Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah hastası olan annem için evde bakım maaşı bağlanır mı?

gokhan75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

annem koah hastası 63 yasında hastaneden yuzde 82 rapor aldık ve evde bakım maası ıcın basvurduk 1 ay ıcnde gelır dedıler kımse gelmedı yaklasık 1 ay oldu
evde 3 kısı yasyruz ben annem ve babam annem ile babam 63 yasındalar bıtek babam calısıyor babamda 1200 lıra maas alyor emeklısı falan yok sıgortası var annem hastalanınca mecbur o yasda ıse gırdı
askerden once ben bakıuydum sımdı askerden geldım bende restoranda calısıyodum fakat sedef hastalgım oldugu ıcın ellerımde cıkdıgından dolayı bıkac musterı sıkayet etmıs mıdelerı bulandgından dolayı benı ısden cıkardılar suan calısmıyorum bıtek babam calısıyor
annem maas alabılırmı yda evde bakım maası onaylanmasa bıle engellı maası olabılırmı

lutfen yardım edın daha 22 yasındayım tedavı ble olamıyorum dısarı cıkmakdan utanıyorum yaralar yuzune yengemı gosterdık engellı bakıcısı ıcın oda yan evde yasyor abımle beraber ama bızım eve 3 kısı kayıtlıyız ve btek babam calısıyo emeklısı yok 1200 lıra maası var baskada gelırımız yok lutfen gerı donus yapın

Annenizin raporunda ağır engelli işareti varsa ve günlük ihtiyaçlarını (banyo ev yeme içme vs)bir veya bir kaçını tek başına yapamayip bakıcıya ihtiyaç duyulursa, evet bakım maaşı bağlanır, sadece 1200 tl ve 3 kişinin yaşaması gelir sorunu olmaz.
Şayet evde bakım maaşı baglanmazsa 2022 maaşı bağlanması sorun olabilir 1200 tl maaş eve girince kişi başı 392.49*3=1,177,47 oluyor ve gelir aşar. Ancak eve bi kişiyi daha eklerseniz olur 2022 maaş icin

Annemın % 82 agır engellı raporu var bısey danısıcam yardım edermısınız lutfen

Annemın % 82 agır engellı raporu var sureklı calısamaz agır engellı yazıyor 63 yasında yaslılıkdan & 10 yazyo solunum yetmezlıgınden %80 babam tek calsıyoru oda 63 yasında emeklısı yok 1200 lira lıyor evde bakım maası baglarlarmı yardımcı olursanız sevınırım

2 tane makıneye baglı yasyo oksıjen ve hava makınesıne baglı yasıyor annem kendısı yapamıyo 63 yasında zaten %80 solunum yetmezlıgı var cok saolun donus yaptıgınız ıcın Allah razı olsun sızden

hanı evde bakım maası alamazsak ble engellı maası verırlermı ?

gokhan75

evde bakım sınırı ocaktan itibaren kişi başı 785 lira olmuştur geliriniz şartlarınız uyuyorsa müracaat ederseniz olup olmayacağını olumlu cevap alırsanız işlemlere başlayabilirsiniz

gokhan75;

Verdiğiniz bilgilerden evde bakım maaşı için gerekli olan tüm şartlar tutuyor.Yoğunluktan dolayı bazı yerde erken bazı yerde geç bağlanabiliyor.Biraz sabredin bekleyin.Geliriniz 1200tl oldugu için 2354,91 tlyi geçmeyecek şekılde çalışabılırsınızde 2354,91-1200 :1154,91 yani 1 154 tlyı gecmeyecek ücretli bir işte çalışabılırsiniz.Garantiye almak için 1000 tl lik bir işte çalışın eger bulabilirseniz.

işi zor bulduk o sekılde bı ıs nasıl bulucaz anlamadım dogrusu babam tek calısyo calstgı yerle konsp maasını 1100 gostersın desem yıne olmaz kımsenın hakkınıda yemek ıstemyrum sansımız bu zamanaa kadar gulmedı gulmezde zaten denedık cokda umutluyduk ama kader dıyıp gecıcez baskada sans kalmadı zaten 1200 lıra alıyo babam baska sans kalmadı oda zaten kendı sıgarasına yetyo kahvesıne yetyo amacım annemın ıyı gecınmesı doktor saglıklı gecınmesı lazım cıgerlerı bıtık kahvaltısını ıyı yapması gerekyo sobalı odada durmaması gerekyo dedı bızım otrdgmz evde ormanda oyuzden dogal gaz vermıyolar buraya duvardan ısıtıcı aldık annemın odasına soguk odada yatıyorum ama malum elektrık faturasının dusuncesı bıle yeterınce yatarken ısıtıyo ıcımı su ellerımdekı sedefler olmasa ne devlete nede baskasına muhtac olmam ama her gıttıgım ısde sorunla karsılasıyorum garsonluk yaptgım ıcın ellerımdekı sedef yaraları sorun yaratyo Allah buyuktur demekden baska caremızde kalmadı

-mka ??

gokhan75

iş bulmanın zor olduğunu biliyorum 1000tl lik iş derken gelir düzeyinizin sınırı geçmemesi içindi. Evde bakım maaşını aldığınız sürece geliriniz ne olursa olsun sınırı geçmemeli.
Çünkü sınırı geçtiğiniz, öğrendiklerinde maaşınız kesilir .Kesilmekle de kalmaz eğer sınırı geçtiğinizi bildirmezseniz yersiz ödeme deyip geri isterler ödenen paraları o yüzden söyledim (sınırı geçtiğiniz an bildirmek zorundasınız).
1ay içinde belli olur dedikleri halde belli olmadıysa tekrardan başvuru yaptığınız yere gidin durumu söyleyin .Ya da e devletten evrak takip’e girip oradan takip edin.Bunun için eğer e devlet şifreniz yoksa herhangi bir ptt şubesine gidip e devlet şifresi alın.

gokhan75

arkadaşlar sana cevap vermiş zaten. ben de bir özet geçeyim. anlaşılan fazlasıyla kaygılısın ve maaşın baglanıp baglanılmayacagını merak ediyorsun.

ablacım raporda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretliymiş. annenin raporu uygundur.
hanede 3 kişi yaşıyorsunuz ve aylık geliriniz 1200 TL. bu durumda geliriniz de uygun.
bakıcı olarak yengeni göstermişsiniz. yengenizin evi size bitişikmiş. bu durumda yengeniz bakıcı olarak uygun. haftanın 7 gunu en az sekiz saatini annenle geçirebilir ve haftanın 7 gunu 24 saatlik bakımını yapmak uzere her gun gelebilir. bu konuda da sorun yok. bakıcı hane dışında oldugunda bu şartları yerine getirebilecek yakınlıkta olması önemli çünkü.
geriye kaldı tek şart. o da annen bakıma muhtaçlık şartlarına uygun mu?
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti hanenize gelecek ve annenin bakıma muhtaçlığını değerlendirecek. bu değerlendirmeyi şu linkteki genelge hükümlerine göre yapacak:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

o yüzden bu linki dikkatle incele ki fikrin olsun. sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen sürekli olarak bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır annen. bu degerlendirme yapılırken annenin yaşından dolayı yapamadıkları dikkate alınmaz. sadece hastalıklarından dolayı yapamadıkları dikkate alınır.

bakım hizmetleri değerlendirme heyeti annenin bakıma muhtaç oldugu yönünde karar verirse evde bakım aylığı baglanacaktır.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin ne zaman geleceğini öğrenmeye çalış. bu sürecin hızlandırılmasını talep et.

2022 aylıgına gelince. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL ustunde olduğundan dolayı annene 2022 aylıgı baglanmaz. hele şu evde bakım aylıgı sonuçlansın 2022 aylıgı işini daha sonra konuşuruz. bu arada evinizin kira olup olmadıgını yaz lütfen.

sedef hastalıgın varmış. toplumun bu konuda seni ezmesine izin verme lütfen ablası. bu konuyu sorun edip seni dışlayanları adam yerine bile alma. ve sakın eve kapanma. kendini her halükarda sevmelisin. sen kendini dışlarsan herkes dışlar. önce kendini her halinle sev lütfen.
tedavi olamıyorum demişsin. saglık güvencen yok mu? yoksa yaz lütfen ve şu sağlık güvenceni hemen halledelim.
siteyi takip et. özellikte şu forumlardaki başlıkları tara, ilgini çeken konuları oku lütfen. sedeften dolayı eve kapanan bir genç görmek istemiyoruz:)
Ayrımcılıkla Mücadele, İnsan, Toplum, Siyaset, Bugün-Yarın

Yaşama Dair Anı, Düşünce ve Duygularımız

Allah razı olsun ablacım sosyal guvencem yok ne yazıkki askerden yeni geldim işe girdim fakat daha 2 hafta olmadan musterılerden sıkayet gıtmıs işletmeye baska yere basvurdum gıttım ıse basladım mudur odasına cagrdı ve ellerımı sordu ondanda allah razı olsun ınsanca soledı basklarnın ıcınde solemedı bana kalsa calıs derım ama benı anla dedı ordanda oldum anlıcagnz sıgortam yok suan umarım baglarlar abla baglıcaklarınıda sanmıyorum bu sans varken onunda olmucagnı dusunuyorum herseyın hayırlısı yınede inanın babamın eve katkısı olsa kımsenın 5 kurusuna mınnet etmem ama ıste babamında eve faydası yok aldıgını sıgaraya yatırıyo sobalı ev yasak anneme evımız ormanda oldugu ıcın dogalgaz da vermıyolar anneme duvardan ısıtıcı aldık makınelerı var annemın onlarda elektrıgı kaldırmıyo dıye bıde regulator aldırdılar hem o regulator hem duvardan ısıtıcı hem annemın 2 makınesı elektrık faturasıda yeterınce guzellıgını yapıyo zaten 200 den assagıya dusmuyo. Soguk odada yatmama ragmen üşümüyorum anlıcagnız faturaların sayesınde Allah buyuktur abla dıcek baska hcbsey yok cok sagol döndugun ıcın. Annem iyi olsunda ben önemli değilim sigortasız işte calısırım tekstılde orda burda sorun degıl tedavısı yok sedefın zaten heryerden farklı ılac verıyolar ıgnelere ble basladım uzerımde deneme tahtası gıbıyım sırf ucret almıyolar dıye uzerımde yenı bulunan tedavı yontemlernı denetıyorum içime atmasında sedefler ben bunada razıyım Allahtan gelen bısey boyun eymekten baska bıseyde yok sagolun yardımlarınız ıcın Hayırlı aksamlar.

gokhan75
sağlık güvenceni halletmelisin hemen. kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip hemen GSS gelir testi yaptır ablam. ailede kişi başına düşen aylık geliriniz asgari ücretin üçte birinden az oldugundan dolayı senin GSS gelir testi sonucun g0 çıkacaktır. bu durumda 60/c 1 kapsamında GSS'lı olursun. bu da eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.

Ablam benım Allah razı olsun gelır testı yaptım 2 bın kusur de devlete borclu cıkdım saol abla bosver uzatmayalım Rabbim önüne getırsın güzel ablam cok sagol hersey ıcın devletınde hcbseyne ıhtycım yok onların gelırıyle kurtulcaksam gerek yok artık zorlamaya gerek yok cok tesekkur ederım ablacım kendıne ıyı bak Allah colugna cocugna ailene bagıslasın senı hayırlı gunler.

gokhan75
GSS gelir testini ne zaman yaptırdın sen?
şu an ailede tek geliriniz 1200 TL. bu durumda ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 TL altında. GSS gelir testinde G0 çıkarsın. bu durumda da prim ödemezsin. 60/c 1 kapsamında GSS'lı olursun. bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet öder.

borçluyum demişsin. en son GSS gelir testini ne zaman yaptırdın vakıfta?

Üst Alt