Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kocaeli'de H sınıfı Ehliyetini B sınıfına çeviren arkadaşlar burada var mı?

Jungle

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
4
Merhaba Arkadaşlar benim H sınıfı ehliyetim var B sınıfı (engelli) ehliyetine çevirmek istiyorum. Bunun için şunları sormak istiyorum.

1- Aile hekimi Sadece ortopediye sevk etse olmuyor mu, bizim aile hekimi hepsine sevk ediyor göz muayenesini bile yapmıyor

2- Devlet hastaneleri bir rapor için 300-400 tl para talep ediyor bunu hastaneden para vermeden yaptıramıyor muyuz?

3-Kodları yazacak olan il sağlık müdürlüğü neye göre kod yazıyor bu kodlar ötv siz alınan aracı etkiliyormu yani bu kodlarla ötv siz araç alamazsın dermi vergi dairesi (daha önceki raporlarımda sıkıntı yaşamadım)

ve Kocaelin'de bu işlemleri yapan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Arkadaşlar bir fikri olan yokmu?
Sağ ayağımdan %49 engelli raporum var ve özel tertibalı araç kullanabilir yazıyor. H sınıfı ehliyetimi B sınıfına çevireceğim.
TSE den ve Maliyeden sorun çıkmaması için yeni alacağım ehliyette hangi kodların yazması gerekir

Manuel arabada elden fren gaz
Otomatik vites de solda ek gaz pedalı yeterli oluyor.

bu iki kod yazması durumunda diyelim polis durdurdu veya TSE otomatik arabada elden fren gaz ve sola aktarılmış gaz pedalıdamı olması gerekecek ? Ehliyette yazan bütün donanımların araçta bulunması mı gerekiyor benim otomatik araçta farklı manuel araçta farklı tertibat olması gerekiyor.

Birde Yeni tip ehliyet raporunda sürücü olmaz yazma yetkisi varmı kurulun ?
izlemem yol nedir lütfen sağ ayaktan rahatsızlığı olanlar yardımcı olabilirmi?

aile hekimin uzmanın karar vermesi gereken durumlarda sevkeder diyelim görme bozukluğu tespit etti göze göndermesi normal..ama mesela ben sadece ortopediye sevk edildim ortopedi kanaatini yazdı rapora sonrada kurula girdim..gerçi benim ki sol ayakta problem o açıdan daha kolay otomatik vitesli araç kullanabilir denildi mi yetiyor..sizin ki biraz karışık olabilir ama bu kurulda netleşecek bir durum

Peki h sınıfı kullanırken aldığın ÖTV siz engelli aracını nasıl kullanacaksınız
O aracı sadece h sınıfı ehliyet ile engelli kullanabiliyor hanımı çocuğu bile kullanamiyor

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ehliyeti yenilemeniz şart şu durumda..otomatik vites olsa sorun değil herkes kullanabilirdi ama özel donanım varsa sadece siz kullanabilrsiniz

dryusuf9436

TSE den sağlam kişisinin kullanmasında sakınca yoktur belgesi alırsa 1. Derece yakınlar kullanır

Konumuzdan sapmayalım lütfen özel tertibatlı araç kullanır raporunda

Otomatikse elden fren gaz
Manuelse sola ek gaz pedalın

Olan kodlar yazarsa TSE otomatik araçta bu iki kodunda olmasını şart koşarmı acaba yada trafik kontrolünde gıcık polislerden biri otomatik arabada elden fren gaz yok deyip bağlarmı araçı ?

Üst Alt