Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Klas 2 seviyesinden kapak rahatsızlığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

atakan66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben bu siteye yeni kayıt oldum bana yardımcı olursanız sevinirim benim için çok önemli ben bundan 3 ay önce ölümden döndüm yani 2 defa öldüm simdi ise emeklik için baş vurdum evraklarımı ssk gönderdim bana ssk nın sevk ettigi hastane bana klas 2 kapak hastalıgı klas1pulmoder hipertansiyon evre 1 hiper tansiyon opere tip 1 aort disseksiyonu+aort kapak replasmanı tanısı koydu ben bu tanıya bakarak ben malulen emekli olabilirmiyim bu hiber tansiyonlar ayrı ayrımı hesaplanıyor bana yardımcı olursanız sevınırım

merahaba ben aort anevrizmasından dolayı bental kapak koruyucu açık kalp ameliyatı oldum üstüne dddr pil takıldı ve hala taşikardilerim devam ediyor klas 3 ten P diye doktorum yazmış biraz sonra heyete gireceğim sizin malullük derecesinde oran alabileceğinizi zannetmiyorum.ayrıca benim kapak doğustan bucuspit di.sizin suan orta derecede raporda ziyade size tavsiyem kontrollerinizi aksatmayın ve 1 doktora asla bağlı kalmayınız

selamu aleykum bülent agbi valla ben baktım bu cetvelden bir şey anlamadım benim yerime kontrol edip bana bir cevap verir misin

Ben emekli olabileceğinizi düşünmüyorum çünkü evre 3 ve 4 istendiği yönünde yorumluyorum ben ilgili bölüm şöyle maluliyet cetveli 'ne göre:
  1. Kalp Kapak Hastalıkları
A. Medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptomları ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu saptanan orta-ciddi düzeyde darlığı ya da yetmezliği olan cerrahi veya medikal nedenlerle opere edilemeyen (inoperabl) kalp kapak hastalıkları
veya
B. Perkutan girişimsel yöntem uygulanan veya opere edilen hastalarda medikal tedaviye rağmen NYHA evre 4 semptomları devam eden veya operasyon sonrası en az 1 yıl sonra yapılan takipte ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu devam eden kalp kapak hastalıkları.

sakatlık oranı cetveli'ne göre dahi % 40 ve üzeri alamazsınız, % 30 klas'den, % 10 tansiyondan alırsınız, % 37'de kalırsınız..

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

valla arkadaşlar bugün benim elime vermiş olduğum emeklik dilekcesi geldi maluliyetten dilekçenin sonucu yüzde belirtmemişler ve red gelmiş buna itiraz edeçem ama nasıl bir yol izleyecem veya yüzde kaç aldığımı nasıl ögrenirim bilen arkadaşlar varmı

O red yazısını alıp sigorta müdürlüğüne gitmeli ve yüksek sağlık kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesi talebiyle karara itiraz etmelisiniz. Oradaki görevli memurlar size bir dilekçe vereceklerdir zaten...

selamun aleyküm arkadaşlar aradan baya zaman geçti bugün malulen emeklik için tekrar baş vurdum bu kez bana şu şekilde tanı koydular

KARDİYOVASKÜLER. 2013 de aort diseksiyonu ile acil avr aşandan aort replasmanı yapılnarkus ve inen aorta kronik diseksiyon mevcut.klas 2 kapak hastalığı evre 1 hiper tansiyon klas 1 pülmoner hiper tansiyon klas 1 kroner arter hastalığı teşhissi koydular buna göre emekli olabilir miyim BU RAPORU pazrtesi gönderecem ümit varmı ?

arkadaş rapor oranın nedir tanıları yazmışsaın ama oran yok ortada heyete girdinmi sana oran vermedilermi malulen emeklilik için sgk nın onayladığı % 60 ve üzeri raporunun olması gerekir yoksa malulen emekli olamassın klas 2 kapak hastalığından gereken oranı alamassın tansiyondan 10 puan alırsın

Arkadasım cevap Yazdığın için TSK ama heyet raporları SGK gideceğinden oran vermiyorlar sadece tanıyı koyacaklar SGK ORANI verecek Ona göre belli olacak dostum

bilmem sizinle ilgilimi bende kalp rahatsızıyım 2003 te açık kalp ameliyatı oldum EBSTAİN ANOMOLİSİ+ASD+ İLERİ TRİKÜSPİT YETMEZLİĞİ+HİPERTANSİYON TESHİSİ için %50 raporum ve %40 vergi indirimim vardı 17 yıl 4983 günden 01.08.2014 te emekli oldum

alialper1976;
arkadaşım sen malulen değil erken emeklilikten emekli olmuşsun

atakan66;
evet doğru söylüyorsun ama daha önceden sana bu rahatsızlıklarından doktorlar bişe söylemedimi ona göre bir tahminin olurdu

KARDİYOVASKÜLER. 2013 de aort diseksiyonu ile acil avr aşandan aort replasmanı yapılnarkus ve inen aorta kronik diseksiyon mevcut.klas 2 kapak hastalığı evre 1 hiper tansiyon klas 1 pülmoner hiper tansiyon klas 1 kroner arter hastalığı teşhissi koydular buna göre emekli olabilir miyim BU RAPORU pazrtesi gönderecem ümit varmı ? Sizce emekli olurmuyum malulen bana cevap verirseniz sevinirim

atakan66;
atakan senin oranın tahminimce klas 2 den 30 hipertansiyondan da 10 puan alırsın buda seni kurtarmaz ama bu rahatsızlık seviyesinden malüllük oranı alacağını sanmam biliyorsun oranın malüllükte 60 olması gerekiyor en az tabi bide bunu sgk nın onaylaması gerekiyor

Diyer tanılara es geçmişiniz diyer tanılardan kaç alırım

KARDİYOVASKÜLER. 2013 de aort diseksiyonu ile acil avr aşandan aort replasmanı yapılnarkus ve inen aorta kronik diseksiyon mevcut.klas 2 kapak hastalığı evre 1 hiper tansiyon klas 1 pülmoner hiper tansiyon klas 1 kroner arter hastalığı teşhissi koydular buna göre emekli olabilir miyim Bunun cetveldeki ORANI ne

İlk cümleyi yorumlayamıyorum ama,
klas 2 kapak hastalığı: % 30
hipertansiyon için % 10
klas1 koroner arter için % 10 verilir.
Toplamda % 43 yapar bu şekilde verilirse.

YanlıZ bu Demiş olduğunuz sekilde yani hesaplamada Baltazar formülüyle hesaplanmış durumda 43 veriyorlar diyorsun ama ben sadece tek bir organdan olduğundan Baltazar formülüyle hesaplanmaz sanırım

Yine farketmez, hiçbir şekilde % 60'ı geçmez,
% 40'ı geçer.
Malulen emekli olamazsınız,
Erken emekli olursunuz.

Üst Alt