Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH hastası Engelli Maaşı alabilir mi?

5007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Annem 1 gün içerisinde 16 saat süreli oksijen cihazı kullanması gerekiyor. KOAH hastalığının derecesini bilmiyorum fakat, bu kadar saat kullandığı için durum anlaşılıyor sanırım.

Babamı 2008'de kaybettik. Ve anneme babamdan sağlık sigortası bağlandı (SSK). Fakat babamın primleri ödenmediği için (10.000 TL'ya yakın bi para) emekli olamadı ve annem şu an sadece 150 TL gibi bir miktarda DUL aylığı alıyor her ay. Ben ve kız kardeşim 50 TL+50 TL olmak koşuluyla 100 TL'da biz alıyoruz ve aylık eve giren para 250 lirayı buluyor. Başka herhangi bir yerden gelirimiz yok ama çok şükür sıkılarakta olsa geçiniyoruz.

Merak ettiğim şu;

Annem "Engelli Aylığı" alabilir mi acaba? Sizin tecrübeleriniz ve yorumlarınız bu konu hakkında nedir? Elbette bir yetkili arkadaşın bu konu hakkında fikri vardır. Yardımcı olursanız teşekkürü borç bilirim ve minnet duyarım.

Kal salıcakla.

Not: Bu arada annem 54 yaşında..
Ben ve kardeşim öğrenciyiz.

Son düzenleme:
Maalesef anneniz dul aylığı alıyormuş. bu sebeple 2022 engelli aylığı bağlanmaz ona.

fakat siz yine de kaymakamlıktaki vakfa gidin başvurun. bu olmasa bile başka yardım talebinde bulunun. anne hasta ve 2 öğrenci var çünkü o evde. çekinmeden gidin vakfa ve halinizi anlatın.
bir de aile ve sosyal politikalarbakanlığı il müdürlüğüne gidip rehberlik ve yardım alın. evde bakım aylığı için başvurun hem de. rapor yoksa onlar sizi hastaneye sevk eder, size rehberlik ederler.
siz okumalısınız o yüzden dediğim yerlere gitmekten çekinmeyin. büyük ihtimalle evde bakım aylığı bağlanacaktır eger bakıcı olabilecek bi akraba varsa...

Üst Alt