Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın adına Fiat araç aldım, evde bakım maaşını keserler mi?

nzsu

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlarr benim yüzde 98 engelli bir kızım var.Ben onun adına araç aldımm ve aldıgım aracı il sosyal hizmetlere bildirdim.Evime heyet gönderdiler ve benden sigorta girişimi eşimin maaş bordosunu aile sicil beyanı istediler.Ben bu evrakları hazırlayıp götürdüm.ACABA gelirimde bir artış yok zaten 4 kişi yasıyoruz eşim 1600 maas alıyor maasımı keserlermi acaba bana bir yanıt yazarsanız sevinirimm şimdiden tesekürler

eger aracınız gelir getirmeyen cisten ise problem yok. ayrıca evde sadece eşiniz çalışıyorsa ev hane sayısı ise 4 ise yine problem yok ama sizde çalışıyorsanız problem yaratır. çünkü sınırı aşar

ben calışmıyorum kızıma ben bakıyorum kardeşim annesiyimm ;)

hangi modeli kaçaaldınız acaba ileride bende almayı düşünebilirim o bakımdan soruyorum

linea 2013 model benzinli 21 bine mal oldu kaskao hariçç

Tekrar Satış için bu zorunlu 5 sene beklemek kalkmış diye duydum doğrumu acaba ?

Hayırlı olsun inşallah kesilmez.

çok iii fiyat benzinli linea mı araba hakkında bilgi verebilirmisiniz hangi bayi hangi model.. bende almayı düşünüyorumda....

arabada park sensörü klima abs merkezi kilit yani hersey var. ben lpg taktırdım arac az yakıyo geniş ve rahat tavsiye ederim

5 sene satılmıyo arac yani kalkmadı

Aracı yeni almadınızmı bende almak istiyorum fiyat 25,000 çıkıyor birde eski kasa yeni kasa bunlar hakkında bilgi verebilirmisin birde bayi adı oda önemli..yardımlarını rica ediyorum..

2013 model arac haziran ayında aldım ben izmirde birmot bayiginden aldım yeni kasa yaklaşık 6 ay oldu.

Öncelikle arabanız hayırlı olsun.

ÖTV indirimli arabalar aldığımızda plakada engelli işareti olmak zorunda mı? bilginiz var mı acaba?

@nzsu;

indirim için hangi evrakları istediler raporda şart varmı ?

biliyursanız cevap vern bilmiyursanız kafadan atmayınız çoğunuzun verdiği cevap konuyla hiç ilgisi yok

Evde bakım maaşı verilmesinin kriterleri belli. Haneye giren ücret (maaş) hanedeki kişi sayısına bölünüyor. (Bu arada bakıma muhtaç kişinin maaşı varsa bu hesaba katılmıyor ama bölünürken hesaba dahil ediliyor) İşlem sonunda (son güncel rakamı tam bilmiyorum) demek ki siz bakım maaşı almayı hak etmişsiniz ki maaş bağlanmış. Onun haricinde yok ev aldın, yok araba aldın gibi yasal bir düzenleme yok. Dolayısıyla bakım maaşında kesinti olması kesinlikle söz konusu değildir.

3 ayda bir özürlü maaaşi evde bakım maası için eve giren toplam paraya katılıyormu katılmıyormu?benim bıldıgım kadarıyla 3 ylık maasınıda hesaplıyorlar

Kimin için bakım maaşı alıyorsanız, o kişinin ister emekli maaşı, ister özürlü maaşı, her ne geliri olursa olsun gelir hesabına dahil edilmiyor. Bir öncekinde gene yazmıştım. Örneğin 4 kişilik bir aile var + bir de bakıma muhtaç anne var diyelim. Burada annenin bir geliri varsa bu dikkate alınmaz. Sadece diğer 4 kişinin gelirleri dikkate alınır. Bu gelirlerin toplamı 5'e bölünür (buraya dikkat 5'e bölünüyor) ve şayet yasal sınırı geçmiyorsa bakım maaşı verilir. NOT. Bu bilgim yaklaşık 2 sene öncesine dayanıyor. Zira o tarihlerde bakıma muhtaç annemiz vardı ve o tarihte hem sosyal hizmetlerden hemde mevzuattan gerekli araştırmaları yapmıştım. Ancak benim gelirim yasal sınırı aştığı için bakım maaşı alamamıştım. 2 yıldan beri mevzuat değişmişmidir pek sanmıyorum ama yinede söylemiş olayım istedim. Geçmiş olsun dileklerimle.

babam annem ve kız kardesım beraber kalıyorlar...kız kardesım 3 ayda bir 2022 maası aldıgından babamda emeklı oldugundan sınırı geçiyor...ve bu sınırı gecerkende babamın emeklı maasıni ve ablamın uc aylıgını esaba katıyorlar evde annemle beraber 3 e bolununcede kısı basına dusen oran fazlaa cıkıyorr eger bu sızın soyledıgınız dogruysa neden anneme evde bakım maası baglanmıyorrr..??ne yapmam lazım

Üst Alt