Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım için Evde Bakım ve 2022 dışında başka aylık bağlanabilir mi?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Kızım 6 Yaşında SP Hastası % 90 Engelli Evde Bakım Aylığı İçin Başvurduk,8 Ay Sonra Daha Yeni Geldiler,Aksilik Olmazsa 1-2 Ay Sonra Bağlanır Dediler.Birde Çocuğumuz İçin Aylık Alabileceğimizi Söylediler.Eşim Evde Tek Olduğu İçin Çekinmiş Soramamış.Aylık Anlamında 2022 Maaşına Başvurmuştum SGK'lı Olduğum İçin Yetkili Alamayacağımızı Söyledi.Bunun Dışında Alınması Hak Olan Bir Aylık Türü Varmı ? Bilgilendirirseniz Teşekkür Ederim...Evim,Arabam Yok 1550 m2 Bir Tarla Annemden Kaldı.Düşük Bütçeli Bir işim Var.Başka Bir Gelirimde Yok.Sadece Kızımın Üstüne Bir Arabamız Var.

2022 aylıgı alamadıysanız yani 2022 aylık koşullarını taşımıyor ve muhtaç bulunmadıysanız başka bir aylık altında devlet yardımı alamazsınız ( Zaten evde bakım aylıgı için de başvurmuşsunuz.).
Ancak ayni ve nakdi yardımlar için tabi ki kaymakamlıklara, belediyelere başvurabilirsiniz. Fakat bunlar düzenlei aylık şeklinde değildir. Kısa dönemli ihtiyaçlarınızı esas alırlar ve inceleme sonucuna gore karar verirler. Kendi belediyenizin ilgili birimine başvurabilir ya da belediyenizin sitesinden sosyal yardımların neler oldugunu ögrenebilirsiniz.
Ek bilgi:
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Açıkçası başvurmadım,sadece hangi koşullarda alınabiliyor diye öğrenmeye gitmiştim,sgk'nız Varmı dediler evet deyince alamazsınız dediler..2022 maaşını sadece sgk'lıyım diye geri çevirdiler.başka bir engelim olmadı.

Üst Alt