Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın 2022 maaşı kesildi, alınabilmesi için 10 çocuklu eşimi boşamam mı gerekiyor!?

ahmetsafi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba ben 10 çocuklu ` özürlü bir babayım 0 zihinsel, bedensel özürlü yatalak 17 yaşında kızım var.
ben yaklaşık 20000 tl borç altına girerek geçmişteki bağkur primlerimi, askerlik borçlanmamı yatırdım. 760 tl üzerinden
bağkur emeklisi oldum.sonrasında benim ve özürlü kızımın 2022 maaşları kesildi. 5 çocuğumun öğrenci parasıda kesildi.
her türlü sosyal yardımlarım kesildi. sebebi emekli olmam. SGK'dan aldığım emekli maaşımın 650 tl'si kredi borcuma kesiliyor
150 tl'si bana veriliyor.çocuklarımın çoğu küçüktür ve öğrencidir. büyük kızım okuluna son verip kendi ihtiyaçları için
asgari ücretle çalışmaktadır. eşim özürlü çocuğumun bakıcı parası 700 tl almaktadır bu paranın çoğunu çocuğun mamasına
ve ihtiyaçlarına harcamaktadır. 150tl ile yaşam nasıl olur.? öneriler neticesinde Özürlü kızımın 2022 maaş,yardımların alınabilmesi için
boşanmam gerektiğini çocuklarımın velayetini annesine vermem gerektiğini sonrasında dini nikah ile geçinme tavsiyesi
böyle olursa psikolojileri bozulmuş çocuklarımın her türlü yardımların alınabileceği. özürlü kızımın 2022 maaşına kavuşabileceği. saçmasapan tavsiyelerini sizinle paylaşmak demokraside çareler tükenmez misali. maaşını nasıl alabiliriz. önerilerinizi bekliyorum.

boşandıktan sonra bu şekilde dini nikahla birlikte yaşarsanız bunun tebiti halinde hapis cezasına kadar olay varır

Ahmetsafi
Bir yanlışlık olmasın sizin 10 çocuğunuzun olması demek eve giren geliri kişi başı bölünümünde başka geliriniz olmaması ki evde bakım parası hane gelirine eklenmiyor bu durumda 10 çocuk +2 anne baba 12 eder ve 760/12=64 tl gibi bir rakam çıkar bu rakamda 2022 den yararlanabilirsiniz anlamına gelir.

Başka bir geliriniz yoksa veya gelir sayılabilecek mal varlığınız yoksa hemen dava açın derim. Haneden toplam gelirin ve gelir sayılabilecek şeylerin hanede yaşayan kişi başına bölünmesi durumunda 120 tl ve üstü çıkması durumunda 2022 yararlanamıyorsunuz ki kalabalık bir ailesiniz maaşı bağlamamalarındaki sebebi başka olmalı aksi halde bir hata var

yok artık daha neler. mutlaka bir yanlışlık yapılmıştır. bimere bu durumu bildirin tekrardan inceleme yapılsın. olurmu öyle şey ya. 10 çocuklu bir engelli babaya verilmeyecekse kime verilcek bu lanet para

merhaba..

2022 Maaşı’na Kimler Başvurabilir?
65 yaşını doldurmuş yaşlılar
18 yaşından büyük özürlüler
Kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunanlar..

2022 Maaşı Başvuru Şartları Nelerdir?
Sosyal güvencesi bulunmamak (SSK, BAĞKUR gibi her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmamak).
Nafaka bağlanmamış olmak veya bağlanması mümkün olmamak.
Her türlü gelirleri toplamının aylık ortalaması itibariyle 2022 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olmak (2013′ün ilk 6 ayı için 119,61 TL).
-özürlüler için- Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı en az %40 olmak.
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olmamak (G1, G2, G3 gelir grubundan tescil edilmemiş olmak, sadece G0 kabul ediliyor.)

Bu şartlara bakıldığında çocuğunuz 18 yaş altı olduğundan bağ-kur güvenceniz olduğundan çocuğunuzu bakmakla mükellefsiniz.
Eğer çocuğunuz 18 yaşını doldurunca tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Ahmetsafi, siz 2022 aylığı alıyorken bağkur primi yatırmış ve bağkur'dan emekli olmuşsunuz.
Bu durumda siz aylık hak sahibi sayılmazsınız. bağkur primi yatıranlar ve emekli olanlar hiçbir şartta 2022 aylığı alamaz. 2022 sayılı Kanun bu konuda çok açık. İsterse hanede 20 kişi yaşasın ve isterse sizin emekli aylığınızdan başka bir şey olmasın durum böyledir.
Eger siz 2022 aylığı alıyorken Bağkur primi yatırdıysanız ve bunu 90 gün içinde bildirmediyseniz yersiz ödemeye konu olursunuz ve size yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılır.

Kızınız 18 yaşından küçükmüş. Onun adına eğer siz başvurduysanız bu durumda kızınızın aylığı da kesilmiştir. Çünkü 18 yaş altı engelli yakını aylıgına başvuran sizsiniz. Bu durumda doğrudan sizin geliriniz dikkate alınır. Ve siz engelli yakını aylığı alıyorken bağkur primi yatırmış ve sonucunda emekli olmuşsunuz. Bu durumda kızınızoın aylığının da kesilmesi yasaldır.

Sizin için yapılabilecek bir şey yok. Emekli aylığı alıyorken hiçbir şartta 2022 aylığı alamazsınız.
Kızınız içinse, eger kızınız için 2022 engelli yakını aylığına siz başvurduysanız bunda annesi başvursun şansını denesin. hane çok kalabalık oldugu için annenin başvurusu dikkate alınır buyuk ihtimalle. Bu aşamada kızınız için yapabileceğiniz bir bu var.
Eger karar olumsuz çıkarsa kızınız için bunda da kızınız 18 yaşını tam olarak doldurunca kendisi başvursun. Bu durumda kızınıza kesinlikle bu şartlarda 2022 aylığı çıkar. kızınız için iki seçenek var yani.
Borç yazısı gelince haberim olsun bir hesaplayalım dogru mu hesaplamışlar diye olur mu?

DELİ YÜREK;

deli yürek arkadaşım herkese elimden geldigince cevap verecem. başta boşanmaya karşıyım. hiçkimse aile yapısını bozmak istemez. 10 çocuğum var.
bir kızım evlendi kaldı 9 çocuk. 5 tanesi öğrencidir. çocuklarımın özellikle zihinsel,bedensel,yatalak kızımın geleceği için borçlanıp geçmişteki
bağkur primlerimi ödeyerek emekli oldum. benim yokluğumda aşırı ekonomik mağduriyetler olmasın diye. emekli olduktan sonra görünürdeki 2022
maaşımı almadım. sonrasında özürlü kızımın maaşıda sosyal yardımlarda kesildi. emekli param'da borçlarıma gidiyor. aile huzuru kalmadı. hep kavga.
çocukların eğitimini sonlandıracam. ben emekli olarak çocuklarıma kötülük yapmış olmuyormuyum. özürlü bir baba olarak resmi olarak boşansam çocuklarım tekrar sosyal yardımlara kavuşur.
özürlü kızım 2022 maaşına kavuşur. ve iyilik yapmış olurum. bu durumda kanunlar boşanmamı teşvik ediyor. kanunlar bana destek olacağına sosyal yardımlarım kesilerek köstek oluyor.
birde çok çocuk yapın önerileri?. ne yapabilirim.?

%100 Haklısınız devlet kendi eliyle halkını yalana ve doğru olmayan şeylere zorunlu bırakıyor.
Hak hukuk kavramını Devlet eliyle yitirmeye başladık Allah sonumuzu hayır etsin.

kızınızın yaşının 18 altında olmasından dolayı kesilmesi sizin için iyi olmuş.benim başıma benzer olay geldi.mahkemeler ceza vs.uzattılar epey oyalıyolar insanı.18 yaşını doldurdukdan sonra yeniden çıkarttırabilirsizniz.bu şekilde erken fark edilip kesilmesi sizin için artı.geç fark edilseydi üzerine faizli bir şekilde devlete borçlanacaktınız.

septik-40 arkadaş hanede 11 kişi olarak ikamet ediyoruz gelirde emekli maaşım 800 tl+700 tlkızım asgari ücret alıyorbakıcı aylığı gelire sayılmadığından eklemiyorum.
şu durumda kişi başına yaklaşık 136 tl düştüğünden özürlü kızımın aylığı kesilmiş yoksa emekli olduğum içinmi kesilmiş anlamış değilim.
çocuklarımın öğrenci yardım parasıda kesildi. nedeni nedir.? bilenler yanıtlarsa sevinirim.

Ahmetsafi benim ilk yazımda atladığım bir konu var arkadaşlar detayıyla yazmış zaten olay şu.
Sizin ailenizde engelli maaş alanlar 18 yaşının altında olduğu için sizin durumunuz geçerli oluyor buda siz bu maaşı alırken bağkur yatırmış olmanız kesilmesi için yeterli sebeb son yönetmelikte sgk ya prim yatırmak tamamen yasaklandı öncesinde en çok 90 günlük prim yatırılabiliyordu.
İkinci bir sebebse son yazınızdaki kişi başına düşen gelirin 120 tl yi aşmış olması
Aslında 144 nolu telefonu arayarak durumunuzun ayrıntısını öğrenebilirsiniz.

Yanlız son dönemde ortaya atılan bir konu hanenin geliri hane de yaşayan kişiye bölündüğünde 234 tl ye yükselecekmiş bu durum gerçek olursa tekrar müracat ederek maaşı bağlatabilirsiniz

ee kardeşım sen bu kadar çocuğu yaparken hayat şartlarından hiçmi korkmadın hem engellısın hemde 10 çocuk yapmışsın bu devirde sağlam insanlar iki çocuk yapmaya ve hatta geçım sıkıntılarından dolayı evlenmeye korkuyorlar neyse konumuz bu deyıl sen hem bakuru hemde 2022 birarada yürüttüğün için kanun önünde suçlu durumdasın yerınde olsam sesimi keser otururdum :) ama kızınız içi yinede bişeyler yapıla bilir şımdiki kanuna öre kişi başı düşen gelir bazalındığı için ona maaş bağlana bilir birdaha şansınızı deneyın

MertAta;

kaymakamlığa sordum emekli olduğumdan dolayı kesilmiş ve olmaz dediler. bir daha dünyaya gelirsem 2 çocuktan fazla yapmam keyfime bakarım.

ahmetsafi;

Çok özür dileyerek biraz siyasi bir boyut alacak konu ama hani başbakan 3 çocukta yetmez diyorya şimdi gelen rızkıyla geliyormuş götüreceksiniz çocukları başbakanlığın önüne bırakacaksınız alın siz bakın diye.

osman civelek;

arkadaşlar sayenizde kaunları geçte olsa öğrenmeye çalışıyorm. şimdi bir maaş bağlandı karşılığında iki maaş+sosyal yardımlar kesildi.
11 nufusu geçindirmemin ekonomik yükü dahada ağırlaştı. çözüm arıyorum.
sayın saygıdeğer yöneticilerimizin halimizden anlamalarını istiyorum.
başta 2022 maaşının tüm özürlüler için maddi ve sağlık güvencesi kriterlerine bakılmaksızın özürlülere verilmiş bir hak olsun.
koşulsuz zenginide, fakiride alabilsin. kaynakta öneride bulunayım. depremzadeler nedeniyle geçici sonradan kalıcı hale gelen
cep telefonu iletişim % 25 ötv 2022'ye aktarılsın. toplumda itiraz değil memnuniyet sesleri yükselir. affınıza sığınarak böyle olması iyi olmazmı! arkadaşlar.?

Ahmetsafi bizim yönetcilerimiz o bahsettiğin ahlaka ve düşünceye asla ulaşamazlar bizleri koyun sanıyorlar ama kendileri bir kişinin elinde oyuncak olmaktan ileri gidemiyorlar.

Kalem;

kalem hanım bilgilendirdiginizden dolayı teşekkür ederim. 2022 maaşı almadan önce 1985'ten itibaren ssk ve bağkur primlerim vardı. esnaf sanatkarlar sicil kaydım ve meslek odalarına üyeidim.
hepsi kayıt altındadır. çalıştığım süre içinde 2022maaşı almadım önceki yasalardan ssk dan emekli olma durumumda vardı bilmedigimden bekledim. 2022 den yararlandım. sonra öneriler sonucunda
askerlik borçlanma primlerini yatırıp bağkurdan emekli olduktan sonra 2022maaşı olduğu halde çekmedim. ve kendiliğindende iptal oldu. bu durumda 17 yaşındaki özürlü kızım 2022den yararlanamaz oldu.
ben evden,haneden ayrılırsam yani resmi nikahımı bozmadan başımı alıp uzaklara gitsem aynı zamanda farklı adres degişikliği ile kayıt altına girerek ailemi terketmem halinde özürlü kızım 2022 maaşını alabilirmi. bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Ahmet Safi önce de dediğim gibi kızın için eşin başvursun şansını denesin. Sen başvurma. Eşin başvurdugunda eşinin geliri sorgulanacak. Eger TMK ilgili hükmü dikkate alınmayıp hanedeki kişi başına düşen aylık gelir dikkate alınırsa aylık baglanabilir.hane oldukça kalabalık. 10 kişilik bir hane söz konusu. Eger senin emekli maaşından başka gelirin yoksa belki eşin kızın için 2022 engelli yakını aylıgı alabilir. Şansını denesin bir. Bu durumda da baglanmazsa en güzeli kızının 18 yaşını doldurmasını beklemek.
Sen kızın için başvurdugunda senin gelirine bakıldı. Emekli aylığın olduğu için sana engelli yakını aylıgı baglanmaz. 18 yaş altı çocuk için engelli aylıgına başvuran kişi emekliyse hiçbir şartta engelli aylığı baglanmaz ona. O yüzden eşin başvursun diyorum sana ve şansını denesin diyorum.
18 yaş altı çocuklar için başvuran kişi sigortalı çalışan, emekli olmamalı. devamlı geliri olmamalı. O yüzden sen şartlara uygun değilsin ve talebin o yuzden red edildi.

Evden ayrılmakla olmaz. Aile birliğini bozmaya gerek yok. Olmadı vakıftakilerle bu durumu konuş. On kişilik bir aile söz konusu çünkü.
Ayrı eve taşınsan da kızın eger 18 yaşından küçükse kanunen bakım borcun var ve gelirin yine dikkate alınır o hesaba bakarsan...

Bir de kızının tam olarak gün ay ve yıl olarak doğum tarihini yazsana.

melek hanım hanede yaşayan sayısı toplamda 10 kişi oldu. gelir olarak 800 tl emekli maaşım 800/10=80tl kişi başına düşen aylık gelir olduğu halde 19.11.1997doğum tarihli %100 özürlü kızımın 2022 maaşı bağlanmadı.annesi başvurması durumunda sorduğumda olumsuz cevap verildi. başka bir çözüm yokmudur. Mert Ata'nın cevabı aklıma geliyor. benim gibilerin durumu 2022 maaşın verilmemesi sosyal hukuka aykırı değilmidir! başbakan diyorki çok çocuk yapın aha benim durumum ortada 10 çocuğum var. sefa değil cefa çekiyorum.gideri düşünmezmi 5çocuk öğrenci 800tl emekli parası ile geçinmenin hesabını başbakanım yapabilirmi. başbakanıma birileri anlatamazmı dünyanın birçok ülkesine yardım ediyorsun kendi vatandaşının halini niçin görmüyorsun. az çocuğum olsa emekli olsam hiç sıkıntım olmaz. ama çocuk sayısı çok olursa ekonomik sıkıntı çok oluyor. benim gibiler için emekli olmak zenginlik değildir. affınıza sığınarak beni yalnış anlamayın çocuklarım için anlatmaya çalışıyorum. sayın emine erdoğan beni duyup vaziyetimi başbakanıma iletirse duacı olurum. 2022 yasasının kapsamının genişletilmesini yetkililere nasıl duyurabiliriz. katkılarınızla arkadaşlar iletişimde yardımcı olmanızı diliyorum. :(:confused:

Üst Alt