Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım için aldığın nafaka var. 2022 aylığına başvurmama engel mi?

zeyno111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kızım için aldığım nafaka var. 2022 aylığına başvurmama engel mi?

Merhabalar araniza yeni katildim.soyle bi durumum var yuzde 40 engel oranina sahibim.uzerimde herhangi bi mal varligi yok.ailemle yasamiyorum fakat babamin evinde kaliyorum onlar benimle yaşamıyor kira odemiyorum hicbir sgk kurumuna bagli degilim.sadece gelirim kizima aldigim nafaka oda 400 tl .2022 ayligina basvursam sonuc olumlu olurmu sizce?

Hg,
Evin tapusu kimin üzerine, isterseniz emsal kira bedeli belirlenir gelirden düşülür her halükarda bir sorun olmaz, raporunuzla bağlı bulunduğunuz sydv başvurunuz.

Son düzenleme:
Tapu sormam, yukarıda belirtiğim gibi isterseniz emsal kira bedeli belirtir gelirden düşülür bunun içindi

2022 maaşı için eve incelemeye ne zaman gelirler?

Merhabalar bugun kaymakamlik sosyal yardimlasma ve dayanisma birimine 2022 maasi icin raporumla basvurdum.baska hic bir belge istenmedi benden.eve incelemeye gelinirmi ne zaman sonuclanir bunlar hakkinda bilgisi olan varmi ?

zeyno111
Eve inceleme sadece 'Ağır Engelli' bireylerde yapıyorlar diye, biliyordum :D
Olay gerçekleşirse bizi aydınlatmayı unutma Ne soruyorlar neye bakıyorlar amaç ne vs vs :D

HastaAdam Bende bilmiyorum oyle dediler eve inceleme gelicek die yuzde 40 engelim var agir degil.tabi bakalim neler olcak

zeyno111
Galiba gelir testi yaptırmamışsınız Başvuruda Rapor dışında 3-5 evrak da isteniyordu . Direk raporu verince eksik olmuş ,tabi.
Ondan eve gelecekler ,demiş ola bilirler :D Hadi hakkında hayırlısı olsun ...

2022 engelli aylıklarında sosyal inceleme yapılır ve haneye gelirler. Tüm iş ve işlemlerin en geç 1 ay içinde tamamlanması esastır.

HastaAdam yaptirmadim.yaptirin diye de bisey soylenmedi bana acikcasi.bakalim hayirlisi
Kalem tesekur ederim umarim guzel sonuclanir.

zeyno111
2022 aylığına başvuran herkese sosyal inceleme yapılır ve bunun için hane ziyareti yapılır.
başvurunuzda raporunuzu vermeniz, T.C. kimliğinizi göstermeniz kafi. bir de başvuru formu dolduruluyor vakıfta. hepsi bu.
GSS gelir testinin yapılmasına da gerek yok. 2022 aylığı bagladığı takdirde 60/c 3 GSS (yeşil kart) ya geçeceksiniz.

Kalem kizimdan aldigim sadece istirak nafakasi.esimden ayrildim.sgk guvencem yok bosaninca saglikdan babamin uzerine gecmisim.babamin evlendigimde oturabilirsin dedigi evde kaliyorum.babamin evi kira odemiyorum.onlar benimlede kalmıyor han3ye giren gelir suanda sadece 400 tl nafaka.Bu sartlarda alabilirmiyim onu bile kestiremiyorum umarim olur

Bazı arkadaşlar gerçekten çok yanlış bilgiler vermeye başladı şu aralar sık sık.

1. 2022 aylığı başvurularında sadece T.C. Kimlik kartınız ya da nüfus cüzdanınız ve engelli raporunuzun kopyasını SYDV'ye başvururken götürmeniz yeterli.
2. 2022 aylıklarında sosyal inceleme yapılır, gerek görülürse çevre araştırması yapılır. Ev içerisinden fotoğraflar alınıp dosyanıza eklenir ve mütevelli heyeti toplandığında dosyanız konuşulup karara bağlanır, oy birliği ile çıkan sonuca göre maaş alıp alamayacağınızı e-Devlet sistemi üzerinden ya da SYDV'ye ulaşarak öğrenebilirsiniz. Gerekli işlemlerin tamamlanması bulunduğunuz bölgedeki nüfus yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekle birlikte 3 hafta içerisinde tamamlanma ihtimali çok yüksektir.

@ALBINOGER evet sadece rapor forum ve kimligim yeterli oldu. Incelemeye gelincek denildi

Üst Alt