Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım 8 aylıkken çift taraflı kalça çıkığından ameliyat oldu..?

RAFTER_1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, kızım 8 aylıkken çift taraflı kalça çıkığından ameliyat oldu. Doktorumuz Hacettepe Üniversite'sinden Prof.Dr.Muharrem Yazıcı. Ameliyatları 29 Mayıs Hastanesi'nde yapıyor. Bebeğime, sol tarafa açık redüksiyon, sağ tarafa ise kapalı redüksiyon yapıldı. Şu anda alçıda ve 3 ay süreli alçıda kalacak. Buna benzer durumu yaşayan varsa bilgi paylaşmak isterim. Sorularım var, örneğin, 3 ay sonrası bizi ne bekleyebilir? Alçıda olması nedeniyle, kalça kemiğinin ve kasların gelişmemesi durumunda ne yapılabilir? İleriki yıllarda kireçlenme ihtimali nedir? Protez takılma şansı var mı? Alçı esnasında bebeğin bakımı nasıl yapılmalı?

Doktorluğun tartışıldığı bir ülkede yaşamamıza rağmen kendi Doktorumuza güveniyoruz. Para için mesleğini yapmadığını düşünüyoruz. Kendi yöremizde, Burdur'da, erken teşhis saptanabilseydi, daha farklı yöntemlerle (Pavlig bandajı ile) düzelebileceğini öğrenmiş olduk. Bu bize ders oldu. Bunu okuyanlara söylüyorum, önce Doktor'u iyi seçmek gerek. Kesinlikle bir doktora güvenmemeli. Muayenede, çıkık ihitimali yok diyen doktorlar, bize çıkık var ve hemen ameliyat gerekir dediler. Parayı alırken güzel! Ama olan bebeğimize oldu. Biz de hatalıyız çünkü güvenmemeliydik. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim...........

merabalar.evet erken teşhis o kadar önemliki erkenden teşhis edilseydi sadece çocuk bezini 1 değil 2 tane takmanız yeterli olacaktı bu basit yöntem bile %100 iyileştiriyor.yada biraz daha gecikilmiş olunsaydı sadece ayağını sarmaları yeterli olacaktı.neyse olmuşa ve ölmüşe çare yokmuş...bundan sonraki süreç çok önemli.ben bu yaşta ameliyat olup tamamen iyileşen insanları da duydum sakat kalan insanları da.normalde tamamen iyileşmesi mümkün ama tabi bir doktor hatası yapılmadığı sürece.olası bir ameliyat esnasında hata olmadığı sürece kızınız tamamen iyileşir.ama şu var 40 lı 50 li yaşlarda kireçlenmeden doloyı platin ameliyatı olması gerekebilir o zamana kadar da teknolojiyi düşünün. şu an bile gün geçtikçe bu platin amaleyatları daha da başarılı hale geliyor.40 50 yıl sonra platinlerin kalkıp yerine kemik nakli yapacağını düşünüyorum ki böyle girişimler var.bu kemik nakli de kireçlenmeyi tamamen engelleyecek şekilde.kısacası rahat olun o yaşta tamamen iyileşmesi mümkün.olası ameliyat hataları olmadığı müddetçe iyileşir ki bu ihtimaller basit bir bağdemcik ameliyatında bile olur.siz böyle aksiliklerin çıkmaması için dua edin...ALLAH kızınıza hayırlısıyla şifa versin...

Kızınız için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle.
Ben de doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığına sahibim (tek taraflı sağ kalçada) Bende ilk önce pavlik bandajı denenmiş 8 aylıkken sanırım emin değilim kaç aylık olduğumdan, bir işe yaramadığı görülünce ameliyat edilmişim.
Şuanda 19 yaşındayım. Sorularınız olursa bana ulaşabilirsiniz.
Saygılar.

Protez konusuna değinmek istiyorum müsaadenizle. Kalça protezi ameliyatları kalça kireçlenmesinin ileri safhalarında yapılabiliyor. Yaşımdan ötürü ben de başvuramıyorum. Protez bir kez yapılan bir şey ve yaklaşık 15 sene protez ömrü olduğunu biliyorum.
Kireçlenme nadir rastlanan bir durum.. Yüzme sporu ile ilgilenmesini tavsiye edebilirim. Ben ilgilenmediğim için belki, şuanda kalça kireçlenmesinin ilerlemiş safhalarındayım.
Sevgiler..

merhaba, 10 yaşında CP li oğlum var. 3 hafta önce kalça çıkığı ameliyatı oldu. şu an gövde alçıda.
bu süreci yaşamış olan varsa paylaşabilirmi?
Hekime her an ulaşamıyoruz, tabiki ara ara sorunlar yaşıyoruz. Sürekli aynı pozisyonda yatıyor (huzursuz ve kısa süreli uykular), ne kar dikkat etsek de idrarı sırt bölgesine alçılı bölümün içine kaçıyor...

Öncelikle merhabalar geçmiş olsun benim size bazı sorularım olacak şu an kızım iki yaşında 3 aylıkken farkettim Pavlik kullandık ama düzelme olmadı Aralık ayında ameliyat olacak sonrada alci düzelir mi acaba yada yine tekrar eder mi bu hastalık sizde nasıl oldu cvp yazın nolur

Bana yardım edin bilgilerinizi deneyimlerinizi anlatın nolur iki ay sonra nelerle karsilasacagim bilmiyorum alçı da nasıl duracak bebek o kadar zaman

Ufuk bey öncelikle geçmiş olsun daha önceden 10 yaş bu hastalık için geç kalınmış bir vakaydı demek ki tıp ilerledi mesela beni 7 yaşındayken bile amaliyat yapmamışlardı geç kalmışsınız diye daha sonra 15 yaşındayken amaliyat oldum bana yapılan amaliyat da düzeltmek amacıyla deyil di sadece ilerde oluşabilecek sancıları önlemek içindi gerçek den de yürüyüşümde bir düzelme olmadı sadece yerinden çıkan kalça kemiğimi yerine çivilediler. Şu an ellili yaşlardayım çok şükür ağrım sızım yok ama dediğim gibi yine aksıyorum. Size ne dediler düzelme garantisi verdiler mi inşallah öyledir. Bana yazarsanız çok sevinirim tekrar geçmiş olsun Allah sabırlar versin zor bir süreç her şey gönlünüzce olsun inşallah.

Üst Alt