Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH hastasıyım. Yeni maluliyet cetveline göre malul sayılacak mıyım?

Konular
91
Reaksiyonlar
0
ben koah tan vergi indirimi aldım.ben sürekli ilaç kullanıyorum.ben şimdi bakıma muhtaç sayılırmıyım.teşhis evre 3 benim

yeni maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki hallerin bulunması halinde kişiler malul sayılacaklar:

1. Kronik Pulmoner Yetmezlik: Kronik obstruktif akciğer hastalığı, kronik restriktif akciğer hastalığı, klinik olarak belgelenmiş akciğer hastalığına bağlı olarak gaz değişiminde kronik kalıcı bozulma olan durumlar
A. Ağır fonksiyonel etkilenme; istirahat PO2 değeri 50 mmHg’dan az veya 60 mmHg’nın altında ve beraberinde pulmoner hipertansiyon, kor pulmonale, egzersizle artan ağır hipoksemi bulgularının olması
veya
B. İdame tedaviye rağmen ağır veya çok ağır dispne (Modified medical research council, MMRC 3-4), şiddetli fizik muayene bulguları ve spirometride hastalıkların tanısı dikkate alınarak; FEV1 <% 45; FVC <% 45; DLCO<% 45 veya VO2 maks<15ml/kg-dk olması​

Üst Alt