşin bakmak istiyor ve kızkardeşin de babanla kalıyor. buna göre bakıcı olarak kızkardeşin başvuracak ve ikametgah adresi de babanın evinde. doğru mu bunlar?
kızkardeşinin ikametgah adresi ADNKS'nde (adrese dayalı nüfüs kayıt sistemi) adresi babanın adresinde yani?

refi bu arada zıraat odası'ndan tarlanın yıllık gelirini de öğrenip buradan yaz bana.

Üst Alt