Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH hastasıyım. Malulen emeklilik için başvurdum..?

yarenim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben koah hastasıyım
sgknın gönderdiği hastaneye gidip muane oldum muane sonucu doktor bana koah hastası olduğumu ve raporlu ilaç kullanark bir ayın sonunda tekrar konturole gelmem gerektiğini söyledi

ayrıca prim gün sayım 1800'ü geçiyor ve 10 yıldan fazla sigortalıyım

şu an çalışamıyorum doktor raporundada koah yazıyor ve sağ diyaframın yüksek olduğu ve fvc %80 fev -1797 %62 gibi yazılar var

bu şartlar altında sizce maluen emekli olabilir miyim

Maluliyet cetveli'ne malulen emeklilik için aranan şartı aşağıya aktarıyorum... Raporunuzdaki ifadeleri bu değerlerle mukayese edebilirsiniz:

1. Kronik Pulmoner Yetmezlik: Kronik obstruktif akciğer hastalığı, kronik restriktif akciğer hastalığı, klinik olarak belgelenmiş akciğer hastalığına bağlı olarak gaz değişiminde kronik kalıcı bozulma olan durumlar

A. Ağır fonksiyonel etkilenme; istirahat PO2 değeri 50 mmHg’dan az veya 60 mmHg’nın altında ve beraberinde pulmoner hipertansiyon, kor pulmonale, egzersizle artan ağır hipoksemi bulgularının olması
veya

B. İdame tedaviye rağmen ağır veya çok ağır dispne (Modified medical research council, MMRC 3-4), şiddetli fizik muayene bulguları ve spirometride hastalıkların tanısı dikkate alınarak; FEV1 <% 45; FVC <% 45; DLCO<% 45 veya VO2 maks<15ml/kg-dk olması

Bülent bey yani olabilirmiyim olma ihtımalim varmııı benim raporumda oran daha fazla sanki ama anlıyamıyorum

bence bu değerlerle olmanız çok zor

hatta olmaz

siz nerden biliyosunuzkiii

bülent bey herkes yorum yazıyor kesin bir sey soyleyın lütfen bu sartlarda emekli olabirmiyim yada olamam ben size güveniyorum saygılar

ben orta derece koahtan rapor aldığım için biliyorum

sft testinde fvc fev1 fev1% oranlarına göre rapor veril

hamıt bey sız nasıl oldunuz koahtan emekli raporda değerleriniz %kactı yazarmısınız ayrıca benım degerler henüzkesın degıl sanırım konturole gıdıcem daha

mrb yaren ben heyet raporu aldım emeklilik için almadım solunum testine göre rapor verirrler sol.testindeki fvc fev1 ve fev1 % bu oranlara bakım rapor veriyorlar .malunen emekli olabilmek için benim bildiğim yüksek derece koah olmak gerikir tabi siz yinede sonuna kadar kovalayın inşallah olur

Benim gördüğüm kadarıyla da değerleriniz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde değil. Eğer çalışma gücünü olumsuz etkileyen başka bir rahatsızlığınız yoksa, maalesef malulen emeklilik başvurunuz reddedilecektir.

tesekkür ederim

arkadaslar bu gün arkadasım solunum testi yaptırmıs ve orta derece koah cıkmış ve fv1 % 66 denmis ve % 40 oran yazmıslar
acaba malulıyet basvurusunda bulunsa malulen emeklı olabılır mı

bu konudakı fıkırlerınızı paylasırmısınız lutfen

Üst Alt