Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın özür durumundan dolayı tayin isteyebilir miyim?

lansee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Adliyede çalışmaktayım. özürlü kızım var. ben bir ilçede çalışıyorum. Başka bir ilçede özel rahabiltasyon okuluna gidiyordu. servis araçları vardı. gelip alıyorlardı okula götürüp getiriyorlardı. Bütün bölümün öğretmenleri vardı. şimdi çalıştığım ilçede okul açıldı. buraya gidiyor. açıldığından buyana öğretmen sıkıntısı var. çocuk 3 aydır okula gitmiyor. şimdi ben önceki gittiği ilçede yeniden okula kayıt yaptırsan bu ilçeye tayin yaptırabilirmiyim. burdaki açılan okulun tayin için engeli olurmu, tayin hakkım olduğu biliyorum ama bu şartla tayin olabilirmi... Arkadaşlar acele cevap bekliyorum...

sağlığı için uygun hastahane yok ise tayin istenebiliniyor okul içinde olurmu bilemiyorum

kardeş teşekkür..
MADDE 21. — 657 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
EK MADDE 39. – Devlet memurlarının, hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özürlü olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen eşi, çocukları ile kardeşlerinin, memuriyet mahalli dışında resmî veya özel eğitim ve öğretim kuruluşlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi hâlinde, ilgilinin talebi üzerine eğitim ve öğretim kuruluşlarının bulunduğu il veya ilçe sınırları dahilinde kurumunda bulunan durumuna uygun boş bir kadroya ataması yapılır.
böyle madde var. ama çalıştığım yerde okul olması tayini engellermi. birde okulun yeteri derecede öğretmeni yoktur. çocuk 3 aydır okula bile gitmiyor...

Evet, bu gerekçe ile şansınızı deneyin...

Bülent abi çok teşekkürler şansımı deneyeceğim...

ne çalıştığım ilçede nede en yakın ilçede kaliteli eğitim veren okul yoktur, daha öncedem kızım Ankara Tandoğanda özel eğitim okuluna gidiyordu. tandoğandaki okul gerçekten okul idi eğitim birebir ders veriyorlardı, ilgi alaka çoçuğa verilen önem değer herşeyiyle 10 numara idi bu okala maddi durumdan dolayı tayin isteyip gidemedim. şimdi kızıma bakım ücreti alıyorum. ankaraya'ya gidersem bu bakım ücreti kesilirmi, raporu süresiz, bakım ücreti kesilmes alırsam, burdanr gitmek istiyorum, burda özel okula gidiyor. ben şimdi ankara Tandoğan'daki okula gitmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. çocuğu ordaki okulamı kayıt mı yaptıracağım, yoksa burdaki okula devam edip durumumu bildirip bu şekildemi tayin isteyeceğim. arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Üst Alt