Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım için bakım aylığı alıyoruz. 2022 aylığı da alabilir miyiz?

ibram0056

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem abla şimdi benim 7 yaşında bir kızım var %90 özelgereksinim ibaresi bulunan bir raporu var evde bakım maaşı alıyor ama 2022 maaşı alabilirmiyiz.

Teşekkürler...

7 yaşında bir kızım var %90 özelgereksinim ibaresi bulunan bir raporu var evde bakım maaşı alıyor ama 2022 maaşı alabilirmiyiz.
7 yaşındakı kzınız için alacak olunan 2022 değil.2022 engellı yakını aylıgıdır
[FONT=tahoma]

Engelli yakını aylığı kimlere bağlanır?[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]

• [FONT=tahoma]Fiilen bakımını gerçekleştirdiği, kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşından küçük, en az %40 ve üzeri özürlü yakını olan,[/FONT]
  • [FONT=tahoma]Aylıktan faydalanmayacak kişiler arasında sayılmayan[/FONT]
  • [FONT=tahoma]Hane içinde kişi başına düşen geliri geçmeyen kişilere bağlanır.
    [/FONT]
Engelli yakını aylığı kimlere bağlanmaz?
[FONT=tahoma]Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dâhil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]31/5/2006 tarihli ve [/FONT]http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5510&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=[FONT=tahoma]5510[/FONT][FONT=tahoma] sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar (Provizyon sorgusu sonucu kapsamı 60/g olarak görülenler),[/FONT]
[FONT=tahoma]Muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]Muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde mahkeme kararıyla veya bir mevzuat gereği bağlanmış devamlı bir geliri bulunanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]Herhangi bir şekilde muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde devamlı gelir sağlayan ya da sağlaması mümkün olanlar,[/FONT]
[FONT=tahoma]Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanlar (Huzurevi, Bakım Merkezi vb),[/FONT]
[FONT=tahoma]Malları ve gelirleri devredilerek bir sözleşmeyle gerçek veya tüzel kişilerce kendilerine bakılanlar.[/FONT]

-mka

abi engelli evde bakım maaşı alıyoruz ama bide 2022 aylığı varmış onuda alan var dediler ondan dolayı soruyorum alabilirmiyiz 2sini aynı anda ?

ibram0056
2 maaşıda aynı anda alanlar var.ama sıze net bişi diyemem çünkü şartlarınız tutomu bılmıom.evde kaç kısısınz kıradamı oturuyonuz adı ne olursa olsun gelrılerınız ne kadar vs vs bunları bılmek lazım

-mka

abi ev kira 1200 TL 4 kişiyiz evde insallah 1 ay sonra 5 olucak ( hanım hamılede ) aldıgım maas 2880 tek ben çalısıyorum

ibram0056
2022 de emsal kıra gelır hesabından düşülüo kırayı onun için sordum çünku kıra düşülmezse sınırı geçıonuz
2880 +1660 : 4544 / 5 : 908 t tl hane gelırnız eger başka gelırnız yok ıse bile alamazsınız çünkü sınır 852,53 tl.işte burda yardımınıza kıra yetişiyo. yoksa 55 -60 tl gibi ufak bı mıktarla alamıodunuz.
2022 maaşı kım için alınacak kaç yaşında eger 18 yaşından küçük ise siz sigoralı oldugnuz için maaş baglanmaz 18 yaşından küçükse o 2022 değil 18 yaşaltı engellı yakını maaşı olur ve anne babanın her ıkısı ya da biri bile sıgortalı ıse maaş baglanamz

Üst Alt