Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum. 9 yaşında kızımın her iki kulağında sensörinöral işitme kaybı tespit edildi. Raporu şu şekilde.
Neden ve nasıl olduğunu bilmiyoruz. Hiçbir şekilde fark edemedik. Farkedilecek kadar bir kayıp yok, ya da biz anlamadık. Götürdüğümüz doktor bile ilk işitme testinde hata olabilir bu çocuk duyuyor diyerek yeniden test istedi ve 2 hafta sonra yapılan testte de malesef sonuç değişmedi. Bu olaydan sonra doktor kızımı araştırma hastanesine sevk ederek Abr testi yapılmasını ve mevcut sonuçlara göre işitme cihazı kullanması gerektiğini bize belirtti. Kızım hassas ve duygusal bir çocuk olduğu için daha şimdiden okulda kendisiyle dalga geçileceğini vs düşünerek büyük moral bozukluğu yaşıyor. Her ne kadar bunun gözlük takmak kadar normal bir durum olduğunu anlatıp kendisiyle konuşsak da iç dünyasında bununla haşır neşir olduğunu ve mutsuz olduğunu hissedebiliyorum.
Siz tecrübeli arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Öncelikle Abr testi sonrası bu konuyla ilgili yapılabilecek herhangi bir tetkik, tedavi olup olmadığını merak ediyorum. Cihaz kullanmamında hangi marka cihazların bu yaş grubu için uygun olduğunu merak ediyorum. Görüştüğüm bir odyolog bu yaş grubu için kulak içi değil de diğer tiplerdeki cihazların daha uygun olduğunu belirtti. Başta da belirttiğim gibi kızım derslerinde çok başarılı bir öğrenci, bugüne kadar da duyma ile ilgili sınıf öğretmeni dahil kimseden bir geri bildirim almadık. Kızım cihaz kullanımını reddederse işitme kaybı ilerler mi? Cevaplarınız için teşekkür eder iyi günler dilerim.
Siz tecrübeli arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Öncelikle Abr testi sonrası bu konuyla ilgili yapılabilecek herhangi bir tetkik, tedavi olup olmadığını merak ediyorum. Cihaz kullanmamında hangi marka cihazların bu yaş grubu için uygun olduğunu merak ediyorum. Görüştüğüm bir odyolog bu yaş grubu için kulak içi değil de diğer tiplerdeki cihazların daha uygun olduğunu belirtti. Başta da belirttiğim gibi kızım derslerinde çok başarılı bir öğrenci, bugüne kadar da duyma ile ilgili sınıf öğretmeni dahil kimseden bir geri bildirim almadık. Kızım cihaz kullanımını reddederse işitme kaybı ilerler mi? Cevaplarınız için teşekkür eder iyi günler dilerim.