Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol ve düz tabanlık şikayetleri ile muafiyet alır mıyım?

Maniax07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm hayırlı günler benim durumum biraz karışık olduğu icin sizden akıl ve fikir almak istiyorum

durumum şudur arkadaşlar

suanda askerlik görevimi yapmaktayım ve ayağımdan düz tabanlık var kolumda ise hareket kısıtlılığı var kolum karete pozisyonuna kadar dondere biliyorum şimdi

Kahramanmaraş sütçü imam tip fakültesi kolumu ameliyat edemiyor Kayseri Erciyes tip fakültesine sevk edebilirim dedi ve ciddi bi operasyon %100 düzelir demiyorum dedi bana bende korktuğum icin olmadım arkadaşlar

ben askere gelmeden önce bu durumdan haberim yoktu bu kadar ciddi olacağından ve kolumun durumu dirsekte kayma var ve düz iki kemik yapışmış şimdi ben nöbet ve günlük askerlikte çok ciddi sıkıntılar cekiyorum

sizce heyete çıksam bana curuk verilirmi

vereceğiniz cevaplar benim icin çok değerli olucak şimdiden herkese çok teşekkür ederim

@Maniax07

Askere aldıklarına göre önemli bir hareket kısıtlılığı olmadığına karar vermişler. Eğer aksini düşünüyorsan, muayene için hastaneye sevk alabilirsin. Orada yapılacak değerlendirmenin ardından askerliğe devam edip edemeyeceğin belli olur.

Ama muafiyet vermeseler de nöbet tutmamak ve spor yapmamak gibi avantajlar verilebilir.

Ben aile sağlık ocağında bilerek kolumun durumunu söylemedim uzmanlık düşüncem vardı düz taban olduğumu burda ögrendim kolumu Kahramanmaraş yapamıyor ayağımda düz tabanlık var bu durumda bana muafiyet verilmesi gerekmiyor mu 14 15 saat ayakta durmak beni resmen canlı cenaze yapıyor ayaklarım tutmuyor kolumun agrisi sızısı oluyor uyku uyutmuyor heyete çıkmadan bi fikirlerinizi almak istedim

Maniax07

Hastaneye gidip durumu izah etmelisin. Askerlikten muafiyet mümkün olmasa da nöbetlerden muaf tutulabilirsin

Üst Alt