Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kız kardeşin emekli maaşının 2022'ye zararı olur mu?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
103
benim bi yakınımın durumunu aktarayım

sorum hanede yaşayan 2022 maaşı alıyor kız kardeşi 770 küsür ssk dan emekli maaşı alıyor hanede yaşayan 2022 maaşı alan evli 4 tane çocugu var toplam evde 7 kişi ediyorlar almış oldugu 2022 maaşı kız kardeşinin almış oldugu ssk dan 770 küsür emekli aylıgı 2022 maaşına bi zararı olurmu

bilgi verilmesini arz ederim

Paranoya ablası be ne karışık anlatmışsın:) Anladığım kadarıyla hanede biri 770 lira maaş alıyor. Kim olduğu farketmez bu da gelir hesabına dahil edilir. hanede yedi kişi yaşıyorsa yediye böldüğümüzde kişi başına 110 lira düşüyor. Sınıra oldukça yakın. 9 liralık başka bir gelir çıksın 2022 aylıklarının kesilme tehlikesi olur tabi.
O yüzden başka gelir yoksa sorun yok. ama dediğim gibi aradaki 9 liracık fark tehlikeye çok yakın.
Bu ailenin sosyal incelemesi yapıldığında ve muhtaçlıkları gözden geçirildiğinde bir de 9 liralık gelir bulunsun al başına belayı...
Ama tek gelirleri buysa ve hanedeki kişi başına düşen aylık gelir 119,62 liranın altında kalıorsa tabi ki sorun olmaz.
Bu gelir hesabına 2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları dahil edilmez.

Melek hanım yanlız yeni müracat edip sydv ce evinne gelinmiş ve mal mülk rayiç bedelleri ve ayrıca hanenin nakit girdisi toplanarak 119 tl aşıp aşmadığı üzerinden hareket etmişler.
Bu durumda 9 tl yi inş bi yerlerinden uydurmazlarda kardeşimiz maaşını almaya devam eder.

Valla benim korkum da o 9 lira zaten. Çok ufak bir para isterlerse her yerden bulurlar onu. O yüzden dikkat etmeleri gerekir. katılıyorum size...

melek apla bu muhtaçlık sınırı neye göre belirleniyor 2022 muhtaçlık sınırı 119 tl evde bakım 460 küsür muhtaçlık sınırı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardım muhtaçlık sınırı 233 tl 2022 yi evde bakım aylıgı gibi 460 küsüre çıkarsalar olmazmı neden böyle çeşit çeşit muhtaçlık sınırları var

2022 fakirlik maaşıdır . Dul maaşı....gibi..Fakir destekleme amaçlı , bana göre
Bu hak değildir , bence algı yanlıştır.
Engellilere ayrı maaş altında başka bir çalışma yapılmalıdır.
aslında engellilere çalışmadan maaşta değil , iş garantili bir meslek benim görmek istediğimdir.
Özürlü ise kişi para ver ,dilenci muameleside yap , at köşeye görünmesin mantığı 2022 dir.
Bence devlet herkesi bir şekilde iş vererek hayatın içine katmalı.
Bakım maaşı ile 2022 aynı değildir.
Bakım aylığı maaştır. Karşılığında devlet adına ağır özürlü vatandaşın bakımı yapılmaktadır. Koruyucu aile modeline benzer bir uygulamadır.
özel bakım kurumları yerine ne güzel evde bakımını üstlenen biri vardır.
kişi devtel adına çalışmaktadır. neden ssk sı yoktur peki..Bu eksikliği hala gideremediler.
2022 i maaş değildir, karşılığında üretilen bir şey var mıdır , önce 2022 in bir destekleme politikası olduğu ve bir maaş olmadığı..Öncelikle bunu kavramalı..

Üst Alt