Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH'tan yüzde kaç rapor oranı alırım?

GS security

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba aranıza yeni katıldım. kabul ettiginiz için tesekkür ederim.
sft testime göre yüzde kaç alırım.
fvc-43
fev1-33
fev1fvc-81
pef-33
ileriderece obstruction koah teshisi kondu.

GS security

Bu sft yi kabul ettimi ?pef degeri en az 50 ve üstü olmalı çünkü yeterince üflemediginiz kabul ediliyor ama fev 1 değeriniz çok düşük 12 haftalık bir tedavi geçmişiniz varsa ve sonuclariniz yine böyle ise ayrica koah tanili ilaç raporunuz varsa oran verirler

Öncelikle soruma cevap verdiğiniz için tşk ederim. Aslen bu değerler 2016 nın 6 ayına ayit 2017 nin 4 ayında ilk defa özürlü raporu alacam küçük yaştan beri bronşit hastasıydım ileriki zamanda koah ileri dereceye çevirdi hastene yatışim var 2006 beri koah ilaçları kullanıyom eminimki değerlerin bunlardan daha kötü çıkacak şu an çalışıyorum prim. 3600 üçüncü derece puan alırsam emekli olabilir miyim tabiki yılı ve istenen pirimle 2002 sigorta girisi nasıl yol izlerin bilmiyorum.şimdi özürlü raporu alırsam şahsi 2021 de tekrar rapor isterler mi veya nasıl yapmam gerekir tşk

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GS security

Öncelikle geçmiş olsun mevlüt 2006 dan buyana süregelen bir hastalıksa ve tedavilerin varsa tabiki bunlar heyette lehine olur ileri dereceye yüzde 80 veriyorlar ancak bu hastalar oksijen tüpüyle tekerlekli sandalyede heyete geliyorlar buna çok tanık oldum inşallah istediğin oranı alırsın eğer sgk li bir çalışan isen istersen malül istersen vergi indirimine başvurup erken yaşlılık emekliliği ne raporunu aldıktan sonra başvurabilirsin eğer sgk li değilsen 2022 aylığına başvurabilirsin

Koah raporu genelde sürekli verilir benim raporum sürekli 2002 girisli isen eğer 80 ve üzeri 1.derece engelli raporla vergi dairesi indirimiyle 15 yıl 3600 günle erken yaşlılık emekliliği ne başvursbilirdin

Tşk ederim allah herkesin şifasını versin.benim maksatım ölmeden aileme çocuklarıma faydalı olmak buda zaten görevimiz benim şahsi olarak hayatta beklentim yok Dr böyle giderse ömrün az diyor hiç sıkıntı yok malul emekliliğe başvurdum % 60 vermediler bu seferde özürlü olarak baş vurcam işallah olur pirimi doldurumda istenen yaşı doldururmuyum gerçekten terettüt içindeyim.biyerde sıkıntı var ama bendemi Dr lardamı anlamış değilim çözecem kararlıyım ölmeden.

GS security

Allah sizi evlatlariniza bağışlasın neden böyle karamsarlığa kapildiniz ömrü yüce Rabbim bilir ayrıca erken yaşlanma emekliligin de yaş kriteri yoktur malul emekliliğe göre daha avantajlidir 15 yıl 3600 gün tamamdır Rabbim şifa versin yar ve yardımcınız olsun

Allah hepimizin yardımcısı olsun düşüncelerin için çok tşk ederim.

Bazı konular forma baktığımda kendi hastalalıgımla ilgili birbirinden farklı yorumlar. mesala
1. Soru..2008 den önce sigortalı halen çalışan şahsi rapor aldığında maliye yeni tarihli rapor ister mi.2017 alınan 2021 emeklilik.
2.soru..bütün haklardan yararlanmam için formu nasıl doldurmam gerekir özellikle vergi indirimi ve emeklilik için
3.soru.sağ ayak iç aynadaki platine ve yüksek kollestrole oran verirler mi.
4.soru..%40-59 ) arası rapor alırsam 19 yıl 4240 lamı veya 18 yıl 4680 Lemi emekli olurum.
Sig.giriş..09.10.2002
Pirm.3600

GS security 1) sorunuzun cevabı Maliye şahsi alınmış raporu kabul ediyor yönetmeliğe göre düzenlenir ise vergi indirimi çalışma hayatınızın devam ettiği zarfında almalısınız ne kadar erken bu hakkı alır iseniz daha iyi
2)rapor baş vururken engelli kartı vergi indirimi diye belirtin fark etmez
3)kolestrol bazı doktorlar oran vere biliyorlar sürekli ilaç ve raporunu var ise
4 )%40 rapor +vergi indirimi alır iseniz 4240 gün ve 19 yıl hizmet yılına tabi olacaksınız

Tşk ederim umut

Slm arkadaşlar koah ileri derece obsektrüften heyete girdim göğüs Dr .sft sonucuna göre senin yatalak hasta olarak karşımda olan lazım bu durumda diyerek bana % 40 verdi.kollestroldende % 10 verdiler heyet %46 ya düşürdü ve 2 yıl süreli verdi.
Benim sorum şu olacak
1? İleri derece koah hastalıgına
%40 puan dogrumu
2? Kronik koah neden 2 yıl süreli
3?2 yıl sonunda gittiğimde nasıl süresize çevirebilirim.

Sft degerlerim
Fvc..33
Fev1.30
Fev1 fvc.92
Pef. 49

Arkadaşım daha öncede yazmıştım sana ileri derecede koahi ojsihem tüpü ve tekerlekli sandalye ile giden hastaya veriyorlar ama süreli verilmesi düşündürücü benim kronik ve sürekli verildi heyete girmeden önce göğüs doktorunla bir konussaydin keşke 2 yılın sonunda yine heyete girmen lazım bu durumda

Tşk hayırlısı olsun.

Üst Alt