Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah ve solunum yetmezliğinden yüzde kaç oran alınır?

murat yılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Koah ve solunum yetmezliği nedeni ile boğazından oksijen almadan yaşamını idame ettiremeyen ve devamlı oksijen makinasına bağımlı yaşayan hastama % kaç rapor alabilirim raporlu hastaları ve yakınları olanlardan raporlarının yüzde kaç olduğunu bilgi olarak yazmalarını rica ediyorum. Hepinize acil şifalar allah yardımcımız olsun.

Koah için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

koah

arkadaslar ben 36 yasındayım ve kesin koah teshisi konuldu . koah raporu cıkarıldı
fakat sft testinde degerler normalden biraz düşük çıkıyor ,, fakat ben gunlük yasantımda cok zorlanıyorum merdiven cıkamıyorum, gece nefes zorlugu yüzünden uykuya hasret kaldım gündüz gece farketmıyor yasantım alt üst oldu
emeklilik falan işleri için ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem gerekir tesekkürler

Üst Alt