Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implanta doğru giden yolda yapılması gerekenler!

soerol

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Benim 7 aylık bir kızım var, çift taraflı çok ileri derecede işitme kaybı var. işitme cihazı kullanıyoruz gidişat implanta doğru gidiyor.
implant öncesi yapılması gerekenler.
Çekilmesi gereken filmler.
Yapılması gereken tetkikler.
İşitme cihazlı veya cihazsız kontroller.
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkür ederim.

Önce geçmiş olsun...
İmplant yaşı 9 aya iniyor. Yani az bir süreniz kalmış.
Yapılması gerekenler:
1- Timpanogram (yüksek frekans) ve akustik refleks
2- ABR (hem klik, hem ton)
3- CT ve/veya MRI
4- İşitme cihazı uygulaması (RECD)
5- Eğitim odyolojisinde değerlendirme.
6- Gerek görülürse çocuk psikolojisi ve/veya çocuk nörolojisi değerlendirmesi

Ameliyat işin başlangıcı. Esas uğraş ameliyattan sonra başlayacak.
Uzmanınızla iyi ilişki kurun. Konuyu enine boyuna konuşun.

Teşekkürler Mehmet bey,
4- İşitme cihazı uygulaması (RECD)derken işitme cihaz(Phonak Naida S V)kullanıyoruz bunu mu kastediyorsunuz.
Birde sizin vasfınıza ve bilginize istinaden bir şey sormak istiyorum. Kİ, SGK ödemesi nedeniyle tek kulağa takılıyor, biz iki kulağada taktırmak istiyoruz diyince KBB uzmanımız olur fakat ikinci Kİ siz satın almanız gerekiyor dedi. Kİ ücretleri konusunda bilgi rica ediyorum.

Bebeklerde işitme cihazının ayarı yapılırken RECD denilen yöntemin uygulanması grekiyor.
Bir çeşit "Gerçek-Kulak Ölçümü". Cihaz kazancının istenilen seviyede olmasını sağlıyor.

Bazı durumlarda çocuklarda her iki kulağa da implant takılabiliyor. Devlet bunların bedelini karşılıyor.
Hastaneniz, doktorunuz ve bebeğinize konan tanıyı yazarsanız belki yardımcı olabilirim.

Koklear implant fiyatları zannediyorum 30.000 TL civarında. Emin değilim.

Üst Alt