Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH'dan ÖTV muafiyeti için yeterli oranda rapor çıkar mı?

cemil777

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bilgisi olan? yüzde 80 çıkacak gibi. astım ve kalp yetmeziği de var

maalesef ÖTV indirimi alamazsınız zira en az %90 olmalıdır.

başka hangi hastalıklara çıkıyor ötv indirimşi? şimdi yüzde 80 koah onun dışında yüzde kaç lazım?

tek başına koahdan % 90 oran çıkmaz zaten üst orandan verseler bile ancak %80 oranına denk geliyor raporunuz.

onun dışında astım, solunum yetmeziği, reflü, ve kalp yetmeziği var. yüzde 90 için ne lazım yüzde 80 yanında?

ha bir de osteoporoz teşhisi konmuş.

KOAH en yüksek oran olsa %80 ile,
Geriye kalan sağlam %20 nin yarısını almak için mesela kalpten %50 almalısınız.
o zaman hesaba göre %90 toplam olur.
KOAH 80 (80 getirir)
Kalp 50 (kalan 20 nin yarısını getirir, 10)
Toplam 90 yapar.
Kendimi Bahçeli gibi hissettim [emoji39]

40 yapar :)))) hocam anneanem solunum cihazına bağlı. buna da ötv muafiyet vermiycekse neye verecek? böyle saçmalık olur mu ? makineye bağlı olmadan solunum fonsiyonunu yerine getiremiyor ki.

cakirlarc
ayrıca koah dışında astıma ayrıetten yüzde verirler mi?

bir de prosedür nasıl işliyor? bir gün kardiylojiye gitsem oteki gün fizik tedaviye olur mu? aynı gün içinde çok yorucu olur ondan sordum

sormayı unuttum rapor ankara ya gidiyormuş sanırım. kaç günde raporu alırım bir de araba bayisine raporla gitmemiz yeter mi ? 82 yaşında. satıcı eve gelip satış işlemini gerçekleştirebilir miyiz? akli dengesi yerinde

bilen biri lütfen cevaplasın ne kadar karışık mevzular ya

Bunların hepsini rapor almayı düşündüğünüz hastanenin rapor birimine sorabilirsiniz. Hastaneden hastaneye değişen şeyler olabilir.
Hangi ildesiniz, hangi hastanenin eli çabuktur işlemler rahat yürür belki bilen arkadaşlar yol gösterebilir.

konya da tıp mı iyi meram eğtm araştrma mı ,?

ayrıca koah dışında astıma ayrıetten yüzde verirler mi?

bir de prosedür nasıl işliyor? bir gün kardiylojiye gitsem oteki gün fizik tedaviye olur mu? aynı gün içinde çok yorucu olur ondan sordum

sormayı unuttum rapor ankara ya gidiyormuş sanırım. kaç günde raporu alırım bir de araba bayisine raporla gitmemiz yeter mi ? 82 yaşında. satıcı eve gelip satış işlemini gerçekleştirebilir miyiz? akli dengesi yerinde

bilen biri lütfen cevaplasın ne kadar karışık mevzular ya

cemil777 mrb koah %80 verilmesi durumunda
Ayrıyetten astıma oran verilmez
90% alabilmesi için en az %45 orana ihtiyacınız var
Rapor işlemlerine gelince bazı hastanelerde 1günde işlemler biterken diğerinde 1 ay buluyor bu hastaneye bağlı.

astıma ayrıca neden yüzde verilmiyor? sonuçta koah başka astım başka

umut2135

[FONT=sans-serif]prosedür nasıl işliyor? bir gün kardiylojiye gitsem oteki gün fizik tedaviye olur mu? aynı gün içinde çok yorucu olur ondan sordum[/FONT]

[FONT=sans-serif]sormayı unuttum rapor ankara ya gidiyormuş sanırım. kaç günde raporu alırım bir de araba bayisine raporla gitmemiz yeter mi ? 82 yaşında. satıcı eve gelip satış işlemini gerçekleştirebilir miyiz? akli dengesi yerinde[/FONT]

[FONT=sans-serif]bilen biri lütfen cevaplasın ne kadar karışık mevzular ya[/FONT]

1 günde zaten bitmez bir sürü bölüm gezceksiniz rahatsızlıklardan oturu.elinizde raporlarınız olsa bıle tekrarını ısteyebılırler.Ankaraya gıdecek olan rapor emeklılık ıcın kullanılıyor.vekalat falan alman lazım.ee kosturacaksın bıraz oyle pat dıye olmuyor bu ısler.

@cemil777

ötv siz araç almakla ankaradan vergi indirimi alınması bambaşka konulardır. 82 yaşındaki birisi için ankaradan vergi indirimi almanız gerekmez.zaten alamazsınız. sigortalı çalışıyor olması gerekir. ankaradan vergi indirimi alınması gelir vergisi ile alakalıdır.ötv ile bir ilgisi yoktur.eğer %90 ve üzeri rapor alırsanız bayii ye gidebilirsiniz. onlar size gerekli yardımda bulunur.

Üst Alt