Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KML, Fıtık ve Uyku Apnesi için hangi oranda rapor verilir?

rmznvldn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben kml hastasıyım ayakta tedavi görüyorum,aynı zamandada fıtık var.Vergi indirimi için engelli raporuna baş vurdum kml den %30 , fıtıktan %7 verdiler.Yani %37 engel raporu çıktı,%40 olmadığı için işe yaramıyor dediler,itiraz etsem yükselir mi?

Yada uyku apnesi de var bnde cbap cihazı kullanıyorum,bunu da eklemeli miyim,

eklersem ehliyetim iptal olurmuş bu doğru mu,doğruysa iptal olmaması için ne yapmalıyım lütfen acil yardım!!!

Bu arada 2003 sigorta başlangıcım var gün 3165 hala çalışıyorum
1987 doğumluyum

Eklemediğin hata. oran alırsın oradan. ehliyet konusunu bilmiyorum ama saçma geldi bana. neden iptal olsun ki ?

Son düzenleme:
Direksiyon başında uyuklarmışım,kaldi ki bu cihazla geceleri gayet uykumu alıyorum maske sıkıntı biraz ama alıştım.

KML,FITIK ve UYKU APNESİ

Herkese merhabalar;
Benim hali hazırda kml den %30 , fıtıktan %7 = %35 raporum var.
Uyku apnesi de var,cpap maske kullanıyorum,bunu raporuma ekletip şahıs olarak tam teşekküllü bir rapor için baş vuruda bulundum.(KURUMA DEĞİL ŞAHIS OLARAK)
1-Yalnız ben bu raporu tam teşekkülü aldığımda her yere kullanabilir miyim?(Vergi indirimi,ekpss,erken emeklilik,ötv vb.)
2-Rapora herhangi bir ibare ekletmelimiyim,benim söylememle eklerler mi?
Bu arada başvuru sürecim hala devam ediyor %30 kml,%15 uyku apnesi,%7 fıtık yazıldı,heyete gireceğim daha!
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim..

rmznvldn

vergi indirimi evet
ekpss evet
emeklilik (duruma göre)

verilmiş bir rapora daha sonra ibare eklemezler

Cevap için teşekkürler
Kafama takılan şu idi,uyku apnesinde ehliyetini iptal ederler dedi il sağlık müdürlüğündeki yetkili arkadaş, ama oda konuya tam vakıf değil.

rmznvldn

Evet, bazen heyet sürücü olamaz diye düşündüğü kişileri emniyet'e bildirir ve sürücü belgesinin iptalini isteyebilir. Genelde maluliyet tespiti raporlarında bu uygulanır

Bu olursa ne yapmam gerekir ? Sonuçta cpap kullanıyorum her hangi bi sıkıntım yok,bi önceki sorumda ibare demek istediğim olay bu idi.Rapor daha heyete girmedim şuan bi ibare eklenirmi yani araç kullanabilir diye.

rmznvldn

Hayır. Eğer emniyet'e bildirilir ve ehliyetiniz iptal edilirse, yapmanız gereken, başka bir hastaneye gidip sürücü olur raporu almak ve emniyet'e sunmaktır.

Üst Alt