Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear İmplant'a tam ödeme yaparken işitme cihazı için üç kuruş ödeme yapan SGK!?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
bildiginiz gibi isitme cihazlarina cok cuzi gulunc bir odeme yapiyor devletimiz
bu paraylada az isitme kayiplilar faydalanabilecegi cihazi hadi hadi aliyor
agir isitme kayiplarinda kullanilan isitme cihazlari soyle boyle 3 -5-7 bin gibi bi meblag
insanlar agir isitme kaybinda parayida az kazanabiliyor oyle hakettigi ise giripte hakettigi parayi alan, egitim olanaklarindan faydalanip kendini gelistiren az oluyor
gidip daha ucuz yararsiz isitme cihazi alan birey =iste isitme cihazi bana yaramiyor diye koklear implant taktiriyor

bildiniz gibi koklear implatta bu kadar paranin hepsini oduyor devletimiz
koklear implantin maliyeti ameliyat giderleri pil bilmemne derken soyle boyle devletin kesesinde 35-40 bin lira gibi yuksek rakamlar cikiyor
hadi ciksin onlarda hakediyodur ama agir isitme kayipli bireyler neden dusunulmez neden biraz
isitme cihazlarini hic olmazsa yarisi karsilanmaz
primini durstce odeyen isitme kayipli isitme cihazi kullanan insanlar magdur edilir cezalandirilir

bildiginiz gibi koklear implantin hepsini oduyor devletimiz

100-500 dolarlık ucuz işitme cihazlarının işitme kaybını artırdığı araştırmalarla ispatlanmış... devlet işitme cihazlarından tasarruf ederek bu ucuz cihazların ithalinin kapısını aralıyor ama aslında yeni yeni koklear implant adayları yaratıyor ve çok ilginçtir ki bu koklear implant ameliyatlarının tüm giderlerini de karşılıyor... anlayan varsa beri gelsin...

Hala çok bir şey değişmedi bu meselede. Dövlet ana niyeyse ihtiyaç duyduğumuz bu tür destek cihazlarına nazlanıyor. Salt işitmede değil de tüm engellilerde böyle .

FATMA ŞAHİNE DUYURULUR... görüyor mu? duyuyor mu acaba bizi?????????????????????????

Arkadaslar bırlık olun 100 kısı emaıl atın bakanlıgınıza ve buraya yazdıgınızı da oraya yazın dıyorum

birlik oldukta fatma sahine duyurdukta nolcek allahaskina:)
parababalari devlet erkanini agizla pek guzel tesir altinda birakiyor
cunku okumus cevreleri kalabalik devlet erkaninda bu parababalari koklear implant satan ithalatci sirketlerle ucbes cihaz satan isitme cihazi boy olcusemez :) isitme cihazi ithal genellikle olmasa bile bunlar bi dernekleri var ISITDER diye bunlarin basinda olanlar genellikle paralariyle baskan olan bu koklearcilar diye biliyorum
oysa devletimiz icin daha ucuza olacak bu isitme cihazi koklear implant denedigim 7 yilda analoglara alternatifmis gibi gordum
oysa simdiki dijitallerde o koklear implant kadar ses veriyor
derlerki konusmayan bebeklere koklear implant takilinca konusuyor
eee siz cihaz olanlarada bu kadar egitim vermeye usenmezseniz onlada alasini konusur ustelik kulak tA SAFDISI KALMAMIS OLUR BI KAZA NEBILIM BI YANLIK OLUNCA
gider baska cihaz alirsiniz

Üst Alt