Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implant kullanıcısı olup motosiklet kullanmak

utkangencpsn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar, aranızda hiç koklear implant kullanıcısı olup motosiklet kuklananlar var mı acaba?

Benim tutkum çift teker olduğu için önümüzdeki aylarda motosiklet almayı planlıyorum. Önceden bisiklet kullanırken ki kullandığım kask, işitme cihazıma değmiyordu ve bu sebeple bir sıkıntı olmuyordu. Fakat motosiklet kasklarının hepsi tam kafayı kapsadığı için işitme cihazı ile kaskı kullanırken sorun yaşayacağımı düşünüyorum.

Aranızdan hiç işitme cihazıyla motosiklet kaskı kullanan var mı acaba? ya da alternatif çözüm?

normal koklear implantla motosiklet kullanmak imkansiz
ancak kanso kablosuz onunla belki kullanabilirsin
ama koklear implantli birinin motosiklet gibi dusme filan durumu olan binegi kullanmamasi gerek
kansoyu kullanabilsen bile kaskin her zaman ic parcaya tazyik ederek zarar verir
o zararda koklear implantli kulagin olmesi demektir.
kesinlikle bu sevdadan vaz gecmenizi oneririm.

Hocam merhaba, cevabınızı yeni gördüm.

Medel - Rondo 3 kullanıyorum, ve bir gün motosiklet mağazasına gidip kaskları deneyeceğim. Yabancı forumlarda araştırdığımda, cihazın tam denk geldiği kısımları dremel yardımıyla kestiklerini ve modifiye edilmiş bir kask oluşturduklarını söylemişler.

Eğer kaskları normal takarken rahatsız olursam, diğer insanlar gibi kaskın içindeki köpüğün o kısmını keseceğim sanırım.

utkangencpsn

Sen kimseyi dinleme kardeşim. Ben kanal içi cihaz kullanmama rağmen. Her türlü motor kullanıyorum kaldı hiç duymayan konuşmayan motor kullanıcı sahiplerini dahi gördüm. Koklear implant varsa ona göre uyarlanmış kask modelleri var araştırabilirsiniz. Piyasada oldukça seçenekler mevcut. Hiç bir şey bahane değildir yurtdışında keza gittiğimde hiç duymayan konuşamayan ağır vasıta şoförlerine bile rastladım. Her şeye çare var. İzmir'de sağır motosiklet klubu var onunla iletişim kurabilirsiniz

Üst Alt