Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Koksiks ameliyatı oldum. Hipertansiyon için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?
sayın oturan boğa ve site arkadaşlarım...herkese hayırlı günler...bana yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim...ben 20 03 2012 günü özürlü raporu ve vergi indirimi için heyete girdim...heyettde obazite yüksek tansiyon...ortopedi de daha önceden geçirdiğim koksist ameliyatından dolayı...birde koksistden dolayı fizik tedavi..kilom 132 boyum 1,76..obazite için ne kadar rapor alırım...hipertansiyon hastasıyım devamlı ilaç kullanmak mecburundayım..3 tane ilaç kullanıyorum..bu ilaçların reçetelerini kurula verdim..bunlardan dolayı ne kadar oran alırım..daha önceden koksistden dolayı heyetden rapor alan varmı..ne kadar aldı..bunlardan dolayı yüzde kac alırım..raporlar geldikten sonra izlemem gereken yol hakkında bilgi verişrseniz sevinirim..5200 gün im ödemem var.. 202,000 tl primim var..özürlü emekli olmam durumunda ne kadar maaş alırım..herkese teşekkür ederim.
G-Obezite
a- Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): % 20
b- Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar): %30
HİPERTANSİYON
Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: %10
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: %20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: %50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)
Koksiks ameliyatından hangi oranda rapor verilir bilmiyorum..
Koksiks (Kuyruk sokumu) ameliyatı olup rapor alabilen var mı?
arkadaşlar koksist(kuyruk sokumu) kırığı ameliyatından heyete girip rapor alan varmı...yardımcı olun lütfen..acil bekliyorum...oturan boğa araştırıp bilgi verirsen çok sevinirim..
Konu açıldığından beri araştırıyorum 1 tane bile bilgiye rastlamadım. Yok, yok yani bu ameliyatı olmuş çok ama rapor alabilmiş biri yok. Ya rapor verilmiyor bu ameliyata, ya da başka bir adı var bu ameliyatın.. Artık bu sorunun cevabını sizden alıcaz.. Rapor almak için gittiğinizde öğrenip bizimle paylaşır mısınız?..
Ya da bu tür ameliyatlar için kullanılan başka bir isim mi var, bilen varsa anlatırsa öğrenmek istiyorum, çok merak ettim..
arkadaşlar herkese hayırlı günler...vergi indirimi ve emeklilik için izmitde heyetden gectim...maliyeye %31 olarak (dahiliye &28 ortopedi &3) olarak gelmiş...ortopedi koksist ameliyatı olduğum halde tehlikeli (felç kalma riski fazla) ameliyet olmama ve ondan sonra ağrılarımın artmasına rağmen %3 vermiş ...itiraz etmek istiyorum...izlemem gereken yol nedir...artma olanağı varmı...raporu ankaraya göndermiş maliye...
Ya 6 ay kadar sonra başka bir hastaneye yeni bir rapor almak için başvurun, ya da il sağık müdürlüğüne giderek hastaneden verilen düşük orana itiraz edin (sizi başka bir hastaneye sevk ederler).