Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızlarım birbirleri ile hiç geçinemiyor! Ne yapabilirim?

benana

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Bu konuyu yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ama mecbur kaldım yazmaya karar verdim.benim 17 yaşında ikiz kızlarım var.ikiside hayatı bize zehir etti desem yeridir.hiç geçinemiyorlar.çok aşırı derecede kavga ediyorlar.artık o kadar ileri gidiyorlar bir birlerine zarar verme durumuna gelmişler.kavga ettikleri zaman evdeki eşyalara dahi zarar veriyorlar.tv yi kırdılar cep telefonlarını kırdılar bir birlerinin giyimlerini makasla parçalıyorlar.yaklaşık bir yıldır ankara tıpta psikiyatri servisinde tedavi görüyorlar.ilaçlar hiç işe yaramıyor.her seferinde ilaçları değiştiriyorlar hocalarımız sonuç hep aynı.çok samimi söylüyorum artık kendimi çok çok zor tutuyorum.korkuyorum bir gün ben kızlarıma zarar veririm diye.şimdiye kadar bir kaç defa bağırmak dışında onlara bir tokat dahi atmış değilim.onları çok seviyorum.onları bu halde olmasını babası annesi olarak çok üzülüyoruz.gittiğimiz hocalar bile ne yapacağını şaşırıyorlar.görüşmeden sonlar doktor hocalarımıza sözde veriyorlar bu bir gün sonra tekrar sonuç değişiyor.bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz.varmı bir fikriniz.Ankarada ikamet ediyorum.okulda hiç bir arkadaşlarıyla ve hocalarıyla en ufak bir sorunları yoktur.sorunları kendi aralarıyla hiç geçinemiyorlar.sinirleri çok bozulmuşlar.ikiside ayrıca sinir hastası olmuş.ne yapacağımızı bilemiyoruz.

Hep böylemiydiler Sonradan mı başladı kavgaları..

Geçmiş olsun spora yönlendirin kesinlikle çok faydasını görürler eğer mumkunse de biraz ayrı tutun büyükler yaşıyorsa onların yanında biraz ikamet etmelerinde yarar olacaktır delilik çağları çok normal umarım tez zamanda atlatırsıniz sıkıntıları...

mineuy10 evet ortaokul ikiden sonra başladı. şimdi lise 3 e gidiyorlar.odalarını ayırdım okullar tatil olduğu zaman memlekete amcalarına dayılarına ayrı ayrı gönderdim.yazları hep ayrı tutum bu sefer mesaj yoluyla birbirlerine hakaret ettiler.şimdide kavga ettiği zaman artık bıçakla bir birlerine saldırıyorlar.evde hiç yanlız bırakmıyoruz.yanı ne yapacağımızı bilmiyoruz

Benana kardeşim çocuklardan bir tanesi illaki uysaldir ilimlidir ona konuşun cevap vermesin telkinler bulunarak gerçi hoş piskiyatri gitmişler ılımlı olan üzerine oynarsanız olayı çözersiniz diye düşünüyorum zor bir durum Rabbim tüm evlatları korusun..

egemat1 kardeşim dediğin gibi çok konuştuk çok denedik.tamam diyor bir laf attığı zaman diğeri bütün konuşmaları unutur hemen saldırıya geçiyor.zor kardeşim zor.daha iki gün önce yine büyük kavga ettiler.hayatımız zindan olmuş

benana
Kardeşim senin bu yaşadığın olayi okuyunca benim şahsen ve birebir yaşadığım bir olay aklıma geldi.
Bu yaşadığım olayda üç Aşağı bes yukarı sizin yasadiklariniza yakin bi olay.
Umarım bu anlatacağım hikayede sizin kendinize cikaracaginiz bir husus olurda,siz kendi konunuzun temeline inersiniz.
Ben ilkokula aynı binada oturdugum ta 3 yaşından beri arkadaş olduğum bebeklikten arkadaşım selçuk isminde bir cocukla başlamıştım.
Ilkokulu aynı okul ve aynı sinifta hatta aynı siralarda tamamlamistik.
Sonrasinda ortaokulu yine aynı okulda yine aynı siniflarda okuduk.
Biz selçuk ile iki canciger kardeşten bile öteydik.
Ta ki lise birinci sinifin ikinci doneminde babasinin tayini sebebiyle ikinci donem sinifimiza yeni gelen berna isminde guzelmi güzel bir kiz gelene kadar.
Bu berna cok sen Şakrak ve kendini sevdirmesini bilen bir kız idi.
Gel zaman git zaman,bernaya nerdeyse bütün sınıfın erkekleri gizliden gizliye aşık olmuştuk.
Tabi bu arada lise ikiye geçmiş,berna ile arkadasligimizda epeyi pekismisti.
Ama bizim fark edemedigimiz bir şey vardi ki.buda bernanin bütün arkadaşlara karşı ılımlı ve sıcak kanlı olmasıydı.
E haliyle olacaktı,zira kız kültürlü bir aileden geliyordu.
Babası bizim ilçenin emniyet müdürü anneside hastanemizde doktordu.
Neyse ben bu kiza aşık olmuştum resmen,selçukta aşıkti sanırım.
Selcugu bırak butun sınıfın erkekleri.
Ama bunu afedersin korkumuzdan hiç birimiz dile getiremiyorduk.
Hem nasıl getirebilirsinki,kızı polis ekip otosu okula getiriyor ve götürüyordu.
Yani anliyacagin okul harici kıza yaklasmak ne mümkün.
Berna konusunda selçuk ile sohbetlerimiz olduğunda selçuk hemen konuyu degistiriyor başka taraflara gidiyordu.
Bu arada ben bi yolunu bulmuş berna ile daha yakinlasmistim.
Fakat ben berna ile yakinlastikca,selçuk arama duvarlar öruyor benden uzaklasiyordu.
Selçuk benim kardeşim gibiydi,benim mutlu olmama sevinmeliydi ama malesef sevinmek bir yana benimle artık muhattap bile olmak istemiyor,yoktan yere benimle dalaşıyor ve yoktan yere benimle kavga etmek için ortamlar yaratmaya çalışıyordu.
Ben halen olayların berna yüzünden kaynaklanmis olabileceğini aklımın ucuna getiremiyordum.
Ta kii,ortak arkadaşımız olan ali ihsan anlatana kadar.
Meğer benim kardeşim dedigim selçukta bernaya zil zurna aşık olmuş.
Aramızdaki soguklugun ve kavgalarin sebebide bernayi benden kiskanmasiymis.
Hatta bernayi benim yanıma yakistiramiyormus.
O zamanki ergen aklımla bu konuyu düşündüğüm de hak verdim selcuga.
Evet ben,aynı binada oturdugumuz ve babamin o binanin kapıcıligini yaptığı bina komşumuz selcuga bunu yapamazdim.
Zira okula gittigim kiyafetlerim bile selcugun eski kiyafetleriydi.
Ayakkabim.kazagim vs bütün eşyalarım selcugun eskileriydi.
Bi tercih yapmaliydim,bernami selcukmu diye.
O ergen aklımla selcugu tercih ettim.
Zira ben nerdeydim,berna nerde.
Ben bir kapıcı çocuğu,berna bir emniyet müdürü çocuğu ben kim berna kim.
Ama Selçukla arkadas olup yakinlassalar niye olmasinki.
Zira,
Selcuk tanınmış bir tüccarin oğlu.
Ve sonuç oylede oldu.
Şuan selçuk ve berna evli.
Selçuk bi magazalar zincirinin sahibi bernada iki çocuğunun annesi ev hanımı.
Sizin konuya gelecek olursak,acaba diyorum sizin kızların arasindada böyle bi ergen aşkı olabilirmi.
Ysni kızların ikiside aynı kişiye aşık olup,aralarindaki kıskançlık bu durumu ortaya çıkarmış olabilirmi.
Benim şahsi düşüncemi sorarsaniz ben buna ihtimal veriyorum.
Zira anlattiginiza göre bu iki kız ortaokul son sınıftan sonra bu kavgalara basliyorlar.
Acaba o dönemde aynı bir berna vakasi yaşamış olabilirlermi.
Yani paylasilamayan ve kisksnilan bi aşk davasi.
Bu kavgalarin halen devam etmesinide ben şuna bagliyorum.
Bu paylasilamayan sevgili ile sizin kızınızin biri halen arkadaş ve diğeri halen bunu kiskanmaya devam ediyor.
Eeee.nede olsa halen çocuk bunlar.
Şayet böyle birşeyin varlığını merak ediyorsaniz,kizlarinizin o dönemde başlamış ve halen bugüne gelen erkek arkadaslari varmı bunu bi arastirin.
Şayet varsa bu kişinin diğer kizinizla dahs önce bi bağlantısı olmusmu ortak arkadaşlarmiymis ona bi bakin.
Yani bi nevi dedektifcilik oynayin.
O çocuğu bulursanizda,bu sıkıntılı durumu cocukla konusarak cozmeye çalışın derim.

Baska ikiz arkadaslari yok mu kizlarsa zaten anlasamiyolar herkeste var o ikizlerse bi de baslarini kasiycak vakitleri olmasa birbirleriyle ugrasmazlar bence sonucta kardesler sizden sonra hayatta onlar birbirine destek olucak..

Ergenlikteler düzelirler büyüdükçe çok sıkmayın siz baskı etmeyin

Bende benim kardeşle geçinmezdim 17yaşlardaken

Sen karıştıkça onlar bişi sanıp kavga etcekler öle oluyo:)

Bir hırs geliyo aile karışınca

Yaş ilerlince değişirler merak etme

takım çalışması ve karşılığında ödüllendirmeyi bir taktik olarak deneyebilirsiniz

şöyle ki;
eğer evi beraber olup derleyip toplarsanız karşılığında ödülünüz şu olacak (mesela harçlık verme)

eğer mutfakta bulaşıkları ikiniz bir olup yıkarsanız ödülünüz şu olacak.

internetten ya da kitaptan yemek tariflerini alıp beraber hazırlayın karşılığında şu ödül var
(Yemek berbat olsa bile önemli değil amaç aynı noktada onları birleştirmek)

örnekler çoğaltılabilir,
sonuçta bu küçük ödüller ilgilerini çekiyorsa birbirleriyle kaynaşmak için fırsat yaratmış olacaksınız.

ikiz yeğenlerimden edindiğim bir izlenimdir bu yazdıklarım deneyebilirsiniz siz de.

benana ekiz çocukukları aynı okula hatta aynı sınıfa bile vermemek gerekir diye biliyorum, iki Kuzenim dede ekizler var. aynı sınıfa verdiler aldılar derslerde biri diğerinden farklı gidince sorun oldu. okulda yada özelde yaşadıkları size anlatamadiklari bi sorun varmı onuda bi araştırın. ergenlik eskisi gibi değil şimdi daha zor atlatıyor gençler ve aileler ama sizin kızlar size ve kendilerine zarar verdiği için durumları daha farklı pikologlar ve pedegoglar ile irtibatınızı hiç kesmeyin kızları ve kendinizi çok iyi ifade edin anlatın ki sorunun ne olduğunu bulmaya yardimci olun.

değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.elbette bilgilerinizdende faydalanacağız.Allah büyüktür inşallah düzelirler

kızlarım için ankarada önerebileceğiniz psigolog yada psikiyatri doktor varmı

Ankara üniversitesinde uzun süre tedavi oldum kapalı 3.katında 15 kez yattım. Bence Ankara üniversitesinde en iyi doktor Hakan Kumbasar'dır. Özel Muaynehanesi var. Çok para düşkünü bir adam da değildir halden anlar. Beni birçok kez ücretsiz muayene etti.

Üst Alt