Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım işitme cihazını sürekli kulağından çıkartıyor..?

yaban1çiçek

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
6
Benim birbuçuk yaşına girecek olan kızımda işitme kaybı var. cihaz kullanıyor. Ama sürekli çıkartıp atıyor kulağından. Zamanla düzelir mi onu da bilmiyoruz.

kisitli fayda sahladigim cihaza o kadar paralar doktugum icin kucuk kardesime katiliyor isitme cihazi kullanmayi boykot ediyorum 😂

@yaban1çiçek, evet o yaşlarda takmiyor genelde çocuklar boyunluk ip veya elbisesine dikebilecek bir ip bağlayın kaybolursa cok ciddi paralar cihazlar bizim çocukluğumuzda abimde dahil cok cihaz kayboldu malesef çocuk buna alışamıyor büyümesi gerekiyor bu arada el hareketlerinizi( işaret dilini öğretin ) ve dudak okumayı ve kitap okumayı geliştirin çocuk icin pek birsey yapılmıyor erişkin gibi değiller en ufak rahatsızlıkta çıkarıyorlar her saniye kontrol etmek cok zor sadece kaybolmamasi icin elbise ve boyunluk gibi şeylere cihazı bağlı tutmalısınız alışmanız lazım büyüyünce çıkarmıyor alıştığı icin sıklıkla takmasını söyleyin

Bunun dışında implant icinde çocukta aynı şeyler geçerli ondan daha çok dikkat edilmesi gerekiyor

Çocuk cok küçük daha en az 4 5 yasını geçmesi lazım( bazıları 3 4?yas arasi alışıyor ) o sekilde alıştırmanız cok zor sürekli kendiniz takmanız peşinde olmanız gerekecek sabırlı olmayı deneyin 5 6 yaşından sonra disiplinli öğretirseniz çıkarmadan takar tıpkı gözlük taktığını düşünün çocuğun

Son düzenleme:
@yaban1çiçek,

Selam,

Kızımıza geçmiş olsun.
Farklı müzik türleri dinletilip, ilgisine çeken müzikte karar kılınıp, dinletilirse umulur ki kendi isteğiyle takmaya devam eder. (Farklı müzikler derken Klasik müzikle - Oyun havaları arası bir skalayı kastettim.)

Çocuk iyi gözlenip, hoşuna giden bir tarz bulunursa; umalım da kendi isteğiyle cihazı takılı tutup müzik dinlemeye devam etsin.

(Bir tablet'e düzeyine uygun animasyon açılıp izletilebilir belki, görüntüsü ilgisini çekerse seslerini de duymak isteyecektir?)

Geçmiş olsun.

Merhaba benim %46 raporum var epilepsi sara hastasıyım ve vergi indirimi ile çalışmaktayım size bir birsey danışmak istiyorum benim raporum üzerinden vergiden muaf olarak araç alma ihtimalim varmi bilgisi olan varmi rica etsem soylermisiniz

@çotanaklı_28,

Konunun yeri burası degil konuyu açan kişi çocuğunun durumunu söylemiş sizin bahsettiğiniz şey ile ilgili ÖTV bölümünde onlarca konu var oradan ogenebilirsiniz

2 yaşında kullanmaya başlamışım tabi o süreçte aileme ne zorluklar çıkardım hatırlamıyorum tek hatırladığım, cihazı çıkarıp balkondan aşağı attığım, hatta su gider deliğinden attığım olduydu ama neden yapardım inan hiç bilmiyorum :) işin çözümüne gelecek olursak @Manemm "boyunluk ip veya elbisesine dikebilecek bir ip bağlayın" bu öneriye katılıyorum gözlükler gibi cihazlarada ip yapılabilir, sonuçta ciddi paralar veriliyordur, ama işaret dilini şimdiden öğrenmesini kesinlikle doğru bulmuyorum daha çok konuşmasını öğretmeye çalışın özellikle dudakları takip edecektir heceleyerek tane tane kelimeleri öğretmeye çalışın ve asla pas geçmeyin normal bir çocuktan daha çok eğitime ihtiyacı olacak ;)

@yaban1çiçek, düzelme ihtimali konuşmak cok konuşup beyin motor orta kulagin sinirlerini uyarmak gibi faktörler ile gelişebilir hic duymayan ama cok guzel konuşan İsitme engelli arkadaşım vardı engelli demezsin ama hiç duymuyor cok guzel konuşuyordu kesikti sesi

Üst Alt