Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah hastasıyım. Bu SFT testinin sonucuna göre % kaç oran alırım?

toprak12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hepinize merhaba, iyi günler.
Bu sitede çok faydalı bilgiler sunduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Ben bu siteye yeni üye oldum ama aylardır sizi araştırıyorum.
Bilgilerinizle herkese çok yardımcı oluyorsunuz.

Ben ileri derecede koah hastasıyım sft test sonucu fvc 69. fev1. 49 fev1fvc. 75 .
Bu sonuca göre malüllük raporunda ben % kaç oran alırım?
bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Hepinize şimdiden teşekür ederim.

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

kelebek.hanım.sizin.bu.söylediyiniz.englli.raporu.cetvelinde.geçerli.ama.malüllük.raporu.cetvelindede.aynı.şekildemi.deyerlendiriliyor.ben.onu.bilmek.istiyorum.ayrıca.ben.forumun.bir.sayfasında.okumuştum.sanırım.oturan.boğa.bülent.beyin.yazısıydı.diyorki.koah.veya.akciyer.hastalığında.malüllük.cetvelinde.emekli.olunması.için.sft.tesdi.fvc.45.fev1.45.olması.gerekiyormuş.benim.şu.anki.sonuç.suat.seren.göğs.hastalıkları.eyt.ve.araştırma.hastanesi.tanı.çok.ağır.derecede.koah.olduğumu.söylüyor.malüllük.cetvelinde.bu.sonuç.nasıl.deyerlendirilir.onu.blemiyorum.sitede.mutlaka.bilen.arkadaşlar.vardır.yardımcı.olursanız.çok.sevinirim.ayrıca.benim.romatoit.artrit.hastalığıda.var.crp.deyerim.3.kalçamdan.ayak.bileklerime.kadar.el.bileyimde.ağrılar.var.ve.ileri.derecede.bel.fıtığı.mevcut.hani.malüllük.cetvelinde.kaç.oran.alabilirim.onu.bilmek.istiyorum.çünki.artık.nefes.darlığı.ve.ağrılarımdan.çalışamıyorum.

bende koah hastasıyım benim değerlerden seninkiler biraz daha kötü ben yüzde 40 aldım ama benim sağ akciğerde hasar var bronşektaziler ve ateleaktazi rahat alırsın yüzde 40 bence

hamit kardeş geçmiş olsun senin sft sonucu nasıldı mesela fvc ve fev1 deyerin kaçtı yazarsan iyi olur mesela benimki fvc 69 fev1.49 bu deyerler engelli raporunda ağır koah olarak deyerlendiriliyor ve oranı %80 olarak veriliyor ama malüllük cetvelinde de aynımı deyerlendiriliyor onu bilmiyorum eyerki aynı deyerlendiriliyorsa ben malülen emekli olurum demektir bunun için sitedeki arkadaşların yorumlarını bekliyorum ama kimse cevap yazmıyor.arkadaşlar bu yazdıklarıma yorum yapsalar çok mutlu olcam ve hemen malüllük dilekçemi vereceyim onun için sağlıklı bilgi edinmem çok önemli tekrar herkese geçmiş olsun

mrblar sft değerlerim fvc:57 fev1:55 fev1%80 bunlar orta derece koah hastasıyım arkadaşlar

sizin değerlerde bir birine yakın sayılır arkadaşlar ben yüzde 40 aldım yalnız akciğer tomografi sonucunda bronşektazi vs. olanlar oranını artırabilir

hamit kardeş senin fev1 deyerin normal olduğu için %40 almşsın eyer fev1 deyerin biraz düşük olsaydı daha fazla alırdın ama ben dr suat seren göğüs hastlıkları eytm ve araştırma hast nesinden aldım sonucu ve benim ileri derecede olduğunu doktor söyledi ayrıca bende romatoid artrit hastalığıda var bazı eklemlerimde hareket kısıtlılığı mevcut ayrıca ileri derecede bel fıtığı var sağlık olsun tekrar geçmiş olsun kardeşim allah hepimize şifa versin

evet toprak fev1%80 nın altında olduğu zaman oran yükselir 80 sınır bir rakam

merhaba bülent bey aylardır bilmek istediyim bir konu bilginize dayanarak size sormak istiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim ben bir araştırma hastnesinden aldığım sonuca göre ileri derecede koah hastasıyım ve engelli raporunda bu dereceye verilen oranı aşağı yukarı forumdaki arkadaşların yani hepimiz biliyoruz %80 oran veriliyor ama esas bilmek istediyim bu hastalığın oranı malüllük cetvelindede aynı şekildemi deyerlendiriliyor ileri derecede nefes darlığım halsizlik var bende ayrıca periferik tutulumlu spondiloartropati hastalığımda var bazı eklemlerimde aşırı ağrılar ve şişmeler oluyor ve vücudumun bir çok eklemlerinde hareket kısıtlılığı var ve ayrıca 2009 da ileri derecede bel fıtığı ameliyatı oldum fakat tekrar ileri derecede nüksetti şu anda ileri derecede bel fıtığıda mevcut ve bu hastalıklarımın ayrı ayrı 2 yıllık ilaç raporlarım mevcut tedavi görüyorum bu hstalıklarımdan dolayı aylardır çalışamıyorum ve çol çocuk maddi sıkıntılar yüzünden çok zor durumdayız 1995 ssk girişim var 2100 gün primim var malülen emekli olmak istiyorum şimdi sizin görüşünüzce ben bu hastalıklardan malüllük cetvelinde ben % de kaç oran alırım bir bilgi verirsen çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim sft tesd sonucum diyer mesajlarımda mevcuttur herkese iyi günler

Son düzenleme:
mağdur ettiler:

arkadaşlar hepinize merhaba aklımı kaçıracam allah rızası için bilgisi olan kardeşlerim bana bilgi verin başımdan geçen olayı anlatayım

19 kasım 2013 te ateşli bir hastalık ve akciyer kanaması üzerine tepecik araştırma hastanesine acile gittim bana . acil oksijen tedavisi uyguladılar beşgünlük ilaç yazdılar sora tekrar konrole gittim bana koah tesdi yaptılar ileri derecede koah tanısı kondu
aradan 1 ay geçti ben tekrar hastalandım bunun üzerine karşıyaka devlet hastanesine gittim ve bana göys hast uzmanı ileri iv derecede koah tanısı kondu 1 aylık tedavi sonrası tekrar kontrole gittim bu sefer orta derece koah diyerek 1 yıllık ilaç raporu düzenlendi ve sonra 21 ocak 2014 te izmir karşıyaka devlet hastanesinden % 40 ve başka hastalıktanda % 8 yani toplam % 45 sürekli rapor aldım
bu rapora istinaden başbakanlık kimlik kartı ve ücretsiz ulaşım kartı aldım ve aldığımdan beri gerektiyinde kullandım

sonrası mı tekrar 18 mart 2014 te ilaç yazdırmak için başka bir araştırma hastanesine gittim orada sft tesdi ve kan tahlilleri yapıldı uzman hekim tarafından koah hastalığm ileri derecede olduğunu söyledi ayrıca bunların üzerine başka hastalıklarımda oluştu romatoitartrit hastalığı rapor düzenlendi
bunların üzerine 18 nisan 2014 te il sağlık müdürlüyüne başvurdum ben hastalıklarımı izah ettim onlar bana raporun yeni seni ihtiraz üzerine başka hastaneye sevk edelim dediler bende tamam dedim ve beni alsancak devlet hastanesine sevk ettiler. o hastanedende % 46 sürekli rapor verildi
daha sonra oranlar farklı olduğu için beni yeşilyurt katipçelebi hakem hastaneye yönlendirdiler önceki 3.4 tane hastane ileri derecede hasta olduğumu söylerken ve elimde bir sürü ileri derecede sonuç varken ve ayrıca % 46 raporum ve ilaç raporlarım varken hakem hastane raporlarda tek hastalığımdan % 40 olan oranı hakem hastane deki doktor % 6 olarak rapora yazdı diyer hastalığımın oranı aynı % 8

yani kısacası önceki raporum % 45 2nci raporum % 46 iken hakem hastane bana göyüsten % 6 ve romatolojiden % 20 oran verdiler ve ben şu anda çok mağdur durumdayım

çalışamıyorum 6.7 aydır hastalığımdan dolayı çalışamıyorum evime ekmek dahi alamıyorum beni çok mağdur ettiler
ben şimdi ne yapa bilirim tekrar nasıl rapor alabilirim

lütfen bana bir yol gösterin sayın çok kıymetli editör kardeşlarim lütfen bana biryol gösterin ne yapmam lazım tekrar nasıl rapor alablirim lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.

acil acil

merhaba arkadaşlar ben malülen emeklilik için s.s.k ya müracat yaptım beni s.s.k hastanesine sevkimi yaptılar şimdi doktorları dolaşıyorum hastalıklarımla ilgili muayene edip rapora yazıyorlar ama oran yazmıyorlar şimdi benim merak ettiyim diyelimki hsatalıklarımdan dolayı hastane %60 rapor verdi ama s.s.k onaylamadı bende raporun%kaç olduğunu bilmiyorum o zaman s.s.k.nın onaylamadığı %60 rapora neye dayanarak itiraz edeceyiz.veya. ikincisi diyelimki doktorlar oran verilmesi gereken bir hastalığa oran yazmayıp eksik oran yazdılar veya bir hastalığı deyerlendirmediler yani sonucunu ve %kaç olduğunu bilmediyimiz rapora neye göre haraket edeceyiz bu raporun sonucunu ve %kaç olduğunu nasıl öyreneceyiz doktorlara bir şey soramıyoruz sorsak bile cevap vermiyorlar bu konu için bilgisi olan arkadaşlar lütfen beni detaylı olarak aydınlatın bu konu çok kafama takıldı hepinize hayırlı günler saygılar

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda oran yazılmaz. Hastane maluliyet için durum tespti yapar, gerisine maluliyet cetveli'Ne bakarak sgk sağlık kurulu karar verir. SGK "malul değilsin" diyecek, siz de "malulül" diyeceksiniz.

merhaba bülent hocam peki sgk malül deyilsin derse ben hangi sonuca dayanarak malülüm diyeceyim çünki elimde bir rapor sonucu yokki raporun sonucunuda bilmiyoruz benim hastalıklarım balthazart formülüyle %60 geçiyor çünki bu hastalıklarımın hepsinin uzun süreli ilaç raporları ve labora tuvar filim grafiler vs hepsi hem devlet hastenesinde hemde ssk hastanesinde mevcut ve ayrıca bu hastalıklarımdan tedavi gördüyüm devlet hastanesi baldhazart formülüyle %64 oran veriyor ama devlet hastanesinin verdiyi oran malüllük için geçerli olmuyor ama devlet hastanesinin mevcut hastalıklarımla ilgili deyerlendirmeyi şu anda malüllük için baş vurduğum sgk hastaneside aynı şekilde rapora yazdılar ama oran olarak yazmadılar sadece hastalıklarımı yazdılar temmuzun 9.da heyete çıkacağım şimdi malülen emeklilik için %60 gerekiyor şimdi ben bu raporun sonucu %60 olup olmadığını veya ssk malül deyilsin dediyi zaman ben nasıl bir yol izlemem lazım ne yapmam gerekiyor gerçi daha hiç birşey belli deyil heyete daha çıkmadım heyet nasıl deyerlendirecek onuda bilmiyoruz bülent abi ben yine gelişmeleri size yazacam temmuzun 9.da heyetten sora her şey belli olur inşallah sonuç olumlu olurda bizi uğraştırmazlar tekrar hepinize selamlar hoşça kalın

merhaba bülent abi ve arkadaşlar daha önce yazdığım gibi malülen emeklilik için sgk beni s.s.k hastanesine sevk etti bütün muayeneler sonucu şöyle

orta derecede koah periferik tutulumlu spondilo artropati dizlerimde bileteral nükleer skleroz belimde daha önce ameliyat olmuş ve tekrarlamış fıtık buna beyin cerrahi ayrıca  oran olarak yazdı genel cerrah bağırsak fonsiyon bozukluğu ve midede ülser ve ayrıca fizik tedavi ve radyo grafide sağ dirsek eklem aralığı daralmıştır dejeneratif deyişiklikler yine ayrıca radyoloji sonucunda kemik yapılarında ostaofit oluşumu izlenmiştir rapora bu şekilde yazıldı ama heyette deyerlendirilen hastalıklarım orta derecede koah periferik tutulumlu spondilo artropati bileteral nükleer skleroz ve ayrıca beyin cerrahinin yazdığı  oran

bunlar deyerlendirildikten sonra hastane heyeti aralarında bir birlerine uygunmudur diye sorarak uygundur görüşüne vararak karar hanesine malülüyeti sgk kurumunca tespiti uygundur diyerek karar verildi raporun sonucu bugün bana ulaştı
gelen yazıda şöyle diyor raporlarınız ve eklerinin 506 sayılı kanunun malüllük sigortası ile ilgili hükümleri ve sosyal sigorta sağlık işlemleri tüzüyü muvecehesinde incelenmesi neticesinde talebinize ilişkin bölge sağlık kurulundan alınan 05.08.2014 tarih xxxxxxx sayılı yazıda anılan raporda belirtilen hastalık ve arızalarınıza göre çalışma gücünüzün en az ` ını kaybetmediyiniz kararına varıldığının bildirildiyini bu nedenle müracat tarihiniz itibariyle hakkınızda malülüyet sigortası yönünden yapılacak bir işlemin bulunmadığını bilgi edinilmesini rica edriz

diye yazmışlar

şimdi arkadaşlar hastane heyetinin uygundur deyip s.s.k nın onay vermediyi bu karara ne yapmam lazım ve benim bu hastalıklarımın karşılığı kaç oran olması ve ne olması gerekiyordu lütfen bana yardımcı olun ve bir yol gösterin ne yapmam gerekiyor şimdiden hepinize teşekkür ederim saygılar

Üst Alt