Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koca Semt Pazarını geldiler evimin kapısına dayadılar!

blueboyfe

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Eskişehirde hat boyunda yıllardır duran perşembe pazarını, belediye aldı getirdi kapımın önüne !
Buraya kadar her şey normal,
Normal ama Belediye ve pazarcılar için,

Peki o evde engelli bir birey varsa ne olacak?
Soran yok tabii,
Çocugumun servisi yanaşamadıgından evin önüne,
Sabah birde öğlen işi gücü bırakarak eve geliyorum,
9 yaşında çocugu sırtlayarak sabah birde öğlen vakti yaklaşık gidiş geliş 100 metre yürüyorum.
Çocuğumun okuldan sonrada dışarı çıkamaması ayrı bir sorun,
Gürültü ve çevre kirliliğini hiç saymıyorum bile,

Medyatik belediyecilerin belediyecilik seviyesinden bir örnek size,
Ama güzel süs çiçekleri dikerler merkezi yerlere özellikle ocak şubat aylarında, Arayada bir kaç heykel serpiştirilir, Medya ve görsel basında çağdaş kent diye reklam yapar.

Alın size ÇAĞDAŞ KENT ! ten bir örnek,

zor durum haklisinizda eskisehir gibi engelli dostu bir belediyesi olan yerde yetkili mercilere ulasirdsaniz sorununuza cuzm bulabilirler diye dusunuyorum
eskisehir engelliler icin en yasanilasi kent diye biliyorum

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin ancak;

anladığım kadarıyla siz bir babasınız sabah ve öğlenleyin çocuğunuzu kucağınıza alıp servisine kadar götürüp getirmek size neden bu kadar zor geliyor? amacınız üzüm yemekmi bağcı dövmekmi eğer üzüm yemekse Belediyeye dilekçe ile müracaat eder şikayetinizi belirtirsiniz mutlaka gereği yapılacaktır ama yok sizin niyetiniz burada a partisinin belediyesi b partisinin belediyesi ayrımı yapmak ise yanlış yerdesin dostum.

Pazarcılara lafım yok sonuçta ekmek peşindeler, ben sistemi suçluyorum, benimde çalıştığım işyerinin tam önune haftada bir gün pazar kuruluyor.Tezgah aralarındaki geçme mesafesi cok dar, evim pazar yolu ustunde olduğu için pazarın tam orta kısmınada seyyar tezgahlar kuruluyor yürümesi de zor kalabalıktan, pazarın gürültüsü, cöpü, birde dükkanın önune bir ağaç dikmiştim ip bağlaya bağlaya ağacım yola doğru yamuldu )

Bazı belediyeler pazarları belli bir bölgede ustu kapalı alanlara kuruyor, pazar olmadığı günler araba garajı olarak kullanılıyor, en mantıklısı bu şekilde.

adminbozkurt;

olur dilekçe yazalım bu pazarları senin kapına yerleştirsinler arkadaşım, aran iyi sol partiyle anladıgım kadarıyla.

oldum olası semt pazarlarını sevmişimdir :D

Tamam da...
Pazar bu,mutlaka bir bölge kullanılacak ve bu da büyük olasılıkla belli sokaklar olacak.
Her sokakta da engelli birey olması muhtemel.
Bu soruna kadar daha birçok sorun var bu konuda.
Örneğin o sokaklara acil bir durumda ambülans da giremez,itfaiye de.
Evde engelli var diye pazarın kaldırılmasını talep etmek bence mantıklı bir yaklaşım değil.

artık caddelere sokaklara kurulmuyodu pazarlar yine ne olmuş yahu.. belediye görselliğe öncem veriyosa gayet güzel kapalı pazar alanı yapabilirler uygun bi araziye.. ama şikayet edilmezse durum pek de oralı olucaklarını sanmıyorum.. şikayetinizi dile getirmeniz belki bi işe yarar.. Allah kolaylık versin ne diyeyim..

Lavinia,her yerleşim yerinde uygun arazi var mı sence kapalı pazar alanı için?
İstanbul gibi bir yerde örneğin her mahallede abartısız en az 2 pazar var.
Peki binaların bile iç içe olduğu İstanbul gibi bir yerde koca boş alanı nerden bulacaksın her mahallede?

hay Allah yine bana patlamış olay..:) komik..:) tamam gerek yok bu kadar öfkeli cevaplara.. olabilir fikirleri sundum.. ve de kimsenin fikrine tepki göstermeden.. bunda bu kadar abartılcak ve o kadar tez sunucak bi şey göremedim ben..

Lavinia,cevabımda öfkenin kırıntısı yok nereden çıkardınız anlamadım,zaten öfke gerektirecek bir durum da yok ortada.
Yazıya ben de kendiş mantığımla cevap verdim hepsi o.

sanırım üslübundan yola çıkarak ben abarttım olayı..:) neyse bakalım meşgul etmeyelim burayı iyi geceler..:)

Bu engellilerede yaranılmaz. Pazarı xyz semtine açarsın, " ee ben abc semtinde oturuyorum, engelimle o kadar yolu nasıl gideceğim, yöneticimiz uyuyor mu" denir. "İşte hizmet" der kapısının önüne kurarsın "bari salona pazar kursaydınız" diye serzenişte bulunulur. Semt pazarları iyidir, hoştur, semizdir, gürbüzdür. Türk gelenek ve göreneklerine de uygundur. Kelli felli ekonomi yazarlarımız bile ekonominin nabzını semt pazarlarından tutarlar. Örneğin "Ayşe teyze pazara gitmiş fiyatlar fiyuvv" diye başlayan cümleler görmüşsünüzdür gazetelerde. Şimdi, semt pazarlarının toplumumuzdaki yeri cümlelerini bir kenara bırakacak olursak.; semt pazarları olacaktır, olmalıdır. Yalnız her mahallede, sokakta, bir özürlü, bir engelli "beni kısıtlıyorsunuz" dediği anda da pazar, panayır, festival, fuar yani adı her neyse durum hemen düzeltilmelidir. A benim sosyal yönetimimden asosyal yönetime geçiş bu çelişki kaldıralamadığı süreçte başlar.

Sokak ortalarına pazar kurulma olayı baştan yanlış.Birileri para kazanıcak diye mahallenin ortalalarına koyunlar gibi yayılmamalı hiç kimse.Yayılıyorlarsada kimsenin giriş çıkışını hiçbir şekilde erngellememeliler.Bunun tedbirleri alınmalı..
İlk başta mahalle pazarları kaldırılmalı.Herkesin insan gibi gidip alışverişini yapabileceği pazar yerleri yapılıp kimsenin hiç birşekilde mağdur edilmemeye çalışılması gerekir.Pazar yeri yoksa alışveriş merkezlerinde bu duruma çara bulunabilir.Alternatif yollar çoktur.

Engelli bir şahsın evinin önüne pazar kurulduysa bu şahsın evine tekerlekli sandalyeyle yada yürüyerek herhangi bir şekilde evine giriş çıkışı engelleniyorsa bunu pazarcılar odasına bildirerek durumun düzeltilmesini isteyiniz.

arkadaslar buleboyfe arkadasımız rahatsızlıgını dile getirmiş herkes farklı farklı yorumlar yapmıs olayı bu kadar buyutecek ne var anlamadım pazar olmalı olacakta herkes gidip manadan sebze meyve alamaz durum ekonomiye baglı pazarlar uygundur ama arkadasında cocugu varmıs engelli yetkili yere muracat ederek bir kolaylık saglana bilir.

Üst Alt