Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear Implant ve askerlik..?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben üniversiteden yeni mezun oldum dolayısıyla askerlik işlemleri gündeme geldi. Ben ileri derecede işitme kayıplı (80-90 db arası) biri olarak Koklear İmplant işitme cihazı kullanmaktayım. Normal konuşabiliyorum ancak duyma sorunum var.

Kısacası Koklear cihazı kullanan birisi olarak askerlikten muaf olur muyum? Normal konuşuyorsun diye numara yapıyorsun demezler inşallah ?

allalla sende o kadar dogrucu davut olma dostum:)
bana hep cok guzel konusuyorsun telefonu hadi hadi duyarsin derler vallahi billahi dogdum dogali telefon konusmasi anlamam koklear implantlada anlamadim hic 7 yil kullanip
ben artik akillandim zaten hic duymuyorum tanimadigim insanlari anlatmak icin ugrasmadan yari isaret yari tek hece konusup sagir oldugumu inandirabiliyorum sende rapor alirken cok duzgun konusma
askere almazlar seni
nasil koklear implantinla telefonla konusabiliyormusun artik frankestayn

80 dB + 90 db işitme kaybıyla, hem de koklear implantla askere alınacağınıza hiç ihtimal vermiyorum..

rahat olun progressif işitme kayıplarından doktorların da bilgisi var...

zaten hem odiyo testi, hem bera testine gireceksiniz.. işitme kaybınız belgelerde görünürken sizin "numara yaptığımı sanmasınlar" endişesi yersiz kalır...

Cevaplar için teşekkürler. Peki bu süreçten sonra ne yapmam gerekiyor? Hangi işlemleri uygulamaya koyacağım? Nerden nereye başvuracağım veya gideceğim. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.

Bir de diğer konulardan okuduğum kadarıyla duyup duymadığını kontrol etmek için heyet karşısına çıkarıyorlarmış. Peki Koklear Implant ile duyuyorum o zaman ne diyecekler? Bu adam cihazla duyuyor diye bir aksilik çıkarmazlar değil mi?

bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine gidip sizi askeri hastaneye sevketmesini isteyeceksiniz.. askeri hastaneye sevkiniz yapıldığında ilk olarak kbb servisine gidip doktora durumunuzu anlatacaksınız.. o gerekli işlemler (odyo testi, bera testi) için sizi yönlendirecektir.. koklear implantınız olduğu için bu testlere gerek bile duymayabilir...

heyete çıkma durumunuza gelince;
zaten bütün testleriniz yapıldıktan sonra sonucu kbb doktoru yazacak ve heyete sunacak.. yani sizin askerliğe elverişli olmadığınıza heyet değil kbb doktoru karar verecek... ondan sonra heyete çıktığınızda duymuşsunuz ya da duymamışsınız önemli değil.. koklear implantınızla duysanız bile askere alınmazsınız rahat olun..

Doktorlar herşeyi bilir. Konuşuyorsunuz diye sizi yalancılıkla itham etmezler. ileri derecede işitme kaybınız varsa kesinlikle almazlar, muaf olursunuz. ne kadar rahat konuşabiliyorsanız konuşun sorun olmaz. Yoklama günü geldiğinde şubeye gidersınız kontrol sırasında dr ye böyle bir sorununuzun olduğunu belirtirsiniz gerisi onlar sizi yönlendirir zaten.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar :)

kojkler iplant diye herhalde kulak arkasina dakilan cihaz a diyorsun, bence onu hich takmadan git hastaneye ,abre teste de hic bir yanit alamasin ve problemsis eskerlige elverisli degildir raporu alirsin
cünkü burda bir arkadasin isitme cihaziyla abre testine girdigi icin 100db ye yanit vermis ,onu askere almislar onun icin uyariyaim dedim seni,istersen bir ara burda mevcut o arkadasin yazisi

Koklear Implant sadece kulak arkasına takılmakla kalmıyor ameliyet ile deri altına elektrot yerleştirilip mıknatıs aracılığı ile etkileşim sağlanıyor. Muayeneye girerken söylemek zorundayız. Ayrıca sizin bahsettiğiniz 100 db'ye yanıt vermemiş dediğiniz kişinin diğer kulağı sağlam olsa gerek ki almışlardır. Yönetmelikten okuduğum kadarı ile her iki kulağın kaybı 60db'den fazla olanlar muaf oluyormuş diye biliyorum, doğru mudur?

bu konunun uzatılması gereksiz...
koklear implant bir işitme cihazı değildir.. hava yolunun bypass edilerek seslerin; koklea'ya yerleştirilen elektotlarla direkt kulak sinirlerine farklı bir kodlama sistemi ile iletimi esasına dayanır... yaklaşık 3 saat süren bir ameliyattır, basit bir ameliyat değildir... koklear implant ameliyatı olmuş ve koklear cihazı kullanan birisinin askere alınmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim..

frankenstein gelişmeleri buraya yazınız...

Arkadaşlar ilin askerlik şubesindeki muayene sonucunda direkt muaflık raporu alınabilir mi yoksa muaflık raporunu kayıtsız şartsız bir tek askeri hastaneler mi karar veriyor?

frankenstein;

evet alinilir,ama her bir ilde yada ilin ilcesinde olan askerlik subelerinde senede birkere engeliler icin kugrul toplanilir o zamani yakalaman lazim ,oda bildigime göre mesela bizim subede 9zuncu ayda toplaniyor kugrul,subene sor onlar sana söyler ,benim köylümün oglu dogustan duymas ve kunusmas ,köylümden oglunun raporlarini al bize ver kanitla yani ,biz sana kugrul toplanacagi zaman sana mektup yolariz su günü subede oldiye ,ve mektubu gelmisti subeye gidecklerdi ogluyla ,subenin revirinde toplaniyormus kugrul,sende bir subene sor

[Acil] ''Askerliğe Elverişli Değildir'' Raporu?

Arkadaşlar 2 gün önce bulunduğum ilin Askerlik Şubesi'ne gittim. İşitme kaybımdan dolayı Mevki Askeri Hastanesi'ne sevkedildim ve bugün ''Askerliğe elverişli değildir'' raporunu aldım. Peki aldığım bu rapor ile işlemlerim bitiyor mu yoksa bu raporu bulunduğum ilin Askerlik Şubesi'ne mi teslim ediyorum? Yani bu raporu aldım, sonraki aşamalarım ne olacak?

evet subeye vermen lazim,yani haberleri olmasi lazim,6ay ya kadarda kati yani üst makamlarca onaylanan asil raporun gelcek ,hangi askeri subenden sevki aldiysan oraya ver ön raporunu,ve orda söylersen bana askerlikle ilskim kalmadigina dahil belgede verebilirmisin de ,sana askerlik belgesini de asli gibidir yapip veriyorlar ,

Arkadaşlar yaptığım işlemleri aşama aşama anlatacağım:

-Önce bulunduğum ilin Askerlik Şubesine gidip muayene oldum. İşitme sorunum olduğunu belirtip Ankara Mevki Hastanesine sevkettiler. 20-25 civarı fotoğrafın yanında diploma ve kimlik fotokopileri istendi (bolca bulundurmak lazım yanımızda). Çeşitli evrak-imza-mühür işlemlerimden sonra memur kapalı zarf içerisine sevk kağıdını ve imzalı-mühürlü fotoğrafları koydu,ağzını da bir güzel bantladı :D Ve bu zarfın askeri hastaneye gidene kadar açılmayacağını belirtti.

-Ertesi gün Askeri hastaneye gidip KBB polikliniğine zarfı teslim ettim. Bir müddet bekledikten sonra doktora göründüm ve implant kullandığımı belirttim. Doktor odyolojiye gönderdi ve odyo testi yaptırdım. Aynı zamanda sevk raporunu sağlık kuruluna kayıt ettirdim. Bu evrakları danışmaya bırakarak asker komutana imzalatıp getirdi. Ardından doktora tekrar gidip odyo testi sonuçlarına göre rapor hazırladı ve implant ameliyatına dair belgeleri rapora ek olarak koydu ve doktorun hazırlamış olduğu raporu sağlık kurulu bölümüne iade ettim. Öğle paydosuna 5 dk kala işlemleri bitirdim.

-Öğleden sonra doktorların önünde heyete girdim parmak izi verdim. Bundan 1 saat sonra da dağıtılan raporlardan önraporumu aldım.

-Ertesi gün tekrar bulunduğum ilin Askerlik şubesine gidip önraporu teslim edip yine bazı evrak-mühür-imza işlemleri yapıldı. 6 ay içerisinde rapor geleceğini belirttiler, muafiyet durumumu gösteren belgenin bir suretini verdiler ve böylelikle işlemlerim bitmiş oldu.

Üst Alt