Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım % 88 raporuyla 2022 maaşı alabilir mi?

yovo

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm kızım 18 yaşında 3 aylık maaşı alabilirmi ben babasıyım ve sigortalı çalışıyorum kızım yüzde 88 engelli haberlerinizi bekliyorum tşk

Alamaz cünkü ssklı göküyor sizden dolayı sanırım ama yüzde 88 engelli ve agır özürlüde evet ve sizin bakımınıza mhtacsa evde bakm ücreti alabilirsiniz her ayy

Sayın yovo 2022 yönetmeliği gereğince şartları var şartlarınız yani ssk lı olmanız ayrıca gelir gider durumunuz önemli gelirnizden tüm giderleri kira elektrik su yiyecek vesaire çıkınca kızınıza 107 tl harçlık verebilecek durumda değilseniz 2022 maaşı verile bilir bulunduğunuz ilin defterdarlığına müracat etmelisiniz yada kaymakamlığa

septik 40.ben asgari ücretle çalışıyorum 350 lira kira ödüyorum tşk

2022 aylıgı okuyun

arkadaşlar slm ben asgri ücretlen çalışanım 18 yaşında engelli kızım var maaş için mal müdürlügüne baş vurdum sosyal yardımlaşma vakfı müdürlügüne geçmiş dediler oraya gittim malesef olmaz dediler nedeni sigortalıyım 750 tl maaşla çalışıyorum biz dörtkişiyiz kişi bına 119tl fazlaymış ve elektirik su kira giderleri olmazmış bunun başka bi çaresi yokmu arkadaşlar herkese tşk iyi akşamlar

slm arkadaşlar benim 19 yaşında yüzde 85 engelli kızım var ben ssk işçisiyim asgari ücretli çalışıyorum evde 4 nufusliyiz kızıma 2022 maşı baglanırmı haberlerinizi bekliyorum çok tşk

slm lütfen biri bana cevap yazsın yoluma ona göre devam edeyim tşk

243,43 x4 =973,72 TL. Bu miktarı geçmiyorsa başvurunuzu yapın....

kelebek asgari ücretle çalışıyorum kuruma baş vurdum sigortalısın dediler olmaz dediler

Yoyo

Şimdi hesabınızı kendiniz yapın veya bu sayfadan anlatın kızınız 19 yaşından gün aldıysa aynı adreste yani hanenizde yaşayan kişi sayısı ve hanenize giren tüm nakit girdi ve mal varlığınızın bir kısmı şartı var.

Siz asgari ücret alıorsunuz ve sizin adreste yaşayan kişilerin gelirleri ve mal varlıklarının 240/1 i varsa racanız kasko değerinin 120/1 i toplamı aynı adreste yani engelli kardeşimizin bulunduğu adresteki kişi sayısına bölündüğünde çıkacak rakamın 2013 yılı itibarı ile 243 tl yi aşmamsı lazım.

2022 .sosyal yardımlaşma vakfı

selam arkadaşlar 2022 pirimsiz ödemeler genel müd. her ilin sosyal yardımlaşma vakfı na devredilmiş ve bizde burdan baş vuru yaptık pirimsiz ödemeler genel müd.kapatılmış tam bilgisi olan varsa yazsın tşk

Yovo, 2014 yılı ilk altı ayı için muhtaçlık sınırı 255,22 liradır.
ŞUrayı dikkatle okuyun: http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Y
ukarıda arkadaş da anlatmış zaten ama linkteki bilgilere bakın yine de. hanedekilerin hangi gelirleri dikkate alınıyor okuyup öğrenin. hanenin tüm gelirlerini hesapladıktan sonra kişi sayısına bölün. Çıkan miktar 255,22 altındaysa alabilirsiniz. ama verdiğim linki dikkatli inceleyin.

Yalnız yukarıda arkadaşın da anlattığı gibi çocugunuzun 18 yaşını tam olarak doldurmuş olması lazım.
eger 18 yaşını tam olarak doldurmuşça çocugunuz kendisi başvuracak aylık için.
bunun için de çocugunuzla birlikte ikamet ettiğiniz yerdeki SDYV'ye başvurun. onlar yardımcı olur size.

Üst Alt