Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH, göz bozukluğu ve göz tembelliği için hangi oranda rapor alabilirim?

SENOLBABA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sol gözümde 5 yaşımdan beri göz tembelliği var.
Sağ gözüm ise +7.5 bozuk, Sağ gözüm kaplıyken sol gözümle hiç bir işimi yapamıyorum

Ayrıca ileri derecede KOAH hastasıyım. 4 ayrı ilacı sürekli olarak kullanacağıma dair raporum var.

Bunlar rapor almama yeterli mi?
Şu anda çalışmıyorum sadece devlet memuru olan eşim çalışıyor.Böyle bir rapor alabilirsem ne gibi faydalarını görebilirim.

şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara terşekkürler.

Rapor için başvuru yapın devlet hastanesine ve tedavisi mümkün olmayan sürekli olan hastalıklarınızı söyleyin ve heyet bu şekilde değerlendirme yapsın... Hastalığın içeriğini bilmediğimiz için kesin bişey söylenemez. Raporla; otobüslerden ücretsiz yararlanırsınız ve raporun derecesine göre maaş alırsınız, Ayrıca başbakanlık özürlü kartı çıkartıp sosyal alanlara ücretsiz girersiniz. (tiyatro, müze, yeşil alanlar park vs. Uçak şehirler arası otobüslerde indirim uygulanır) benim bildiklerim bu kadar.. İyi çalışmalar

arkadaşlar bende KOAH hastasıyım.Ama hastalığımın oranını bilmiyorum.Elimde son yaptırdığım SFT sonuçları var. ama açıkçası hangi kısmın hastalık derecesini belirttiğinide anlamıyorum.Aşağıda SFT testimi olduğu gibi yazıyorum..Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Volumes

parameter unit act %pred
VC 1 1.98 45
ERV 1 0.02 1
IRV 1 0.10
TV 1 1.87
IC 1 1.97 64

Flow/Volume

FVCex 1 1.95 46
FEV1 1 1.18 33
FEV1/IVC % 60 74