Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kocam çalışıyor. 2022 maaşı alabilir miyiz?

diyabetli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kocam sigortalı işte çalışıyor 2022 aylığı verirler mi bana 1 çocuğumuz var

diyabetli eşin ne kadar maaş alıyor? eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi aşıyorsa aylık baglanmaz size.

Kalem

Kalem hanım buna benzer örnek vereyim atıyorum eşi 1200 lira alıyor 1200/3:400 kriterler uygun ama eşinden dolayı sosyal güvenceleri
var alabilirler mi yinede 2022 maaşını? Benim sorum aslında şu eşim sigortalı çalışsa gelir kriterimizde uydu diyelim ben engelliyim raporum uygun 2022 maaşı alabilirmiyim eşimin sigortasınından faydalanmak istemiyorum desem örneğin olurmu ? saygılarımla

kalem apla başka konuda eşi çalışan alamaz diyordunuz bakmakla yükümlü diyordunuz eşi emekli olan dahi alamaz diyordunuz

Barda5 eger 2022 aylığı baglanırsa, 2022 aylığından dolayı 60/c 3 GSS kapsamında saglık guvencesi olur. otomatikman eşinin saglık guvencesinden düşer kendi sağlık güvencesinden (60/c 3 GSS / Eski yeşil kart) yararlanmaya başlar. o yüzden eşinin saglık guvencesinden yararlanmak istemediğini belirtmesine gerek yok. önemli olan 2022 aylıgının baglanıp baglanmaması. bu da vakıfların tutumuna baglı olarak değişebiliyor bazen.
paranoya bu konuda vakıflar uygulamada farklı davranıyor. ama olumlu buluyorum bu farklı uygulamayı da. eger sigortalı eşi de olsa hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırın altındaysa ve kendi sigortası yoksa vakıflar genelde 2022 aylıgı baglıyor.

Kalem

bende bir soru sorayım kalem apla sizi bulmuşken bi yakınım var bayan 80 yaşında %99 raporu var kocası emekli bagkurdan 1100 tl alıyor birde kuması var bunun birde çocukları evde 4 kişiler yani toplam 2022 aylıgı baglanırmı

paranoya bahsettiğin kişi 65 yaş ustunde. 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı gelir hesabına sadece 65 ustu yaşlı ve eşi dahil edilir. her ikisinin geliri toplanır ve ikiye bölünür. eger sınırı geçerse 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgı alamaz.
ama bu bahsettiğin yaşlı bireyin % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu varmış. bu durumda 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurabilir. bu durumda hanede ikamet eden herkesin geliri dahil edilir.
hanede kaç kişi yaşıyorsa hepsinin aylık gelirini topla ve hanede ikamet eden kişi sayısına böl. sonuç 423,58 TL'yi geçmiyorsa % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı baglanacaktır. ama sınırı geçerse baglanmaz.
tek gelirleri emekli aylıgı ise bu durumda hane geliri uygun gözüküyor. kaymakamlığa gidip vakfa (SYDV) başvurusunu yapsın. yanında raporunu da götürsün 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvursun.

Kalem

[FONT=sans-serif]kalem apla sadece hanede eşi ve kendisinin geliri yaşlılık aylıgında hesaplanıyor degilmi evde 4 kişi yaşıyorsa eşiyle kendisinin yani 2 ye bölünüyor degilmi engelli aylıgında %40 veya %70 olsun engelli aylıgında hane sayısına bölünüyor degilmi evde kaç kişi yaşıyorlarsa

2 ci sorum yaşlılık aylıgında örnek :karı koca 2 de çocugu olan hanede yaşlılık aylıgına başvurdugunda sadece karı koca hesaplanıyor degilmi çocukların geliri olsa bile dikkate alınmıyor degilmi [/FONT]

evet ablası doğru anladın. sadece 65 yaş ustu 2022 yaşlılık aylıgında 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınıyor.

ama 2022 engelli aylıgı, % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı ve engelli yakını aylıgında hane gelirine bakılır. hanedeki herkesin aylık gelir toplamı hanedeki kişi sayısına bölünür.

Üst Alt