Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol ve bacakta kısıtlılık var. Zayıfım. Askerlikten muaf olabilir miyim?

semirahmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm arkadaşlar forumda yeni değilim hep takip ediyorum babamın sorunlarından dolayı kendisi kanser engellilik işlemleri vs nedeni ile takip ediyorum fakat yeni üye oldum şimdi gelelim benim sorularıma ama açık ve net cevaplamanizi rica ediyorum .

1. Benim sağ kolumda uyuşma, agri, his kaybi, sol omzuma göre biraz daha yukarda duruyor sağ omzum, sağ kolumda sol koluma göre kısa ve hareket kısıtlılığı var.
2. Sağ bacagimda fazla ayakta durunca ve yürüyünce ağrı uyuşma oluyor.
Bu yukarda yazdıklarım doğuştan
3. Ağzımda felaket derecede yaralar var bazen konuşamıyorum bile
4. Boy 175 kilo elbiseli 51-52

Beni bu durumda askere alırlar mı yukarda dediğim gibi babam kanser ve annemi de unutmadan söyleyeyim annemde beyninde tümör ve kalbi büyümesi var evde tek çalışan benim ben askere gidersem para yollayamazlar hadi beni geçtim Allah yardımcı olur sonuçta birşey çıkar ama ailem nasıl gecinecek iki küçük kardeşim var evin a dan Z ye bütün herşeyini ben yapmaktayım bu yüzden gitmek istemiyorum desem yalan olmaz ama hayırlısı ne ise o olsun inşallah cevaplarinizi bekliyorum arkadaşlar uzun yazdım kusura bakmayın dertlesecek adam gibi adam olmadığı için çevremde buraya yazdım hakkınızı helal edin hayırlı günler

semirahmet
Öncelikle geçmiş olsun
Durumunla ilgili net birşey söylenemez,fakat kolundaki kısalık önemli bir faktör ayrıca uyuşmalar ve ağrılar iyiye alamet değil.
Şubene gittiğinde hastaneye sevkini iste ve rahatsızlığın ile ilgili tüm branşlara muayene ol.
Yapılan muayeneler sonucu,rahatsızlıklarının tespiti ve tedavi olman için muhtemelen erteleme alırsın.
Toplamda alacağın bir yıllık erteleme sonrasında dürumunda düzelme olmazsa o dem muafiyetin verilir.
Tekrar geçmiş olsun,Allah anne'ne babana ve sana acil şifalar versin.

kardeşim kilo azlığından erteleme alabilirsin.dediğimi araştır.

Mehmet005
Sağol üstadım Allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin üstadım doğuştan beri var tedavi denedik ettik ama durum bu ameliyat ile pek düzelecek demiyorlar doktor bununla yaşamaya alışmalisin dedi yani tedavi pek mümkün değil o yüzden muafiyet istiyorum inşallah dediğiniz gibi olurda zaten ev sahibi kapıya atacak bari bebeler ortada kalmasın
terry28
Üstadım kilom herhalde 48 ve altı olması gerekiyormuş o yüzden ondan muafiyet alamam gibi görünüyor

Arkadaşlar zaman ayırıp cevap verdiğiniz için Allah razı olsun gelişmeleri burdan yazacağım eğer tecrübeli bu konuda sorun yaşayıp çözen arkadaşlar varsa onlardan yardım bekliyorum hayırlı akşamlar

Selamün aleyküm üstadlar başınızın belası yine geldi:)
Aile hekimliği ndeki doktor askere gidersin dedi acaba gider miyim yoksa korkutmak için mi yapıyor

semirahmet

aile hekiminin değerlendirmesinin bağlayıcılığı yok. Ama doktordur nihayetinde... Hastanedeki muayene esas kararın verilmesine temel olacak

@OturanBoğa
Selamun aleyküm Abi haklısınız da şimdi ben muayene felan oldum doktorlar askeri doktor değil devlet hastanesi nden gelen doktorlar adamlara derdimi anlatıyorum adam yüzüme bakıp ben buraya ne yazacam bilmiyorum ki diyor nöroloji KBB dahiliye ortopedi psikiyatri vs bölümlere girdim nöroloji ve ortopedinin vereceği karar önemli nöroloji ye gittim baktı etti sen de bişey yok dedi askerlik yaparsın dedi bende o zaman her sabah sen trasimi banyomu yaptırıp üstümü giydireceksen yaparım tabi dedim bu sefer hiimmmm dedi düşündü mr ve EMG çektir dedi mr bugün çekildim EMG mayısın 9 unda birde ortopedik yönlendirdi

gittim durumu anlattım buzluk değil dedi bende saydım sayistirdim biraz benden röntgen istedi çektirdim geldim sonuç için baktı etti hareket lere baktı sağ omuz alalı gibi bişey yazdı birde hareket kısıtlılığı dedi sonuna kontrol yazdı bu nasıl oluyor anlamadım kontrollü askerlik yapması yada eğitimden muaf olması yada askerlige elverişli yada elverişsiz yazması gerekiyorken öyle yazdı bir nöroloji kaldı onuda Emg ye girdikten sonra bakacak

semirahmet

1 yıl sonraya kontrol istemiş olabilir. Rahatsızlığının düzelebilme olasılığını görmüş teorik olarak.

OturanBoğa
Abi valla bilmiyorum açıkça bişey yazmıyorlar insanı deli ediyorlar inşallah dediğin gibi olur yoksa ben biterim mr i çekildim EMG kaldı onada girdikten sonra bakalım nolacak

OturanBoğa
Selamün aleyküm abi kusura bakmayın giremedim ailevi nedenlerden dolayı Ilgın için teşekkür ederim.

Abi ilk heyette muaf verdiler şimdi bakanlığa gönderilmiş onay bekleniyor .

Aslında bir sorum daha var ama burası yerimi bilmiyorum

Öncelikle iyi geceler sağ ayağım doğuştan pes ekinovarus sol bacağıma göre aşırı derece de ince bir görüntüsü ve kısalık mevcut sağ ayağım düz taban ve ayağım sabit kalıyor eklem yerinden oynatamıyorum ve dayanılmaz bir ağrı yapıyor gözle görülen şekil bozuklukları da var koşu veya spor yapamıyorum aile hekimi hastaneye sevk etti doktorda raporlu röntgen istedi sizce sonuç ne olur şimdiden teşekkür eder ederim.

Üst Alt