Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızım ve kayınvalidem için aynı anda evde bakım parası alabilir miyim?

yunusgibi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
% 70 ağır özürlü raporu var kızımın .kızım lenfoma hastası . evde bakım parası almaya hak kazandım yatırılmasını bekliyorum
kayınvalidem de rahatsız. sorum şu. aynı anda hem kızımdan hemde kayınvalidemden evde bakım parası alabilir miyim.

1 sorum daha var: bu ayın 12 sinde hesap açılalı 2 ay olyor sanırım bakım parası bu ay yatabilir. birikmiş toplu para mı yatırıyorlar tek maaş mı.

bir de kızım 4.e gidiyor herhangi bi yerden okul için burs alabilir miyiz. yada 5. sınıfta girilen pybs sınavında bu raporun bi etkisi olur mu daha düşük puanla burs alma hakkı verilir mi.

çok soru sordum kusura bakmayın . teşekkürler...

kayınvaliden için günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olursa oda alabilir.. maaş onaylanmışsa 2 aylık alacaksınız onaylanmamışsa demek para yok sosyal hizmetlerden bilgi alın..Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrencilerin parasız yatılı veya burslu okumalarına ve bu öğrencilere yapılacak sosyal yardımlara ilişkin esaslar var

kayınvalidem 2022 % 40 üzeri ama raporu eski şuan çok ağır psikolojik ilaçlar alıyor .hiç yatağından kalkmıyor devamlı yatıyor sadece tuvalete gidiyor.banyosu tırnağı herşeyi bize bağlı.şimdi şöyle kayınvalidem 2022 den 3 aylık 800 gibi bişey alıyor .ben hem kızımdan hem kayınvalidemden evde bakım parası alabilirmiyim eşim 1250 lira maaş alıyor.banada kızımdan bakım parası gelecek (inşaALLAH) kayınvalidem şuan bizim evde gözükmüyor ama bizde yaşıyor .biz şimdi bi düzen var bozulmasından korkuyoruz. sanırım kayınvalidemin raporu şuan yeneden çıkartsak % 70 üzerinde olur.hem kayınvalidemin maaşı çoğalır 1200 lere filan hem ben ona baktığım için maaş alabilirmiyim .kızımdan kayınvalidemden artı kayınvalidemin 2022 maaşı çocuklar eşim ve kayınvalidem 6 kişi oluyoruz.biz cesaret edemiyoruz.etmelimiyiz düzenin bozulmasından korkuyoruz ama çok ta ihtiyacımız var kızım hodgkin lenfoma ..

çok teşekkür ederim .Allah razı olsun cevap verdiğiniz için.bakalım zaman ne gösterecek.

Üst Alt