Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızıma kayınvalidem bakıcı olabilir mi?

nzsu

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
8 yaşında %96 ağır engelli kızım var.evde bakım ücretini ona bakacak olan kayınvalidemin alması için başvuru yapacagım.evde bakım ücreti almam mümkün mü acaba?kayınvalidemin herhangi bir geliri yok.aynı evde ikamet etmesi gerekiyor mu?farklı bi adres olması mı gerekir?konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?ilginize şimdiden teşekkür ederim..ben ve eşim çalıştığım için evde bakım ücretini kayınvalidemin alması için başvuracağım

gelir kriteriniz uymayabilir bence önce ona bir bakın derim

?gelir kriteri dediginiz esim ve bnm aldıgım mücret mi?

iiii tmm da kayınvalidem farklı adreste hiçbie geliri yok o zaman ne olacak

o zaman onu vasi göstereceksiniz sanırım bu da hukuksal bir durum bu konuyu araştırmanız gerekir

kayınvalidenizin adresini kendi adresinize alacaksınız,hane gelirinde toplamda kişi başı 540 tl yi geçmiyorsa bakım maaşı alırsınız.

sanırım geçiyor o yüzden kayın validede gösterilecek çocuk

ewet malesf öyle..aslında şuna emin olun ben almak istemyorum ama gel gör ki çıkan yasalarla cocugumun bir çok gıdasını para ile kendim alıyorum.sadece cubuk kraker 15 tl gerisini siz hesap edin...önceden ben bir lira para vermiyordum..

pek anlamadım bu durumu nasıl yani çubuk kraker 15 tl

engelli çocugumun gıdalarını gider olarak gösterebilirmiyim?

bnm çocuğum MSUD hastası vücudu protein kabul etmiyor ve bu yüzden özel gıdalarla besleniyor.bu gıdaların bir çoğunu ben kendim alıyorum.devlet karşılamıyor.sadece ekmek yapmak için kullandıgım unun fiyatı yarım kilosu 25 tl cubuk kraker 15 tl. bunun pirnci şehriyesi özel corbaları vs..bunları sosyal hizmetlere gider olarak gösterebilirmiyim?

kardeş yurt dışından geliyor bu gıdalar türkiyede yok o yüzden fiyatı pahalı..ve proteinden arındırılmış ..

nzsu;
Giderler dikkate alınmaz. Sadece gelire bakılır.

bütün gıdalar bu şekilde un pirinç ...bir paket çukulata 185 tl...

tamam şimdi anladım tabiki bu hastalıktan bilgim ve haberim var malesef bildiğim kadarıylada devlet bunları karşılamıyor eğer çalışmıyor olsanız ve bir geliriniz olmasaydı dediğiniz gibi sosyal yardımlaşmaya başvurabilirdiniz ama çalıştığınız için malesef pek mümkün gibi görünmüyor Allah kolaylık versin ne diyelim

ewet kaymakamlık da bu şekilde söyledi aç ve açıkta kalırsan yardımı olurum dedi bu memlekette dürüst ve namusunla para kazanmak artık suç gibi ...sanki ben bu ocugu bilerek yaptım..üstelik ssk primi ödedigim halde devlet bu sorunu üstüme yıktı.sadece gıda olsa ..birde bu cocugun fiizik tedavi görmesi şart devletin verdiği haftada 45 dk fizik 45 dk özel eğitim...gerisini aldırabilirsen paranla aldıracaksın..45 dk fiyatı 75 tl....şaka gibi bu memleket walla.....

Çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. Keşke kurumlarda bunları dikkate alsa, zaten zar zor yaşanan hayatları daha da zorlaştırmasalar... :(

aynen öyle size katılıyorum yani çalışıyorsanız malesef hiçbir hakkınız olmuyor

Üst Alt