Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kök hücre uygulaması yapacak olan GERON firmasıyla ilgili video

Konular
37
Reaksiyonlar
0
ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Geron, yeni geliştirdiği kök hücre tedavisini insanlar üzerinde denemeye başladı.
Arkadaşlar geron şirketinin uyguladığı kök hücreyle ilgili bir video.Gerçekten çok güzel bir video herkesin izlemesini tavsiye ediyorum..:) İnşallah güzel gelişmeler olucak...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=g1PxSGiqOyQ[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=5x8e2qsAVGc[/ame]

Veya: Geron

Sanırım bu video daha gercekci:

[SPOILER=omuriliğe kök hüçre nakil uygulaması][ame]http://www.youtube.com/watch?v=Rc5kj_SgGqU&feature=related[/ame][/SPOILER]

amasra ve faruk elinize sağlık bu tür bilgiler videolar bize moral veriyor. animasyonda olsa o farenin yürüdüğünü görmek güzel.bence amerika bu işi çözer beyin göçü var o ülkeye, nerde akıllı adam var sunuyorlar cazip imkanları kapıyorlar adamları bide sağlık üzerindeki denetim çindeki veya hindistandaki gibi başı boş deil.

deseneniz yakında ayağa kalkıyoruz :)

kök hücre inkomplet kesilere (yarı kesi) uygulanıyor.tam kesilere uygulanmıyor.

valla benim bildiğim dahaca insanlarda embriyonik kökhücre uygulanmadı kademe kademe uygulanacağını biliyorum tam kesi yarım kesi gibi deney hakkında bir şey duymadım bu tür yorumlar için erken deney sonuçları bu sorumuza kesin cevap verecek 2009 da deneyler yapılacağına göre 2010 da büyük ihtimal kriterler belli olur ama dediyin gibi fare deneylerinde tam kesisi olan ve uzun süre felç bırakılan farelerde işe yaramadı buda insanlarda da aynı şey olacağını göstermez

buda cnn de çıkan haberi ingilizce bilenler tercüme ederse mutlu oluruz [ame="http://www.youtube.com/watch?v=ddwovVc_k4o"]YouTube - Researchers in California Show Results for Spinal Cord Injuries Using Embryonic Stem Cells[/ame]

arkdaslar gercek yanda formalite bence desperado kardesımızın dedıgı gıbıde anımasyon olsun da morel verıcı harıka bı sey o bıle yeter :) ve gun dogar neler nelerr dogar bekleyen dervış muradına ermıs dıyorlar :) beklıyelım sabırlı bı sekılde.

arkadaşlar ben bu konuyu daha önce çok ii bir şekilde araştırdım aynı tedaviyi almanya ve özellikle çinde çok başarıyla uygulayan hastaneler var ama dikkatinizi çekmek istediğim konu tedavi kesinlekle omuriliği kesilmiş kopmuş değil zedelenmiş hasar görmüş hastalara uygulanıyo......

arkadaşlar inşallah kök hucre olayı gerçek olur siz gençlere hayat verir bende izledim.

Link için teşekkürler, moral buldum ve daha da ümitlendim. Fare animasyon tabii ki ve olayın işleyişini anlatmak için konulmuş. Hala gözümün önünde omurilikteki hasarın embriyonik kök hücreler nakledildikten sonraki durumu canlanıyor. Çok etkileyici...

Gerçekten etkileyici bir video.Farenin animasyon olmasının hiçbir önemi yok bence düşündüklerini yapsınlar yeter.Bizim için umut verici. Paylaştığın için teşekkürler Amasra_peace.

Abd'de ki geron..

Amerikada onumuzdki ay 600 denek uzerınde kök hucre naklını yapacak olan geron fırmasıyla ılgılı ne dusunuyorsunuz.?
Omuilik zedelenmesi'nın 2010 ıcın ne dusunuyorsunuz.

medikalciler,ilaç firmaları,fizik tedavi merkezleri,sarf malzeme üreten fabrikalar,sırtımızdan para kazanan doktorlar....... vs bir izin versin kök hücreye kesin çözüm gelir....

kesinlikle bende öyle düşünüyorum bu işte dönen o kadar çok para var ki kolay kolay izin vereceklerini sanmıyorum

defnex çok haklısınız aynen arkadasıma sıze katılıyorum...Hem aslında bu kök hucre,omurılık zedelenmelerı gıbı sorunların bılımsel olarak tarih olmması gerekırken fakat gel gör ki.Bılım dunyasının en önemlı arastırmalarından ve bızler gıbı hastaların en buyuk,tek umudu denılecek durumda..Neden hala yapım aşamasında,Neden hala yok boyle bır sey..vb.vb.vb. sızın dedıgınız gıbı.

medikalciler,ilaç firmaları,fizik tedavi merkezleri,sarf malzeme üreten fabrikalar,sırtımızdan para kazanan doktorlar.......

Arkadaslar sız ne dusunuyorsunzu nasıl karsılıyorsunuz bılmıyorum ama bu onumuzdekı ay ıcerısınde bu geron fırmasının sonucu ne olacak bızler ne nasıl olacaz cok merak edıyorum.2010 ıcın baya umut edılmış..ınsallah umutlarımız bosa cıkmaz..

Abd....

Bu ay ıcınde amerıkada geron fırmasının 600 denek uzerınde kök hucre zerk edeceklerı soylnıyor dogrumu...ne zman..

slm

tabiki kardeş bilgi açısından irdelemek ve araştırmakta fayda vardır ben umut bağlama bakımından öyle dedim saygılar

kardeş teşekur ederım..ben kendım trafık kazası sonucu omurılık felclısı oldum.aslında bakarsan bılımsel olarak hıc bır beklentım yok fakat gelısmeler korkuc allaha sukurler olsun.xcell kök hucre felen zerk edılıyor ama onemlı olan zerk edılmek degıl malesef elle tutulur seyler oyle degıl mı.?Geron ıle ılgılı duydum ınsana ınandırıcı yanı ılerde elle tutulur seyler olabılır gıbıme gelıyor..bu ay ıcınde 600 denek uzerınde zerk edıleceek dıye duydum gercek mı ogrenmek ıstıyorum...

merhabalar,

benim öğrenmek istediğim bir çok şey var fakat en önemlisi benim 41 yaşında ve 28 yaşında raporda yazdığı kadarıyla serbeller dejenerasyon hastası olan abilerim var bu kök hücre ameliyatı bu hastalığı bulunan insanlarada uygulanabiliyormu bilgisi olan varsa yardım edebilirse sevinirim teşekkürler...

kök hucre konusunda kök hucrenın nelere care olacagını anlatıyor okuyun ıstersenız.

Evet haklısınız turkıyedede yapılıyor..bunu yapmak kolay herkes yapabılır ama onemlı olan sonucu elle tutulur bır sey varmı yok mu.
saglık bakalıgı tarafından yasaklandı oyle gerekıyordu o zaman..
hatta tvde yaptıgını ıdda eden doktor topsakal bılıyorum...

Evet haklısınız dogru ben turkıyeden cahide tosakal,haluk deda gıbı aydın doktorlarmız yaptıgını bılıyordum..2010 haberım var...ankara unı. pröf. amcam var haberım var benım.. hakkımızda hayırlısı ne ıse o olur ınş.
ama bu 2010 ıcın butun omutılık felclıler ıcın baya umut edılmıs ben kendımde basta olmak uzere:) ınsallah umutlarımız bosa cıkmaz.

mrb defnex merak ediyorum gercekten varmi kok hucre gelismesi

kök hücre inkomplet kesilere (yarı kesi) uygulanıyor.tam kesilere uygulanmıyor.
bende fransadan omuriligim cok zedelenme var bana oyguliyabilirlermi acaba yada seninle email tanisabilirmiyiz bu konudan ben faza anlamiyom interneten yeni aldigim icin cevap

----------

mrb defnex bende omurilik zedelenmesi var bende gonderdim almanyaya cevap bekliyom kok hucre icin koln orda 2 turk calisiyormus gorustum biri aliaba biri gul demircan benikinde d7 ve d8 cok zedelenme var bana oygunmu acaba sen galiba ordan kok hucre tedavi olmusun seniki kacindi omurkadir merak ediyom
seninle tanisabiliriz bu konuda email telafon verebilirim cevap

Üst Alt