Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH ile emekli olabilir miyim?

Erdem kurdu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm benım sorum olacak

koah test sonucunu gostermek ıstıyorum bırda testın resmını atamıyoruz galıba

arkadaslar ben 1971 dogum
1991 sgk gırıs
6106 gunum var

kalp kapagım ezık ve koah var bana yol gosterebılecek arkadaslara seslenıyorum emeklılık ıcın rapor almak ıstıyorum . yardım edersenız cok sevınırım tesekur ederım

Son düzenleme:
Erdem kurdu

sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilirseniz (ki alabilirsiniz gibi görünüyor), engelli statüsünde emekli olabilirsiniz.

Eğer son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) ssk (4a) statüsünde ise, şu sıra ile ilerleyeceksiniz:

1- Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almak
2- Bu raporla çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidip sakatlık indirim başvurusunda bulunmak
3- Bu hakkı kazandığınızda erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne dilekçe vermek

Arkadasım bısey soracagım saglık kurulundan once sgk yok kurula gırııp saglık paporunu aldıktan sonra sgk gırıs yapsam vergı ındırımlı emeklı olabılırmıyım tesekur ederım

Üst Alt