Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın Van Bentone marka işitme cihazını değiştirmek istiyoruz. Önerileriniz..?

genc batılı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

sizlerden bir konuda yardım istiyorum 16 yasında isitme kaybı olan bır kızım varbentone marka cıgaz kullanıyo ama daha ıyı bır markayla degıstırmek ıstıyorum bana onerılen markalr vıdeks p 38 phonak nadıa optıcon sumo cok karasızım aralarında cok oyle aman aman fiyat farkı yok bnm anladıgım kadarı ile cıgazların kendi aralarında ozellık fark ları var sadece malum butcede kısıtlı olunca detaylı arastırıyosunuz hele birde iki cıgaz olunca daha detay gerekıyo 4500 5000 tl gıbı bır rakkam olunca bayagı butceyıde etkılıyo yanı ıkıncı bır sans sınız yok

bana yardımcı olur musunuz

sevgili genc batılı,
öncelikle foruma hoş geldiniz.
bildiğim kadarıyla van veya var bentone diye bir cihaz markası yok. beltone olmasın? beltone ise hangi modelini kullanıyor şu an?
saydığınız 3 marka da dünyanın en önde gelen işitme cihazı markasıdır. eskiden bir reklam vardı hatırlarsınız, "yok aslında birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız" diye... bu da aynı hesap. Üç marka da iyidir. Önerim, her üçünü de denesin kızınız. Hangisinden en çok memnun kalırsa onu alın. Bir tek Widex P38 konusunda çekincem var. Bu cihaz çok iyidir ama biraz teknolojisi eskidir. Son yıllarda çıkan cihazların kanal sayısı, feedback önleme, konuşma seslerine odaklanma gibi çok gelişmiş özellikleri bulunuyor. O nedenle benim şahsi önerim, Naida ve Sumo DM, bir de yine Oticon'un yeni çıkan modeli Chili'yi denemeniz. Naida ve Chili'nin farklı bütçelere hitap eden 3 ayrı alt modeli mevcut. En pahalısını almanız gerekmez. Deneyip karar verin.
Geçmiş olsun...

ilginize tesekkur ederim hunsal arkadasım . yeni oldugum icin, o baslık nasıl cıktı anlamadım . evet cıhazımız beltone garanti belgesinde model yazmıyo ama cıhazın ustunde yazan lar EZTP 93 birde EZTRİM PULS bunlar modelimi bilmiyorum. cıhazı alalı 2 yıl oldu ama duyduguma gore artık cıkmıyormus bu modeller. İşitme kaybımız sag 93 sol 85 db ve uzun suredir bu degerler
..

kiziniz 16 yasinda zannedersem kucukten isitme kayipi
onun tecrubesinden onun isteklerinden onun begendiinden baskasini almayiniz bence

selam arkadaşlar ; shukufe merhaba arkadaşım..
işitme cihazı kullanan biri olarak bende kızınızın sececeği deneyip randıman alacağı cihazda karar vermenizi öneririm..
biliyorum ki sizin sölediğiniz markalarda fiyat olarak bayağı pahalıdır..fakat burda kızının sağlığı devreye girmektedir..
oticon sumo kullanıyorum..kamuda çalışmama rağmen ben bile taksit imkanından yararlanıp cihazımı aldım.. önceliğiniz
kızınızın deneyip kullanabileceği cihaz olmalı..

sevgili shukufe Evet 16 yasında fakat 2 yıl once cıhazı degıstırdıgımızde ilk onbes gun bayagı bır zorluk cektık , alısana kadar . tabıkı onun tercigi bizim icin gecerlıdır ama tahmin edersinizki kullandıgı cıhazla denyecegi cıhazlar arasında bayagı bir fark olacaktır kısa zamanda bunun tercıgını yapa bılecegınden kusku luyum deneme suresı kısa bılırsınızkı

eğer dijital cihazsa son kullandığı yeni alınacak cihaza alışmakta zorluk çekeceğini sanmıyorum..genelde analog cihazdan dijitale geçerken zorluk yaşanıyor ki bunu bende yaşamış biriyim.. bence artık kızınız belli bir yaşa gelmiş kendi istekleri olsun isticek dönemlerde o yüzden deneme süreçleri az olsada tercih hakkını kendisine bırakmakta yarar var..

evet dedıgınız gıbı analog tan dıjıtale gecerken oldu :rolleyes: pekı bız ona nelere dıkkat etmesı gerek tıgını bılgılendırmek amacıyla yonlendırmemızı tav sıye edermısınız edersenız onerılerınız ne ola bılır sımdıden tesekkurler herkese

tabiki efendimm..şimdi kendi kullandığım cihazı örneklersem.. ince ses ve kalın ses ayarları yapılırken tüm dereceleri değerlendirmesini tavsiye ederim..çekinmeden karşısındaki odyolog arkadaşa camı açmasını dışardaki seslerin onu rahatsız edip etmemesini veya odada klima varsa çalıştırırılıp o sestende ne kadar duyabildiğini yada ofis telefonunu çaldırıp sesi alabileceği seviyelere ayarlatmasını tavsiye ederim..
şimdi size bunları söledim fakat kızınızın desibel oranlarını bilmediğimden tam cevap veremiyorum.. benim çok ileri derecede sensorial tip işitme kaybım olmasına rağmen yukarda örneklediklerimi uygulatıp işitme cihazımın ayarlarını yaptırdım..gayette memnunum..dış dünyadan kopmamamı sağlıcak kadar randıman alabiliyorum..

sevgılı Svedrif kızımında aynı sanırım raporunda nörosensorial yazıyor sag 93 sol 85 dsbl yenı cektırdım iki gun once isitme kaybıda degısme yok 1.5 yasından beri cıhaz kullanıyo bırde phonak markadan cok ama cok iyi bir fiyat aldım nerdeyse iki cıhazı bır cıhaz fıyatına alacagım kafama takılan bır sey daha var bır satıcıya sordum sadece uszktan kumandası fıyata dagıl degıl dedı cıhaz alınırken standart parcaları nelerdır

uzaktan kumandası derken sanırımm tv izlerken daha rahat randıman alınan kumandayı sölemek istiyorsunuz.. işitme dihazı alırken bu tür yardımcı aletler maalesef cihazla birlikte verilmemektedir.sadece cihaz ve kalıp fiyata dahil olup kullanacağınız pilleri bile siz kendiniz temin edeceksiniz.. phonak markayı hiç kullanmadım deneme bile yapmadım yorum yapmak istemiyorum..fiyat olarak size uygun gelsede sölemek istedğim kızınızın randıman alacağı cihazı almasıdır.. çünkü en iyi karar hastanın kendi verdiği karardır..

oticon go proyu denedimi kızınız memnun kalabilir bende kullanıyorum onu memnunum

sevgili genc batılı,
eğer phonak'tan uygun bir fiyat aldıysanız bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. uzaktan kumanda cihazın ayarlarını uzaktan yapmaya yarayan bir alet. FM veya iCom ile karıştırmamak gerek. Ama hiç de gerekli bir alet değil. Kaldı ki FM ve iCom da gerekli araçlar değil. Öncelikle ayarları iyi yapılmış kaliteli bir cihaz almalısınız. Phonak kaliteli bir markadır. Hangi modelini öneriyorlar? Naida III, Naida V, Naida IX ? Bence IX modeline hiç gerek yok, çok pahalı. V gayet iyi, hatta III dahi olabilir. Mutlaka deneyin bu cihazları. Bazı arkadaşların dediği gibi, klimayı, TV'yi açtırın. TV'de haberleri, müzik kanallarını dinlesin. Mümkünse dışarıya, kapının önüne çıkıp trafik gürültüsünde falan sohbet edin. Sizi duyup anlayabiliyor mu? Genel olarak memnun kalıyorsa ne ala... İlk ayar odyograma göre yapılıyor. Sonrasında ince ayarını her zaman yaptırabilirsiniz. Kimi sesler rahatsız edici gelebilir, kimi sesleri duyamayabilir. Bunların ayarlarını yaptırın. Bir de benim basit bir testim var, kendi cihazımı ayarlattırırken. Ellerimi çırparım, a, o gibi kalın ünlüleri ve ç,ş, p, t gibi sert ünsüzleri söylerim, bunların kulakta patlama yapıp yapmadığına bakarım. Yapıyorsa biraz kıstırırım o sesleri. Tersi durumda, yeterince duyamıyorsam biraz açtırırım. Böyle böyle en az bir kaç kez gide gele programını bana en uyan hale getirmeye çalışırım. Siz de böyle yapmalısınız.
Şu anki cihazınıza gelince: Beltone EXTP 93, çok güçlü trimmerli bir dijital cihazdır. Çift mikrofonu olmadığı ve hassas ayar imkanından yoksun olduğu için tam verim alamayabilirsiniz. Ama analogdan ilk kez dijitale geçenler için ideal bir cihaz. Zaten ses kalitesi analogu andırıyor. Bu daha çok yaşlılar ve fazla sosyal faaliyeti bulunmayan kişiler için ideal.
Kolay gelsin..

Yelizz,
Oticon Go Pro, 85-93 dB kaybı olan birisi için yetersiz kalır. genc batılı'nın kızına daha güçlü bir cihaz gerekir, Oticon Chili, Sumo DM veya Phonak Naida gibi... Her cihaz herkes için uygun değildir...

sevgili hunsal paylastıgın bılgıler ıcın cok tesekkur ederim . Bende senin gibi dusunuyorum phonak naida V alacagim ama yinede kızımın karar vermesini isterim aslında benim kumanda yı sormam dakı amacım farklı , bu cıhazlarda okulda ders yapar ken ogretmenın yakasına mıkrofon takılıp kulaklıga ses gel mesı ile ilgili bir ozellıgı kullana bılır mıyız gereklımı sızce? gercekten yardımlarınız icin cok tesekkur ediyorum saglıcakla kalın

sevgili hunsal imiz bizim hocamiz
onu dinlerseniz cok faydalanirsiniz
ayrica kizinizida bizlerle tanistirir buraya davey eder paylasimlari icinde sevinirdik gencbatili

sevgili genc batılı,
bahsettiğiniz şey uzaktan kumanda değil fm sistemi. fiyatı biraz pahalıdır, alıcı ve vericiyi birlikte almanız lazım ki ikisi birlikte fiyatı 4000 lirayı bulur. işitme engelliler okullarında kullanılıyor ama normal okulda çok pratik bir şey değil. öğretmene verici cihazı vermek ders sonunda geri almak... bunu aksatmadan yapabilecekse tabii ki çok yararlı olur. öğretmenin konuşmasını direkt kulağa iletiyor. çevresel seslerden etkilenmeksizin... ama çok da olmazsa olmaz bir şey değil.

Üst Alt